ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସ୍ଥିର ହ୍ରାସ ସହିତ ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3.05 ଲକ୍ଷକୁ ଖସିଲା
ବିଗତ 21 ଦିନ ଧରି କ୍ରମାଗତ ଦୈନିକ ମାମଲା 40,000ରୁ କମ୍ ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି
ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର 66 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ
20 DEC 2020 11:28AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କୋଭିଡ ମାମଲାର ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ନିମ୍ନଗାମୀ ହେବାରେ ଲାଗିଛି । ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 3.05 ଲକ୍ଷ (3,05,344) କୁ ଖସି ଆସିଛି ।
ନୂତନ ସଂକ୍ରମଣ ମାମଲା, ପ୍ରତିଦିନର ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟାରେ ହ୍ରାସ ସହିତ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରୁଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଧାରାକୁ ସମ୍ଭବ କରିପାରିଛି । ଏହା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ସମୁଦାୟ ହାରର ହ୍ରାସକୁ ମଧ୍ୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି।
ଭାରତର ବର୍ତ୍ତମାନର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ମାତ୍ର 3.04 ପ୍ରତିଶତ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 29,690ରେ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିବା ସହିତ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାରେ 3,407 ଟି ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇଛି।
ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର 66 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ଜଣାପଡିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ହେଉଛି 26,624। ବିଗତ 21 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 40,000ରୁ କମହୋଇଥିବା ଜଣାଯାଇଛି।
ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ପ୍ରାୟ 96 ଲକ୍ଷ (9,580,402) ରହିଛି ।
ନୂତନ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟର ପାର୍ଥକ୍ୟରେ ବୃଦ୍ଧି ଘଟି ଆଜି ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 95.51%ରେ ପହଞ୍ଚିଛି।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 74.68% 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି।
4,749ସଂଖ୍ୟକ ଦୈନିକ ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଥିବା କେରଳ ଦର୍ଶାଇଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 3,119 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ 2,717 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 76.62% 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ସେହିଭଳି କେରଳ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 6,293 ଥିବା ଦର୍ଶାଇଛି । ଏହା ପଛକୁ 3,940ଟି ନୂଆ ମାମଲା ସହିତ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 341 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁର 81.23% ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ଜଣାପଡିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ 74 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 43 ଏବଂ 32 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ଜଣାପଡିଛି।

Ministry of Health and Family Welfare
On a steady downhill, India’s Active Caseload further drops to 3.05 Lakh
Less than 40,000 Daily New Cases recorded continuously since the last 21 days
10 States/UTs account for 66% of Total Active Cases in the country
20 DEC 2020 11:28AM by PIB Delhi
India’s trajectory of active cases continues to follow a steadily dipping path. The total Active Caseload has dropped to 3.05 lakh (3,05,344) today.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases and low number of fatalities per day which have ensured a total net reduction of the Active Caseload.
India’s present active caseload consists of just 3.04% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries of 29,690 in the last 24 hours have led to a net decline of 3,407 in the Total Active cases.
10 States/UTs account for 66% of the total active cases in the country.
The number of daily new cases in the last 24 hours is 26,624. The daily new cases have been less than 40,000 since the last 21 days continuously.
The total recovered cases are nearing 96 lakh (9,580,402).
The difference in the New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 95.51% today.
74.68% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,749 newly recovered cases. 3,119 people recovered in Maharashtra followed by 2,717 in West Bengal.
76.62% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 6,293. It is followed by Maharashtra with 3,940 new cases.
341 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 81.23% of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (74). West Bengal and Delhi follow with 43 and 32 daily deaths, respectively.