Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload remains below 5% of Total Cases
Recovery Rate sustained above 93%
Less than 50,000 Daily New Cases since the last 16 days
23 NOV 2020 11:38AM by PIB Delhi
India’s present active caseload (4,43,486) is 4.85% of the total Positive Cases, and has been sustained below the 5% mark.
The Recovery Rate continues to be above 93% as 93.68% of all cases have recovered as of date. In the last 24 hours, the country registered 41,024 new recoveries in the last 24 hours taking the total recovered cases to 85,62,641.
The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 81,19,155.
In the last 24 hours, 44,059 persons were found infected with COVID. India has been registering less than 50,000 cases for the last 16 days, since 8th November. This assumes significance as several countries of the Western Hemisphere are witnessing a huge surge of new cases at the onset of winter.
77.44% of the new recoveries are contributed by ten States/UTs.
Kerala saw 6,227 persons recovering from COVID. Delhi reported 6,154 recoveries. Maharashtra reported another 4,060 new recoveries in the last 24 hours.
Ten States/UTs have contributed 78.74%of the new cases. Delhi reported 6,746 cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded 5,753 new cases while Kerala reported 5,254 daily cases yesterday.
15 States and UTs are reporting less than the national average of cases per million population(6,623).
74.95% of the 511 case fatalities reported in the past 24 hours are concentrated in Ten States/UTs.
Delhi with 121 reported deaths occupy 23.68% of new fatalities. Maharashtra saw a fatality count of 50 while West Bengal followed closely with 49 new fatalities.
21 States and UTs are reporting lower than the national average of deaths per million (97).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়াগী অপুনবা এক্তিব কেস্তগী এক্তিব কেসলোদনা ৫%গী মখাদা লৈরি
অনাবা ফবগী চাং অসি ৯৩%দা লেঙদনা লৈরি
নুমিৎ ১৬নি অসিদা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস মশিং ৫০,০০০গী মখাদা লৈরি
23 NOV 2020 11:38AM by PIB Imphal
ইন্দিয়াগী হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেস অসি অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদগী (৪,৪৩,৪৮৬) ৪.৮৫%নি অমসুং ৫%গী মখাদা লেঙদনা লৈরি।
অনাবা ফগৎলকপাগী চাং অসিনা ৯৩% ওইদুনা হৌজিক ফাওবদা ফগৎলকপগী অপুনবা কেস ৯৩.৬৮% অসিদগী ওইরি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, লৈবাক অসিদা অনৌবা ফগৎলকপগী রেজিস্তর তৌবা অসি ৪১,০২৪ তৌদুনা অপুনবা ফগৎপা অসি ৮৫,৬২,৬৪১ ওইরি।
ফগৎলকপগী কেস অমসুং এক্তিব কেসশিং অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ৮১,১৯,১৫৫দা লৈরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুং অসিদা মীওই ৪৪,০৫৯ কোবিদনা নাবা থেংনখি। নবেম্বর ৮দগী নুমিৎ ১৬নি অসিদা কেস ৫০,০০০ খক রেজিস্তর তৌরি। হায়রিবা অসিনা নোংচুপ থংবা হেমিসফিয়র অসিদা লৈবাক কয়া অমদি নিংথমথা লাকপদা অনৌবা কেস হেনগৎলকপা উরি।
অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা ৭৭.৪৪% অমদি স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০দা ওইরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা কেরলাদা মীওই ৬,২২৭ কোবিদতগী নাবা ফবা উরি, দিল্লীদা ৬,১৫৪ অমসুং মহারাস্ত্রাদা অনৌবা ৪,০৬০ অসি উরি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০দা অনৌবা কেস ৭৮.৭৪% লৈরি। পুং ২৪গী মনুংদা দিল্লীদা ৬,৭৪৬ রিপোর্ত তৌরি। ঙরাং মহারাস্ত্রাদা অনৌবা কেস ৫,৭৫৩ অমা কেরলাদা ৫,২৫৪ রেকোর্দ তৌরি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১৫দা লৈবাক্কী ওইবা চাং অসিদগী নেম্না মিলিয়ন পোপুলেসন্দা (৬,৬২৩) দা ওইরি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০দা পুং ২৪ অসিগী মনুং অসিদা মীওই ৫১১ শিদুনা ৭৪.৯৫% লৈরি।
দিল্লীদা মীওই ১২১ শিদুনা নৌনা শিবা অসি ২৩.৬৮% ওইরি। মহারাস্ত্রাদা অশিবা মশিং ৫০ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালদা ৪৯ শিদুনা নক্না চৎলি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ২১দা লৈবাক্কী ওইবা চাং অসিদগী নেম্দুনা মিলিয়ন্দা (৯৭) লৈবগী রিপোর্ত লৈরি।