হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
তপ্না-তপ্না তাথরক্তুনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখা তানা লাখ ৩.০৫দা হায়থখ্রে
হৌখিবা নুমিৎ ২১নি অসিদা লেপ্তনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ৪০,০০০দগী তানা রেকোর্দ তৌখি
লৈবাক্কী অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী ৬৬%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি
20 DEC 2020 11:28AM by PIB Imphal
এক্তিব কেসশিংগী ত্রেজেক্তরীনা মখা তানা তপ্না-তপ্না তাথরকপগী লম্বীদা লেপ্তনা চংশিল্লি। ঙসি অপুনবা এক্তিব কেসলোদ লাখ ৩.০৫ (৩,০৫,৩৪৪)দা হায়থখ্রে।
হায়রিবা অসি নোংমদা অনৌবা কেসশিংদগী ফগৎলকপনা হেনগৎলকপা অমসুং শীখিবগী মশিং য়ামদবা অসিনা ওইথোকপা ঙম্বনি মসিনা এক্তিব কেসলোদকী অপুনবদা চাউনা হন্থহনবা ঙমখি।
ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৩.০৪% খক্তনি। হৌখিবা পুং ২৪দা ২৯,৬৯০ নৌনা ফগৎপা ঙমখিবা অসিনা অপুনবা এক্তিব কেসশিংদা ৩,৪০৭ পুন্না হন্থহনবা ঙমখি।
লৈবাক্কী অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী ৬৬%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী ওইনা থেংনখিবা অনৌবা কেসশিংগী মশিং ২৬,৬২৪ ওইখি। হৌখিবা নুমিৎ ২১নি অসিদগী লেপ্পা লৈতনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি ৪০,০০০দগী তাখি।
পুন্না নাবা ফগৎলকখিবা কেসশিংনা লাখ ৯৬ (৯,৫৮০,৪০২) নকশিল্লক্লে।
নৌনা ফগৎখিবশিংনা অনৌবা কেসশিংদগী মশিং হেনবনা মরম ওইরগা খেৎনবা হেনগৎলকপনা নাবা ফগৎপগী চাং অসি ঙসি ৯৫.৫১% য়ৌবা ঙম্লে।
নৌনা ফগৎলকপা কেসশিংগী ৭৪.৬৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
কেস ৪,৭৪৯ নৌনা ফগৎখইবগা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ফগৎখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,১১৯ ফগৎখ্রে ৱেস্ত বেঙ্গলদা ২,৭১৭ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৬.৬২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
কেরেলানা অনৌবা কেস ৬,২৯৩ থেংনদুনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখি। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস ৩,৯৪০ থেংনদুনা মতুং ইন্নখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৩৪১ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌনা শীখিবগী ৮১.২৩%না রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না শীখি (৭৪)। ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং দিল্লীনা মথং শিৎনবা নুংতিগী শীখিবা ৪৩ অমসুং ৩২ থেংনদুনা মতুং ইনখি।

Ministry of Health and Family Welfare
On a steady downhill, India’s Active Caseload further drops to 3.05 Lakh
Less than 40,000 Daily New Cases recorded continuously since the last 21 days
10 States/UTs account for 66% of Total Active Cases in the country
20 DEC 2020 11:28AM by PIB Delhi
India’s trajectory of active cases continues to follow a steadily dipping path. The total Active Caseload has dropped to 3.05 lakh (3,05,344) today.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases and low number of fatalities per day which have ensured a total net reduction of the Active Caseload.
India’s present active caseload consists of just 3.04% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries of 29,690 in the last 24 hours have led to a net decline of 3,407 in the Total Active cases.
10 States/UTs account for 66% of the total active cases in the country.
The number of daily new cases in the last 24 hours is 26,624. The daily new cases have been less than 40,000 since the last 21 days continuously.
The total recovered cases are nearing 96 lakh (9,580,402).
The difference in the New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 95.51% today.
74.68% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,749 newly recovered cases. 3,119 people recovered in Maharashtra followed by 2,717 in West Bengal.
76.62% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 6,293. It is followed by Maharashtra with 3,940 new cases.
341 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 81.23% of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (74). West Bengal and Delhi follow with 43 and 32 daily deaths, respectively.