PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
26 OCT 2020 6:54PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Text Box: • India’s Case Fatality Rate lowest since 22nd March• Less than 500 Deaths reported in last 24 hours• 14 States/UTs have Case Fatality Ratio less than 1%• 59,105 new recoveries were added in last 24 hour whereas new recovered cases were 45,148• National recovery rate is at present 90.23%
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
India’s Case Fatality Rate lowest since 22nd March, Less than 500 Deaths reported in last 24 hours, 14 States/UTs have Case Fatality Ratio less than 1%
The focused efforts of Centre and State/UT governments on effective clinical management of the hospitalized cases have ensured that India’s Fatality Rate has touched 1.5%. Less than 500 deaths (480) have been reported in last 24 hours in the country. India has one of the lowest fatality rates in the world. The Case Fatality rate is lowest since 22nd March and is continuously declining. 2218 Dedicated COVID Hospitals are providing quality medical care. At the ground level, frontline health workers like ASHAs and ANMs have done a commendable job of managing the migrant population and to enhance awareness at the community level. As a result, there are 14 States and UTs with CFR lower than 1%.59,105 new recoveries were added in last 24 hour whereas new recovered cases were 45,148. With this, the total number of recoveries have crossed 71 Lakh (71,37,228). Higher number of single day recoveries is also reflected in the continuous increase in the national recovery rate, which is at present 90.23%.India continues to report a trend of steadily decreasing active cases. Presently the active cases comprise merely 8.26% of the total positive cases of the country standing at 6,53,717. This is the lowest since 13th August when the active cases were 6,53,622. 78% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs. Karnataka has contributed the maximum to the single day recoveries with more than 10,000 cases followed by Kerala with more than 7,000 cases. 45,148 new confirmed cases were registered in the last 24 hours in the country. This is the lowest since 22nd July when 37,000 new cases were added. 82% of new confirmed cases are from 10 States and UTs. Kerala and Maharashtra contribute maximum to the new confirmed cases with more than 6,000 cases each followed by Karnataka, Delhi and West Bengal with more than 4,000 cases. 480 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 80% are concentrated in ten States/UTs. More than 23% of new fatalities reported are from Maharashtra (112 deaths).
For details :
English rendering of PM’s address in the 17th Episode of ‘Mann Ki Baat 2.0’ on 25.10.2020
For details:
PM to interact with beneficiaries of PM SVANidhi Scheme from UP on 27 October
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with the beneficiaries of PM SVANidhi Scheme from Uttar Pradesh on 27 October at 10:30 AM via video conferencing. Chief Minister of Uttar Pradesh will also be present on the occasion. PM Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) scheme was launched on 1 June, 2020 to help poor street vendors, impacted by COVID-19, resume livelihood activities. Till date, a total of more than 24 lakh applications have been received under the scheme, out of which more than 12 lakh have been sanctioned and about 5.35 lakh loans have been disbursed.
For details:
PM inaugurates three key projects in Gujarat, Launches ‘KisanSuryoday Yojana’ for the farmers of Gujarat
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated 3 key projects in Gujarat on Saturday through video conferencing. Shri Modi launched the KisanSuryodaya Yojana for providing 16 hours of power supply to farmers. He also inaugurated the Paediatric Heart Hospital attached with U.N Mehta Institute of Cardiology and Research Centre and a Mobile Application for tele-cardiology at the Ahmedabad Civil Hospital in Ahmedabad. The Prime Minister also inaugurated the Ropeway at Girnar on the occasion. Speaking on the occasion, he said Gujarat has always been an exemplary model for the determination and dedication of the common man. He added after the Sujalam-Suflam and Sauni scheme, the kisanSuryodaya Yojana Gujarat has set a milestone in meeting the needs of the Gujarat Farmers. The Prime Minister urged to work continuously in line with the changing times to help the farmers in doubling their income, by reducing their investment and overcoming their difficulties. He listed the initiatives of the Government to double the income of the farmers like formation of thousands of FPOs, neem coating urea, Soil Health Cards and launching of many new initiatives.
For details:
Text of PM's address at the inauguration of three key projects in Gujarat via video conferencing
For details:
Extension of due dates for Annual Return and Reconciliation Statement for 2018-19
The Government has been receiving a number of representations regarding need to extend due date for filing Annual Return (FORM GSTR-9) and Reconciliation Statement (FORM GSTR-9C) for 2018-19 on the grounds that on account of the COVID-19 pandemic related lockdown and restrictions, normal operation of businesses has still not been possible in several parts of the country. It has been requested that the due dates for the same be extended beyond 31st October 2020 to enable the businesses and auditors to comply in this regard. In view of the same, on the recommendations of the GST Council, it has been decided to extend the due date for filing Annual Return (FORM GSTR-9/GSTR-9A) and Reconciliation Statement (FORM GSTR-9C) for Financial Year 2018-19 from 31st October 2020 to 31st December, 2020. Notifications to give effect to this decision would follow.
