Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further contracts to 3.52Lakhs; lowest in 149 days
Daily New Recoveries outnumber Daily New Cases from last 17 days
With 93.88 lakhs total recoveries, the recovery rate nears 95%
14 DEC 2020 10:44AM by PIB Delhi
India’s active cases today stand at 3,52,586.The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 3.57%. This is lowest after 149 days. The total active cases were 3,58,692 on 18thJuly, 2020
The daily recoveries exceeding new cases have ensured a total net reduction of the Active Caseload. A net decline of 3,960 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
27,071 new cases were added to the national tally in the last 24 hours whereas 30,695 cases have recovered in the last 24 hours. The daily recoveries are exceeding the new cases from last 17 days.
The total recovered cases are nearing 94 lakhs (9,388,159) which translates to a Recovery Rate of 94.98%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 9,035,573.
75.58% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala reported the maximum number of single day recoveries with 5,258 recoveries. Maharashtra follows with 3,083 new recoveries. West Bengal recorded another 2,994 daily recoveries.
75.82% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 4,698in the last 24 hours. Maharashtra recorded 3,717 new cases whileWest Bengal reported 2,580 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for79.46%of the336 case fatalities reported in the past 24 hours.
20.83% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 70 deaths.West Bengal and Delhi follow with 47and 33new deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখা তানা লাখ ৩.৫২হন্থখ্রে; নুমিৎ ১৪৯দা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি
নুমিৎ ১৭নি অসিদা নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফগৎলকপা অসিনা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস্তগী হেন্দুনা চৎলি
অনাবা ফগৎলকপা পুন্না লাখ ৯৩.৮৮গা লোয়ননা, অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৫% নক্না লৈরি
14 DEC 2020 10:44AM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেস অসি ঙসি ৩,৫২,৫৮৬তা লৈরি। অপুনবা পোজিতিব কেস্তা এক্তিব কেস অসি ৩.৫৭%দা হন্থদুনা লৈরি। মসি নুমিৎ ১৪৯দা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি। ২০২০গী জুলাইগী ১৮দা অপুনবা এক্তিব কেস অসি ৩,৫৮,৬৯২ ওইরি।
নুমিৎ খুদিংগী ওইনা অনাবা ফগৎলকপা অসিনা অনৌবা কেসশিং অসিদগী হেন্দুনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসিদগী হন্থরি। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অপুনবা এক্তিব কেসশিংদগী কেস ৩,৯৬০ হন্থবগী রেকোর্দ লৈরি।
পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ২৭,০৭১ অসি লৈবাক্কী ওইবা মশীং থীবদা তিনশিল্লি মরক অসিদা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনাবা ফগৎলকপা কেস ৩০,৬৯৬ লৈরি। নুমিৎ ১৭নি অসিদা নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফগৎলকপা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস্তগী হেন্দুনা চৎলি।
অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা অসি লাখ ৯৪ (৯,৩৮৮,১৫৯) নক্না লৈদুনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৪.৯৮%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা অনাবা ফগৎলকপগী কেস অসিগা অমসুং এক্তিব কেসশিং অসিগা ৯,০৩,৫৭৩ খেন্নরি।
নৌনা ফগৎলকখিবা মীশিংগী চাদা ৭৫.৫৮দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি।
কেরলানা মীওই ৫,২৫৮ কোবিদতগী ফগৎলক্তুনা মকোক চিংলি অদুগা মহারাস্ত্রনা মীওই ৩,০৮৩ নৌনা ফগৎলক্তুনা মতুং ইল্লি। ৱেস্ত বেঙ্গালদা অতোপ্পা মীওই ২,৯৯৪ নোংমদা ফগৎলকপগী পাউ লাকখি।
নৌনা কেস মীশিংগী চাদা ৭৫.৮২দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি।
কেরলাদা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪,৬৯৮ নৌনা নারকপা থেংনখি। মহারাস্ত্রদা ঙরাং মীওই ৩,৭১৭ নৌনা নারকখি অদুগা ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীওই ২,৫৮০ নৌনা ঙরাং নারকখি।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীওই ৩৩৬ নৌনা শিখিবগী মনুংদা চাদা ৭৯.৪৬তি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি।
নৌনা শিখিবগী মনুংদা চাদা ২০.৮৩% অমদি মহারাস্ত্রাদগীনি মসিদা ৭০শিখিবগী পাউদম লৈরি। ৱেস্ত বেঙ্গাল অমসুং দিল্লীদা অনৌবা শিবা ৪৭ অমসুং ৩৩ মথংশিৎনা ওইরি।