Ministry of Health and Family Welfare
On a steady downhill, India’s Active Caseload further drops to 3.05 Lakh
Less than 40,000 Daily New Cases recorded continuously since the last 21 days
10 States/UTs account for 66% of Total Active Cases in the country
20 DEC 2020 11:28AM by PIB Delhi
India’s trajectory of active cases continues to follow a steadily dipping path. The total Active Caseload has dropped to 3.05 lakh (3,05,344) today.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases and low number of fatalities per day which have ensured a total net reduction of the Active Caseload.
India’s present active caseload consists of just 3.04% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries of 29,690 in the last 24 hours have led to a net decline of 3,407 in the Total Active cases.
10 States/UTs account for 66% of the total active cases in the country.
The number of daily new cases in the last 24 hours is 26,624. The daily new cases have been less than 40,000 since the last 21 days continuously.
The total recovered cases are nearing 96 lakh (9,580,402).
The difference in the New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 95.51% today.
74.68% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,749 newly recovered cases. 3,119 people recovered in Maharashtra followed by 2,717 in West Bengal.
76.62% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 6,293. It is followed by Maharashtra with 3,940 new cases.
341 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 81.23% of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (74). West Bengal and Delhi follow with 43 and 32 daily deaths, respectively.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত সুস্পষ্টভাৱে কৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৩.০৫ লাখলৈ হ্ৰাস
দেশত বিগত ২১ দিনত দৈনিক কৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৪০,০০০ৰো কম
দেশত ১০খন ৰাজ্যত কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলত সুস্পষ্টভাৱে কৰোনাত আক্ৰান্তৰ হৈছে ৬৬ শতাংশ
20 DEC 2020 11:28AM by PIB Guwahati
ভাৰত সুস্পষ্ট ভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ হাৰত ধাৰাবাহিকভাৱে নিম্ন মুখী প্ৰৱণতা অব্যাহত আছে।আজি আক্ৰান্তৰ সংখ্যা আৰু হ্ৰাসহৈ ৩ লাখ ৫ হাজাৰ হৈছে।
আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিক ভাৱে কম হোৱাৰ কাৰণে দৈনিক ভিত্তিত সুস্থতাৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে আৰু মৃত্যু হাৰ হ্ৰাস পাইছে।
ভাৰতত বৰ্তমানে মুঠ আক্ৰান্তৰ কেৱল ৩.০৪ শতাংশই সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্ত। দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত আৰু ২৯ হাজাৰ ৬৯০ জন লোকে আৰোগ্য লাভ কৰাত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনায় আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৩ হাজাৰ ৪০৭ লৈ হ্ৰাস পাইছে।
দেশত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ ৬৬ শতাংশই ১০ খন ৰাজ্যত কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ পৰা।
দৈনিক ভিত্তিত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বিগত ২৪ ঘন্টাত ২৬ হাজাৰ ৬২৪ গৰাকী হৈছে। দেশত বিগত ২১ দিন ধৰি দৈনিক আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৪০ হাজাৰতকৈ কম হৈছে।
দেশত সুস্থতাৰ সংখ্যা আৰু বৃদ্ধি পাই হৈছে ৯৫ লাখ ৮০ হাজাৰ ৪০২ জন।
একেদৰে সুস্থতাৰ সংখ্যা আক্ৰান্তৰ সংখ্যাক নিম্নমুখী কৰিছে। দেশত আজি সুস্থতাৰ হাৰ বৃদ্ধি পাই হৈছে ৯৫.৫১ শতাংশ।
বিগত ২৪ ঘন্টাত ১০ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলত ৭৪.৬৮ শতাংশ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে।
কেৰালাত এদিনতে সৰ্বাধিক ৪ হাজাৰ ৭৪৯ জন লোক সুস্থ হৈছে।
মহাৰাষ্ট্ৰত আৰোগ্য লাভ কৰিছে ৩ হাজাৰ ১১৯ জন লোকে, আৰু পশ্চিম বঙ্গত সুস্থ হৈছে ২ হাজাৰ ৭১৭ জনলোক। দেশত নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৭৬.৬২ শতাংশই ১০ খন ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ লোক। কেৰালাত বিগত ২৪ ঘন্টাত সৰ্বাধিক ৬ হাজাৰ ২৯৩ জন লোক আক্ৰান্ত হৈছে।মহাৰাষ্ট্ৰত আক্ৰান্ত হৈছে ৩ হাজাৰ ৯৪০ জন লোক।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ক’ৰোনা জনিত কাৰণত ৩৪১ জনৰ মৃত্যু হৈছে। ইয়াৰ মাজতে ৮১.২৩ শতাংশই মৃত্যুমুখত পৰিছে ১০ খন ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ পৰা।মহাৰাষ্ট্ৰৰ পৰা বিগত ২৪ ঘন্টাত সৰ্বাধিক ৭৪ জনৰ মৃত্যু হৈছে। পশ্চিম বঙ্গতেই মৃত্যু হৈছে ৪৩ জন লোকৰ, আৰু দিল্লীত মৃত্যু হৈছে ৩২ জন লোকৰ।