Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further contracts to 3.52Lakhs; lowest in 149 days
Daily New Recoveries outnumber Daily New Cases from last 17 days
With 93.88 lakhs total recoveries, the recovery rate nears 95%
14 DEC 2020 10:44AM by PIB Delhi
India’s active cases today stand at 3,52,586.The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 3.57%. This is lowest after 149 days. The total active cases were 3,58,692 on 18thJuly, 2020
The daily recoveries exceeding new cases have ensured a total net reduction of the Active Caseload. A net decline of 3,960 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
27,071 new cases were added to the national tally in the last 24 hours whereas 30,695 cases have recovered in the last 24 hours. The daily recoveries are exceeding the new cases from last 17 days.
The total recovered cases are nearing 94 lakhs (9,388,159) which translates to a Recovery Rate of 94.98%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 9,035,573.
75.58% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala reported the maximum number of single day recoveries with 5,258 recoveries. Maharashtra follows with 3,083 new recoveries. West Bengal recorded another 2,994 daily recoveries.
75.82% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 4,698in the last 24 hours. Maharashtra recorded 3,717 new cases whileWest Bengal reported 2,580 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for79.46%of the336 case fatalities reported in the past 24 hours.
20.83% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 70 deaths.West Bengal and Delhi follow with 47and 33new deaths, respectively.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3.52 ଲକ୍ଷକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଲା; ଯାହା 149 ଦିନରେ ସର୍ବନିମ୍ନ
ଗତ 17 ଦିନରେ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ନୂତନ ମାମଲାଠାରୁ ଅଧିକ
ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 93.88 ଲକ୍ଷ, ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ପାଖାପାଖି 95 ପ୍ରତିଶତ
14 DEC 2020 10:44AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 3,52,586ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ସମୁଦାୟ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ଅଂଶ 3.57% କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । 149 ଦିନ ପରେ ଏହା ସର୍ବନିମ୍ନ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି । 18 ଜୁଲାଇ, 2020ରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3,58,692 ଥିଲା ।
ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ ଅଧିକ ହେବା ଫଳରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3,960 ହ୍ରାସ ପାଇଥିବା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ 27,071 ନୂତନ ମାମଲା ଯୋଡି ହୋଇଥିବାବେଳେ ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ 30,695 ଜଣ ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଗତ 17 ଦିନରେ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ନୂତନ ମାମଲାକୁ ଅତିକ୍ରମ କରୁଛି ।
ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ପାଖାପାଖି 94 ଲକ୍ଷ (93,88,159) ଯାହା ଏହି ହାରକୁ 94.98 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି । ସୁସ୍ଥତା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ଏବଂ ଏହା ବର୍ତ୍ତମାନ 90,35,573 ରହିଛି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 75.58 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
ଗୋଟିଏ ଦିନରେ କେରଳରୁ ସର୍ବାଧିକ 5,258 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 3,083 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ 2,994 ଥିବା ରେକର୍ଡ ହୋଇଛି ।
75.82 ପ୍ରତିଶତ ନୂତନ ମାମଲା 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କେରଳରୁ ସର୍ବାଧିକ 4,698 ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ସେହିଭଳି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର 3,717ଟି ନୂତନ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରିଥିବାବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଗତକାଲି 2,580ଟି ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରିଥିବା ଦର୍ଶାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ 336 ରୋଗୀଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ଯାହାକି 79.46% ଅଟେ ।
20.83% ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁହାର ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଆସିଛି ଯେଉଁଥିରେ 70 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ଏହା ପଛକୁ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 47 ଏବଂ 33 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।