Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further retracts to 3.62% of Total Cases
Total Recoveries exceed Total Active cases by more than 90 lakhs
India records one of the lowest daily cases and daily deaths per million population in the last 7 days
13 DEC 2020 10:52AM by PIB Delhi
Steadily following the trend set over the past few weeks, India’s active caseload has fallen to 3.62% of the total active cases.
India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload which presently stands at 3,56,546 today.
While 30,254 persons in were found to be COVID positive in the country in the past 24 hours, 33,136 new recoveries were registered during the same period. This has led to a net decline of 3,273 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
India reported one of the lowest cases per million population in the world (158) in the last 7 days; much lower than many other countries of the Western Hemisphere.
The total recovered cases stand at 93,57,464 today. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and it has crossed 90 lakhs (90,00,918) today. The Recovery Rate has improved to touch 95% (94.93%) today.
75.23% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
Kerala leads with 5,268 persons recovering from COVID while Maharashtra recorded 3,949 recoveries. Delhi registered another 3,191 daily recoveries
Ten States/UTs have contributed 75.71% of the new cases.
Kerala reported 5,949 cases in the last 24 hours. Maharashtra registered 4,259 new cases yesterday while West Bengal recorded 2,710 new cases.
391 case fatalities that have been reported in the past 24 hours. 77.78% of them are from Ten States/UTs. None of the States/UTs reported double digit daily fatalities over the past 24 hours.
79.28% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 80 deaths. Delhi also saw a fatality count of 47 while West Bengal reported 44 new deaths.
When compared globally, India recorded one of the lowest new case fatalities per million population in the last 7 days (2).

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସମୁଦାୟ ମାମଲାର 3.62%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି
ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଠାରୁ 90 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ
ଗତ 7 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ 10 ଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ଭାରତର ସର୍ବନିମ୍ନ ମୃତ୍ୟୁହାର ରେକର୍ଡ
13 DEC 2020 10:52AM by PIB Bhubaneswar
ଗତ କିଛି ସପ୍ତାହ ମଧ୍ୟରେ ହ୍ରାସ ପାଇ ଚାଲିଥିବା ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଯୋଗୁ ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମୋଟ ମାମଲାର 3.62 ପ୍ରତିଶତକୁ ଖସି ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ଅପେକ୍ଷା ଭାରତରେ ଅଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ପଞ୍ଜୀକୃତ ହୋଇଛି । ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବା ଫଳରେ ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ସଙ୍କୁଚିତ ହୋଇ ବର୍ତ୍ତମାନ 3,56,546ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 30,254 ଜଣ ବ୍ୟକ୍ତି କୋଭିଡ ସଂକ୍ରମିତ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି ଏବଂ ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ 33,136 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଯାହାଫଳରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3,273 ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଗତ 7 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ବିଶ୍ଵରେ ନିୟୁତ ଜନସଂଖ୍ୟା ତୁଳନାରେ ଭାରତରେ ସବୁଠାରୁ କମ୍ ମାମଲା (158) ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି; ଯାହାକି ଅନ୍ୟ ଦେଶ ତୁଳନାରେ ବହୁତ କମ୍ ।
ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଆଜି 93,57,464 ରହିଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ଏହା ଆଜି 90 ଲକ୍ଷ (90,00,918) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ହାରରେ ଉନ୍ନତି ହୋଇ ଆଜି ଏହି ହାର 95 ପ୍ରତିଶତ (94.93%) ଛୁଇଁଛି ।
ଭାରତର ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାର 75.23% ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
କୋଭିଡରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ କେରଳରୁ 5,268 ଜଣ ଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 3,949 ଜଣ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି । ସେହିପରି ଦିଲ୍ଲୀରେ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 3,191 ପଞ୍ଜୀକୃତ ହୋଇଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ 75.71 ପ୍ରତିଶତ ନୂତନ ମାମଲା ଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କେରଳ 5,949 ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ କରିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଗତକାଲି 4,259 ନୂତନ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ କରିଥିବାବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ 2,710 ନୂତନ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 391ଟି ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 77.78 ପ୍ରତିଶତ ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କୌଣସି ରାଜ୍ୟ ବା କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଦୁଇ ଅଙ୍କ ବିଶିଷ୍ଟ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇନାହିଁ ।
ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଥିବା 79.28% ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଆସିଛି ଯେଉଁଥିରେ 80 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ସେହିପରି ଦିଲ୍ଲୀରେ 47 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 44 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ଗତ 7 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଭାରତ ପ୍ରତି ନିୟୁତ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁହାର ରେକର୍ଡ କରିଛି ।