Prime Minister's Office
English rendering of PM's intervention during 12th BRICS virtual Summit
17 NOV 2020 7:04PM by PIB Delhi
Excellencies,
Thanks to this briefing organized by various BRICS institutions. I thank Mr. Patrushev for the review of the 10th meeting of the BRICS National Security Advisors.
As I said earlier, the finalization of the BRICS Counter Terrorism Strategy is an important achievement. My suggestion is that our NSAs discuss on a Counter-Terrorism Action Plan.
I would also like to thank Mr. Sergei Katyrin, the interim chairman of the BRICS Business Council.
The main task of economic integration amongst us will be in the hands of the private sector. My suggestion is that the BRICS Business Council draw a concrete plan to take our bilateral trade to the $500 billion target.
I congratulate Mr. Marcos Troyjo for taking over as president of the New Development Bank.
NDB's financing support will be even more useful in the context of COVID. I am happy that NDB has opened office in Russia. And I hope you will also start your regional office in India next year.
I congratulate Mr. Igor Shuvalov for his work on the BRICS Inter-Bank Cooperation Mechanism. It is heartening to note that our development banks have agreed on 'Principles for Responsible Financing'.
The convening of BRICS Women's Alliance was a special priority for President Putin, and his vision has now been realized.
I thank the Alliance's Chairperson, Ms Anna Nesterova, for her report.
We are making several efforts to promote women entrepreneurship in India. It is expected that the Alliance will enhance intra-BRICS cooperation in this field.
Once again, I extend warm thanks to all of you, especially our host, Mr. Putin.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
১২শুবা বি.আর.আই.সি.এস. ভর্চুএল মীফমদা পি.এম.না থমখিবা ৱারোল
17 NOV 2020 7:04PM by PIB Imphal
থোইদোক হেন্দোক্না ইকায়খুম্নরবশিং
বি.আর.আই.সি.এস.কী তোঙান তোঙানবা লূপশিংনা পীবিরিবা পাউদমশিংগীদমক্তা থাগৎচরি‍। বি.আর.আই.সি.এস. নেসনেল সিক্যুরিতী এদভাইজরগী ১০শুবা মীফমবু হঙ্গৎনা নৈনবিগীদমক্তা মিস্তর পাত্রুসেববু থাগৎচরি‍।
ঐনা হৌরকপদা হায়খিবগুম, বি.আর.আই.সি.এস. কাউন্তর তেরোরিজম স্ত্রেতজীগী ৱাফম লোইশিন্নবা য়াম্না মরুওইবা খুদোংচাবা অমনি‍। ঐনা হায়জনিংবদি ঐখোয়না এন.এস.এ.না কাউন্তর তেরোরিজম এক্সন প্লান অমা খন্নরি‍।
ঐনা বি.আর.আই.সি.এস. বিজিনেস কাউন্সিলগী মতম খরগী চেয়রমেন মিস্তর সেরগৈ কাতিরিনবু থাগৎচরি‍।
ঐখোয়গী মশেল মরক্তা শেন্মিৎলোন পুনশিনবগী মরুওইবা থৌদাং লনাই সেক্তরদা লৈ‍। ঐনা হায়জনিংবদি বি.আর.আই.সি.এস. বিজিনেস কাউন্সিলনা ঐখোয় মশেলগী লল্লোন ইতিকপু দোলর বিলিয়ন ৫০০ ফাওবগী থাক্তা পুখৎনবা অরেপ্পা থৌরাং অমা শেম্বগী ৱাফমসিনি‍।
নিউ দেভেলপমেন্ত বেঙ্ককী প্রেসিদেন্তকী ফম পায়বিবগীদমক্তা মিস্তর মার্কোস ত্রোইজোগী মফমদা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি‍।
এন.দি.বি.গী শেলথুমগী ঙাক্লৌ অসি কোবিদগী ফীভমসিদা হেন্না কান্নগনি‍। এন.দি.বি.না রসিয়াদা ওফিস হাংদোকপদা ঐঙোন্দা নুংঙাইবা ফাওই‍। অদুগা অদোম্না মথঙ চহীদা ভারত্তা অদোমগী রিজনেল ওফিস হাংদোকপিরক্কনি হায়না ঐনা থাজবা থমজরি‍।
বি.আর.আই.সি.এস. ইন্তর-বেঙ্ক কোওপরেসন মেকানিজমগী থবক থৌরমশিংগীদমক ঐনা মিস্তর ইগর সুভালেবকী মফমদা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি‍। ঐখোয়গী চাউখৎ থৌরাংগী বেঙ্কশিংদা ‘প্রিন্সিপল ফোর রেস্পোন্সিবল ফাইনান্সিং’গী ৱাখল্লোন লৈবা অসিমক হরাওনিংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি‍।
বি.আর.আই.সি.এস. ৱুমেন্স এলাইন্স লিংখৎখিবা অসি প্রেসিদেন্ত পুতিনগী মরুওইবা পান্দম্নি অমদি মহাক্কী হায়রিবা পান্দম অসি হৌজিক্তি মহৈ য়াল্লে‍।
ঐনা এলাইন্স অসিগী চেয়রপর্সন মিস এনা নেস্তেরোভাবু মহাক্কী পাউদমগীদমক্তা থাগৎচরি‍।
ঐখোয়না ভারত্তা নুপীশিংগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক্তা থৌরাং কয়া পায়খৎলি‍। এলাইন্স অসিগী খুত্থাঙদা হীরম অসিদা ইন্ত্রা-বি.আর.আই.সি.এস.কী তেংবাংনবগী থাক হেনগৎলক্কনি হায়না থাজবা থমজরি‍।
অমুক্কা হন্না অদোম পুম্নমকপু, মরুওইনা ঐখোয়গী থৌবু ওইবিরিবা প্রেসিদেন্ত শ্রীমান পুতিনবু থম্মোইদগী থাগৎচবা ফোঙদোকচরি‍।