Ministry of Health and Family Welfare
India reports less than 40K Daily New Cases
Active Caseload and Daily Fatalities continue to shrink
10 NOV 2020 11:19AM by PIB Delhi
India has registered less than 40,000 daily new cases after six days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 38,073. For the third day in a row, daily new cases have been sustained below the 50,000 mark.
This assumes significance in the context of some countries reporting a very number i.e. as high as one lakh cases per day since the last 3-4 days.
There has been a sustained decrease in the number of active cases over the past few weeks.
For the 38th day today, recoveries have exceeded the daily new cases with 42,033 cases recovering in the last 24 hours.
The Active Caseload has shrunk to 5,05,265. Present contribution of Active Caseload to India’s total positive cases stands at 5.88%, following a declining curve.
The Recovery Rate has also, as a consequence, increased to 92.64%.Total Recoveries as of today is 79,59,406. The gap between recovered cases and active cases has widened to 74,54,141.
78% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Delhi has reported the maximum number of single day recoveries with 7,014 newly recovered cases. 5,983 people recovered in Kerala followed by 4,396 in West Bengal.
72% of the new cases are from 10 States and UTs.
Delhi continues to report the highest daily new cases; 5,983, which is less than its previous day tally of 7,745 new cases. Delhi is followed by West Bengal with 3,907 new cases. Kerala’s daily case has declined to 3,593 while Maharashtra’s new cases have declined to 3,277 cases although they occupy the third and fourth spot in reporting daily new cases.
448 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Fatalities have continued to decrease with less than 500 fatalities reported for the second day.
Ten States/UTs account for nearly 78%. Although Maharashtra saw the most casualties (85), its contribution to daily deaths has decreased to 18.97%. Delhi and West Bengal follow with 71 and 56 daily deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং লীশিং ৪০দগী তানা রিপোর্ত তৌরকখি
এক্তিব কেসলোদ অমসুং নুংতিগী শীখিবশিং মখা তানা হন্থরক্লি
10 NOV 2020 11:19AM by PIB Imphal
নুমিৎ তরুকনিগী মতুংদা ভারতনা নুংতিগী থেংনবা কেস ৪০,০০০দগী তানা রেজিস্তর তৌরকখি। হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংগী মশিং অসি ৩৮,০৭৩ ওইখি। থংনা-থংননা নুমিৎ হুমনি শুবা ওইনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি ৫০,০০০দগী তানা লৈখি।
মশিং য়াম্না হায়বদি হৌখিবা নুমিৎ ৩-৪ অসিদা নোংমদা কেস লাখ অমরোম রিপোর্ত তৌরক্লিবা লৈবাক খরগা য়েংনবদা মসি শীংথানীংঙাই ওই।
হৌখিবা চয়োল খরা অসিদা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অসি লেপ্তনা হন্থরকখি।
ঙসি নুমিৎ ৩৮শুবা ওইনা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস ৪২,০৩৩ নাবা ফগৎখিবগা লোইননা নাবা ফগৎখিবশিংনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী হেনখ্রে।
এক্তিব কেসলোদ অসি ৫,০৫,২৬৫দা হন্থখ্রে। ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ৫.৮৮% ওইদুনা লেপ্তনা হন্থরক্লি।
মরম অসিনা নাবা ফগৎলকপগী চাংসু ৯২.৬৪%দা হেনগৎখ্রে। ঙসিগী ওইনা পুন্না নাবা ফগৎলকখিবা অসি ৭৯,৫৯,৪০৬ ওইখি। নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি হেনগৎতুনা ৭৪,৫৪,১৪১ ওইখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংগী ৭৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেস ৭,০১৪ ওইখিবগা লোইননা দিল্লীনা নোংমা খক্তদা নাবা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বগী রিপোর্ত তৌরকখি। কেরেলাদা মীওই ৫,৯৮৩ নাবা ফগৎখি মতুংদা ৱেস্ত বেঙ্গলনা ৪,৩৯৬ ওইদুনা মতুং ইনখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০ফগী ওইখি।
দিল্লীনা মখা তানা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ৫,৯৮৩ ওইদুনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখি; মসি মমাংগী নুমিৎতা অনৌবা কেস ৭,৭৪৫ থেংনখিবা অদুদগীদি তাখি। অনৌবা কেস ৩,৯০৭ ওইদুনা ৱেস্ত বেঙ্গলনা দিল্লীগী মতুং ইনখি। কেরেলাগী নুংতিগী থেংনবা কেস অসি ৩,৫৯৩দা হন্থরক্লে অমরোমদা মহারাস্ত্রনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং রিপোর্ত তৌরকপদা অহুমশুবা অমসুং মরিশুবা মফমদা লৈজরবসু কেস ৩,২৭৭ ওইদুনা হন্থরকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৪৪৮ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা শীখিবা ৫০০তগী তানা রিপোর্ত তৌরকপগা লোইননা মখা তানা হন্থরক্লি।
৭৮%রোমদি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। অদুম ওইনমক মহারাস্ত্রনা খ্বাইদগী য়াম্না শীরবসু (৮৫) মসিগী নুংতিগী শীবগী চাং অসিদি ১৮.৯৭%দা হন্থরকখ্রে। দিল্লী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা মথং শিৎনবা ৭১ অমসুং ৫৬ শীদুনা মতুং ইনখি।