স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত নিতৌ আক্ৰান্তৰ হাৰ কমাৰ গতি অব্যাহত; যোৱা ২৪ ঘণ্টাত আক্ৰান্ত ১৮,১৩৯ গৰাকী
সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাৰ অৱনমন অব্যাহত; ২.২৫ লাখলৈ অৱনমিত
ছাৰ্ছ-ক’ভ-২ৰ নতুন ‘মিউটেণ্ট ভেৰিয়েণ্ট’ত আক্ৰান্ত মুঠ ৮২গৰাকী ব্যক্তিক চিনাক্ত
08 JAN 2021 12:06PM by PIB Guwahati
ভাৰতত নিতৌ আক্ৰান্তৰ হাৰ কমাৰ গতি অব্যাহত আছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১৮,১৩৯গৰাকী লোকৰ দেহত ভাইৰাছবিধৰ সংক্ৰমণ নিশ্চিত কৰা হৈছে।
নতুনকৈ সংক্ৰমণৰ হাৰ দ্ৰুত গতিত অৱনমিত হোৱাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাও হ্ৰাস পাইছে। আজিৰ তাৰিখত দেশত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ২,২৫,৪৪৯গৰাকী হৈছেগৈ। ইফালে, দেশৰ মুঠ সংক্ৰমিত ব্যক্তিৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ শতাংশ হাৰ ২.১৬%লৈ অৱনমিত হৈছে।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ২০,৫৩৯গৰাকী লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে, ইফালে, এই সময়ছোৱাত ২,৬৩৪গৰাকী লোকে আৰোগ্য লাভ কৰাৰ পিচত সক্ৰিয় ৰোগীৰ মুঠ সংখ্যাৰ পৰিমাণ হ্ৰাস পাইছে।
উল্লিখিত চিত্ৰত যোৱা ২৪ ঘণ্টাত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত হোৱা পৰিৱৰ্তনৰ ধাৰা প্ৰদৰ্শিত কৰা হৈছে। মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৩০৭ গৰাকীৰে ইতিবাচক পৰিৰ্ৱ্তনৰ ধাৰা নথীভুক্ত হোৱাৰ বিপৰীতে কেৰালাত ৬১৩গৰাকী ব্যক্তিৰে সৰ্বাধিক নেতিবাচক পৰিৱৰ্তনৰ ধাৰা প্ৰদৰ্শিত হৈছে।
শেহতীয়াভাবে আৰোগ্যৰ সংখ্যাই ১কোটিৰ ঘৰ অতিক্ৰম কৰিছে। দৈনিক আৰোগ্যৰ হাৰ নিৰন্তৰ বাঢ়ি থকাৰ সুবাদত মুঠ আৰোগ্যৰ সংখ্যা অভাৱনীয় হাৰত উৰ্ধ্বগামী হোৱা পৰিলক্ষিত হৈছে। আজিৰ তাৰিখত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যা ১০,০৩৭,৩৯৮গৰাকী হৈছেহি। আৰোগ্য লাভৰ শতকৰা হাৰো ৯৬.৩৯%লৈ বৃদ্ধি পাইছে।
ইফালে, নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৭৯.৯৬%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, সৰ্বাধিক ৫,৬৩৯গৰাকী নতুন আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে কেৰালাই। এই তালিকাত ৩,৩৫০ আৰু ১,২৯৫গৰাকী লোকেৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু পশ্চিম বংগ।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৮১.২২%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৫,৫০১গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ৩,৭২৯ আৰু ১,০১০গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু চত্তিশগড়।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশত ২৩৪গৰাকী লোকে মৃত্যু সাৱটি লৈছে।
এইক্ষেত্ৰতো ৭৬.৫০% মৃতকেই ৮খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৭২গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালা আৰু দিল্লীত মৃত্যু হৈছে ক্ৰমে ২৫ আৰু ১৯গৰাকী লোকৰ।
ভাৰতত প্ৰতি নিযুত জনসংখ্যাৰ বিপৰীতে মৃত্যুৰ হাৰ ১০৯। ইফালে, ১৮খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰতি নিযুত জনসংখ্যাৰ বিপৰীতে মৃত্যুৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ কম বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে।
আনহাতে, ১৭খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰতি নিযুত জনসংখ্যাৰ বিপৰীতে মৃত্যুৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ অধিক হোৱা পৰিলক্ষিত হৈছে।
দিল্লীত এই হাৰ সৰ্বাধিক ৫৬৯বুলি ঠাৱৰ কৰা হৈছে।
ইউনাইটেড কিংডমত প্ৰথমে চিনাক্ত হোৱা ‘ছাৰ্ছ-ক’ভ-২’ৰ নতুন ‘মিউটেণ্ট ভেৰিয়েণ্ট’ত আক্ৰান্তৰ মুঠ সংখ্যা ৮২গৰাকী হৈছেগৈ।

Ministry of Health and Family Welfare
India continues to report low daily cases; 18,139 added in last 24 hours
Active Caseload continues to decline; slumps to 2.25 lakh
A total of 82 persons found with new mutant variant of SARS- CoV-2 virus
08 JAN 2021 12:06PM by PIB Delhi
India has been reporting a streak of very low daily new cases. Only 18,139 persons were found positive in the last 24 hours in the country.
The steady fall in the new cases has ensured the contraction of the Total Active Cases. The active caseload of the country stands at 2,25,449today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.16%.
With 20,539 recoveries in the last 24 hours, a net decline of 2,634cases from the total active caseload was registered.
The figure shows the change in the Active Cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded maximum positive change with an addition of 307 cases whereas Kerala shows maximum negative change with a drop of 613 cases.
Total Recoveries have crossed 1 crore mark recently. With the consistent rise in the daily recoveries, the number is exponentially increasing. It stands at 10,037,398 today. The Recovery Rate has also increased to 96.39%.
79.96% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Keralahas reported the maximum number of single day recoveries with 5,639 newly recovered cases. 3,350 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1,295 inWest Bengal.
81.22% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,051. It is followed by Maharashtra and Chhattisgarh with 3,729 and 1,010 new cases, respectively.
234 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Eight States/UTs account for 76.50% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (72). Keralaand Delhi follow with 25 and 19 daily deaths, respectively.
India’s deaths per million population are 109. 18 States/UTs have deaths per million populationlower than the national average.
On the other hand, 17 States/UTs have deaths per million higher than the national average.
Delhi has the maximum deaths per million population (569).
The total number of cases infected with the new strain of the novel Coronavirus, first reported in the UK, now stands at 82.