Ministry of Health and Family Welfare
India reports less than 40K Daily New Cases
Active Caseload and Daily Fatalities continue to shrink
10 NOV 2020 11:19AM by PIB Delhi
India has registered less than 40,000 daily new cases after six days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 38,073. For the third day in a row, daily new cases have been sustained below the 50,000 mark.
This assumes significance in the context of some countries reporting a very number i.e. as high as one lakh cases per day since the last 3-4 days.
There has been a sustained decrease in the number of active cases over the past few weeks.
For the 38th day today, recoveries have exceeded the daily new cases with 42,033 cases recovering in the last 24 hours.
The Active Caseload has shrunk to 5,05,265. Present contribution of Active Caseload to India’s total positive cases stands at 5.88%, following a declining curve.
The Recovery Rate has also, as a consequence, increased to 92.64%.Total Recoveries as of today is 79,59,406. The gap between recovered cases and active cases has widened to 74,54,141.
78% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Delhi has reported the maximum number of single day recoveries with 7,014 newly recovered cases. 5,983 people recovered in Kerala followed by 4,396 in West Bengal.
72% of the new cases are from 10 States and UTs.
Delhi continues to report the highest daily new cases; 5,983, which is less than its previous day tally of 7,745 new cases. Delhi is followed by West Bengal with 3,907 new cases. Kerala’s daily case has declined to 3,593 while Maharashtra’s new cases have declined to 3,277 cases although they occupy the third and fourth spot in reporting daily new cases.
448 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Fatalities have continued to decrease with less than 500 fatalities reported for the second day.
Ten States/UTs account for nearly 78%. Although Maharashtra saw the most casualties (85), its contribution to daily deaths has decreased to 18.97%. Delhi and West Bengal follow with 71 and 56 daily deaths, respectively.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ଦୈନିକ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ମାମଲା 40 ହଜାର ତଳକୁ ଖସିଲା
● ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଏବଂ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସ ଧାରା ଜାରି
10 NOV 2020 11:19AM by PIB Bhubaneswar
ଛଅଦିନ ପରେ ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା 40 ହଜାର ତଳକୁ ଖସିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା 38,073କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ସେହିଭଳି ତୃତୀୟ ଦିନ ପାଇଁ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା 50 ହଜାର ତଳେ ରହିଛି ।
ବିଶ୍ୱର ଅନ୍ୟ କେତେକ ରାଷ୍ଟ୍ରରେ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣର ଦ୍ୱିତୀୟ ଏବଂ ତୃତୀୟ ଲହରି ଦେଖାଦେବା ସହ କିଛି ଦେଶରେ ଦିନକୁ ଲକ୍ଷେରୁ ଅଧିକ ରୋଗୀ ଚିହ୍ନଟ ହେଉଛନ୍ତି । ଗତ 3-4 ଦିନ ହେଲା ଏଭଳି ସ୍ଥିତି ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ।
ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଭାରତରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲା 40 ହଜାର ତଳକୁ ଖସିବା ବିଷୟ ନିଶ୍ଚିତ ଗୁରୁତ୍ୱ ରଖୁଛି । ତା’ଛଡ଼ା ଭାରତରେ ଗତ କିଛି ସପ୍ତାହ ହେଲା ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ଆଜିକୁ 38 ଦିନ ହେଲା ନୂଆ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲାଠାରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ହେବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 42,033 ରୋଗୀ କରୋନାରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ ମୋଟ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 5,05,265କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଦେଶରେ ମୋଟ କରୋନା ପଜିଟିଭ ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାର ଏହା 5.88% ରହିଛି ଏବଂ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି ।
ଫଳସ୍ୱରୂପ ଦେଶରେ କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 92.64%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଆଜିସୁଦ୍ଧା କରୋନାରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 79,59,406ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ସୁସ୍ଥ କରୋନା ମାମଲା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ରହୁଥିବା ବ୍ୟବଧାନ 74,54,141କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
24 ଘଣ୍ଟାରେ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ମୋଟ ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 78% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛନ୍ତି ।
ଦିଲ୍ଲୀରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 7,014 ରୋଗୀ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । କେରଳରେ 5,983 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 4,396 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
72% ନୂଆ ମାମଲା 10 ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ସର୍ବାଧିକ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲାରେ ଦିଲ୍ଲୀ ପୁଣି ଉପରେ ରହିଛି । 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଏଠାରେ 5,983 ରୋଗୀ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି, ଯାହା କି ପୂର୍ବଦିନର 7,745 ନୂଆ ମାମଲାଠାରୁ କମ । ଦିଲ୍ଲୀ ପଛକୁ ଥିବା ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 3,907 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଥିବା ବେଳେ କେରଳର ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲା 3,593କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା 3,277କୁ ଖସିଛି । ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲାରେ କେରଳ ଏବଂ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ତୃତୀୟ ଓ ଚତୁର୍ଥ ସ୍ଥାନରେ ରହିଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 448 କରୋନା ରୋଗୀ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି । ଲଗାତର ଦ୍ୱିତୀୟ ଦିନ ହେଲା କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 500 ତଳେ ରହୁଛି । ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁର 78% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ରହିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 85 ଲୋକ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି । ମୋଟ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁରେ ଏହାର ଭାଗ 18.97%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଦିଲ୍ଲୀ ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ଯଥାକ୍ରମେ 71 ଓ 56 ରହିଛି ।