Ministry of Health and Family Welfare
India continues to report low daily cases; 18,139 added in last 24 hours
Active Caseload continues to decline; slumps to 2.25 lakh
A total of 82 persons found with new mutant variant of SARS- CoV-2 virus
08 JAN 2021 12:06PM by PIB Delhi
India has been reporting a streak of very low daily new cases. Only 18,139 persons were found positive in the last 24 hours in the country.
The steady fall in the new cases has ensured the contraction of the Total Active Cases. The active caseload of the country stands at 2,25,449today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.16%.
With 20,539 recoveries in the last 24 hours, a net decline of 2,634cases from the total active caseload was registered.
The figure shows the change in the Active Cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded maximum positive change with an addition of 307 cases whereas Kerala shows maximum negative change with a drop of 613 cases.
Total Recoveries have crossed 1 crore mark recently. With the consistent rise in the daily recoveries, the number is exponentially increasing. It stands at 10,037,398 today. The Recovery Rate has also increased to 96.39%.
79.96% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Keralahas reported the maximum number of single day recoveries with 5,639 newly recovered cases. 3,350 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1,295 inWest Bengal.
81.22% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,051. It is followed by Maharashtra and Chhattisgarh with 3,729 and 1,010 new cases, respectively.
234 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Eight States/UTs account for 76.50% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (72). Keralaand Delhi follow with 25 and 19 daily deaths, respectively.
India’s deaths per million population are 109. 18 States/UTs have deaths per million populationlower than the national average.
On the other hand, 17 States/UTs have deaths per million higher than the national average.
Delhi has the maximum deaths per million population (569).
The total number of cases infected with the new strain of the novel Coronavirus, first reported in the UK, now stands at 82.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মখা তানা নুংতিগী থেংনবা কেসশিং হন্থনা রিপোর্ত তৌখি; হৌখিবা পুং ২৪দা ১৮,১৩৯ থেংনখি
এক্তিব কেসলোদ মখা তানা হন্থরকখ্রে; লাখ ২.২৫তা হন্থখ্রে
সার্দ-কোব-২ ভাইসকী অনৌবা ম্যতেন্ত বেরিএন্দ অসি পুন্না মীওই ৮২দা থেংনখি
08 JAN 2021 12:06PM by PIB Imphal
ভারতনা থংনা-থংননা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি য়াম্না তানা রিপোর্ত তৌরকখি। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা মীওই ১৮,১৩৯ খক্তা পোজিতিব ওইবা থেংনখি।
অনৌবা কেসশিংদা লেপ্তনা তাথরকপা অসিনা অপুনবা এক্তিব কেসশিং হন্থরকপা ঙমহনখি। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ২,২৫,৪৪৯ ওইখি। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিংগী শরুক অসি মখা তানা ২.১৬%দা হায়থখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা ২০,৫৩৯ নাবা ফগৎখিবগা লোইননা রেজিস্তর তৌখিবা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী কেস ২,৬৩৪ হন্থহনখি।
ফিগর অসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা এক্তিব কেসশিংদা চেঞ্জ অদু উৎলি। অনৌবা কেস ৩০৭গা লোইননা মহারাস্ত্রনা পোজিতিব চেঞ্জ খ্বাইদগী য়াম্বগী রেকোর্দ তৌখি অমরোমদা কেস ৬১৩ তাথরক্তুনা কেরেলানা নেগেতিব চেঞ্জ খ্বাইদগী য়াম্না উৎখি।
হন্দক্তা পুন্না ফগৎখিবশিং অসি করোর ১ হেনখ্রে। নুংতিগী ফগৎলকপশিং অসি লেপ্তনা ৱাংখৎলকপনা মশিং অসি চাউনা হেনগৎলক্লি। ঙসি ১০,০৩৭,৩৯৮ ওইখি। নাবা ফগৎলকপগী চাংনা ৯.৩৯%দি হেনগৎখি।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৭৯.৯৬%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইবা উবা ফংখি।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,৬৩৯গা লোইননা কেরেলানা নোংমদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না দগৎলকপগী রিপোর্ত তৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,৩৫০ ফগৎখি অমদি ৱেস্ত বেঙ্গলদা ১,২৯৫ ফগৎখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৮১.২২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
কেরেলানা মখা তানা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ৫,০৫১ থেংনদুনা খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌখি। মসিগী মতুং মহারাস্ত্র অমসুং ছত্তিসগরনা মথং শিৎনা অনৌবা কেস ৩,৭২৯ অমসুং ১,০১০ ওইদুনা মতুং ইন্নখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ফেতেলিতী ২৩৪ রিপোর্ত তৌখি।
নৌনা শীখিবগী ৭৬.৫০% রাজ্য/য়ু.তি. নিপানদগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা শীখিবা মশিং খ্বাইদগী য়ামখি (৭২)। কেরেলা অমসুং দিল্লীনা নুংতিগী ওইনা শিবা মথং শিৎনা ২৫ অমদি ১৯ ওইদুনা মতুং ইন্নখি।
ভারতকী মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবশিং অসি ১০৯ ওইখি। রাজ্য/য়ু.তি. ১৮গী মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবশিংগী অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎতগী হেন্না তাখি।
অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭কী মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবশিংগী অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎতগী হেন্না ৱাংখি।
দিল্লীনা মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা খ্বাইদগী ৱাংখি (৫৬৯)।
য়ু.কে.দা অহানবা ওইনা রিপোর্ত তৌখিবা নোবেল কোরোনাভাইরসকী অনৌবা স্ত্রেন অদুনা নাবা কেসশিংগী অপুনবা মশিং হৌজিক ৮২ শুখ্রে।