Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further retracts to 3.62% of Total Cases
Total Recoveries exceed Total Active cases by more than 90 lakhs
India records one of the lowest daily cases and daily deaths per million population in the last 7 days
13 DEC 2020 10:52AM by PIB Delhi
Steadily following the trend set over the past few weeks, India’s active caseload has fallen to 3.62% of the total active cases.
India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload which presently stands at 3,56,546 today.
While 30,254 persons in were found to be COVID positive in the country in the past 24 hours, 33,136 new recoveries were registered during the same period. This has led to a net decline of 3,273 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
India reported one of the lowest cases per million population in the world (158) in the last 7 days; much lower than many other countries of the Western Hemisphere.
The total recovered cases stand at 93,57,464 today. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and it has crossed 90 lakhs (90,00,918) today. The Recovery Rate has improved to touch 95% (94.93%) today.
75.23% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
Kerala leads with 5,268 persons recovering from COVID while Maharashtra recorded 3,949 recoveries. Delhi registered another 3,191 daily recoveries
Ten States/UTs have contributed 75.71% of the new cases.
Kerala reported 5,949 cases in the last 24 hours. Maharashtra registered 4,259 new cases yesterday while West Bengal recorded 2,710 new cases.
391 case fatalities that have been reported in the past 24 hours. 77.78% of them are from Ten States/UTs. None of the States/UTs reported double digit daily fatalities over the past 24 hours.
79.28% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 80 deaths. Delhi also saw a fatality count of 47 while West Bengal reported 44 new deaths.
When compared globally, India recorded one of the lowest new case fatalities per million population in the last 7 days (2).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং অপুনবা নাখিবগী চাদা ৩.৬২দা হন্থখ্রে
অপুনব ফখ্রবা মীশিংনা অপুনবা হৌজিন নারিবা মীশিংদগী লাখ ৯০গী মথক্তা হেনখ্রে
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা ভারতনা মীশিং মিলিয়ন অমগী মনুংদা নুংতিগী নৌনা নারকপা অমদি নুংতিগী শিবা মীশিং খ্বাইদগী নেমবশিংগী মনুংদা ওইরি
13 DEC 2020 10:52AM by PIB Imphal
হৌখিবা চয়োল খরসিদা ওইরকখিবা ফীভমদা চাং নাইন লাক্তুনা ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং অসি অপুনবা নাখিবা মীশিংগী চাদা ৩.৬২দা হন্থখ্রে‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা ভারত্তা নৌনা ফগৎলকপা মীশিংনা নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেনখি‍। নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎপগী ফীভম অসিনা ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং মখা তানা হন্থরক্তুনা ঙসি ৩,৫৬,৫৪৬তা লৈরি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা মীওই ৩০,২৫৪ নৌনা কোবিদ নারকখিবা থেংনবদা হায়রিবা মতমসিদা মীওই ৩৩,১৩৬ নৌনা ফগৎলকপগী পাউ লাকখি‍। মসিনা হৌজিক নারিবা অপুনবা মীশিংদগী ৩,২৭৩ হৌখিবা পুং ২৪সিদা হন্থরকখি‍।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিসিদা মালেমগী মীশিং মিলিয়ন অমগী মনুংদা খ্বাইদগী নেম্না নাবশিংগী মরক্তা ভারত (১৫৮) অমা ওইখি; নোংচুপ লৈবাকশিংগীদা লৈরিবা চাংদগী য়াম্না নেম্না লৈখি‍।
অপুনবা ফখ্রবা মীশিং ঙসি ৯৩,৫৭,৪৬৪ ওইখি‍। ফখ্রবা মীশিং অমসুং হৌজিক নারিবা মীশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা তপ্না তপ্না হেনগৎলক্লি অমদি ঙসি লাখ ৯০ (৯০,০০,৯১৮) লানখ্রে‍। ফগৎলকপগী চাং ঙসি চাদা ৯৫ (৯৪.৯৩)দা হেনগৎলক্লে‍।
নৌনা ফগৎলকখিবা মীশিংগী চাদা ৭৫.২৩দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍।
কেরলানা মীওই ৫,২৬৮ কোবিদতগী ফগৎলক্তুনা মকোক চিংলি‍ অদুগা মহারাস্ত্রনা মীওই ৩,৯৪৯ ফগৎলক্তুনা মতুং ইল্লি‍। দিল্লীদা মীওই ৩,১৯১ নোংমদা ফগৎলকপগী পাউ লাকখি‍।
নৌনা নারকখিবা মীশিংগী চাদা ৭৫.৭১দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍।
কেরলাদা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫,৯৪৯ নৌনা নারকপা থেংনখি‍। মহারাস্ত্রদা ঙরাং মীওই ৪,২৫৯ নৌনা নারকখি অদুগা ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীওই ১,৯৩৫ নৌনা নারকখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীওই ৩৯১ নৌনা শিখিবগী পাউ লাকখি‍। মখোয়গী মনুংদা চাদা ৭৭.৭৮তি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা স্তেত/য়ু.তি. অমতদা নৌনা শিখিবা মীশিং দিজিত অনি য়ৌখিদে‍।
নৌনা শিখিবা মীশিংগা চাদা ৭৯.২৮তি মহারাসত্রদা মীওই ৮০ শিদুনা ওইখি‍। দিল্লীদা মীওই ৪৭ অদুগা ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীওই ৪৪ নৌনা শিখিবগী পাউ লাকখি‍।
মালেমগী ওইনা চাংদম্নবা মতমদা ভারতনা হৌখিবা নুমিৎ ৭নিসিদা মীশিং মিলিয়ন অমগী মনুংদা নৌনা শিখিবা মীশিং (২) খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মরক্তা ওইখি‍।