For details:
Extension of due date of furnishing of Income Tax Returns and Audit Reports
In view of the challenges faced by taxpayers in meeting the statutory and regulatory compliances due to the outbreak of COVID-19, the Government brought the Taxation and Other Laws (Relaxation of Certain Provisions) Ordinance, 2020 (‘the Ordinance’) on 31st March, 2020 which, inter alia, extended various time limits. The Ordinance has since been replaced by the Taxation and Other Laws (Relaxation and Amendment of Certain Provisions) Act. The Government issued a Notification on 24thJune, 2020 under the Ordinance which, inter alia, extended the due date for all Income Tax Returns for the FY 2019-20 (AY 2020-21) to 30th November, 2020. Hence, the returns of income which were required to be filed by 31st July, 2020 and 31st October, 2020 are required to be filed by 30th November, 2020. Consequently, the date for furnishing various audit reports including tax audit report under the Income-tax Act, 1961 (the Act) has also been extended to 31st October, 2020.
For details :
New age sustainable disinfectants and sanitizers may bring relief from chemical ones with side effects
The days of suffering from dry, itching hands due to rinsing them multiple times with chemical disinfectants and soap as protection against contact infection of COVID 19 may soon be over. A number of start-ups based in different parts of India are now armed with a range of sustainable alternatives to conventional chemical-based decontaminants that can disinfect surfaces and even microcavities. Safe disinfection and sanitization technologies have come from a total of 10 companies supported for disinfectants and sanitizers under Centre for Augmenting WAR with COVID-19 Health Crisis (CAWACH), an initiative by the National Science & Technology Entrepreneurship Development Board (NSTEDB), Department of Science and Technology (DST), implemented by Society for Innovation and Entrepreneurship (SINE), IIT Bombay. Mumbai based start-up Inphlox Water Systems, with expertise in treating complex polluted water and wastewater, modified their technology to design and develop a system for space and equipment disinfection to fight COVID 19 contamination titled VAJRA. The VAJRA KE Series uses a disinfection system consisting of a multistage disinfection process by incorporating electrostatic discharge that generates ozone, and the powerful sterilizing effects of UVC light spectrum. VAJRA Kavach-E (KE) uses advanced oxidation, electrostatic discharge, and UVC light spectrum to inactivate the viruses, bacteria, and other microbial strains present on the PPE. This saves costs by making the PPE, medical, and nonmedical gear reusable.
For details:
Shri Gangwar performs Bhoomi Pujan of 100 Bedded New ESIC Hospital at Bareilly, U.P done
Bhoomi Pujan of 100 bedded new ESIC Hospital, Bareilly, U.P. was done by Shri Santosh Kumar Gangwar, Minister of State (I/C) for Labour and Employment yesterday.During his address, Shri Gangwar, eighth time Member of Parliament from Bareilly, hailed and expressed gratitude for the efforts of Central Government, State Government & District Administration for realizing the dream into reality of medical needs of the people of his Constituency. He also said that this hospital will now ease the difficulties of IPs and beneficiaries as earlier they had to either travel to AIIMS, Delhi or Lucknow for higher medical treatment. The Minister also announced that the facilities of this ESIC Hospital will be made available to common people by charging nominal user fee. He further said that this Hospital will be turned into a Model Hospital in future.
For details:
Price Monitoring and Resource Unit set up in Goa under the aegis of National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA)
1. Price Monitoring and Resource Unit (PMRU) has been set up in Goa under the aegis of National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA), Department of Pharmaceuticals, Ministry of Chemicals and Fertilizers, Government of India. NPPA, in coordination with Goa State Drug Control Department has set up a Price Monitoring and Resource Unit on 22, October 2020. This PMRU will function at the State level under the direct supervision of the State Drug Controller for increasing outreach of NPPA. NPP has been working in tandem with State Governments during the COVID-19 pandemic to ensure seamless availability of life saving medicines including HCQ, paracetamol, vaccines, insulin and medicines under COVID protocol, including medical oxygen. Working together with State Governments, NPPA has strived to ensure that there is no shortage of drugs throughout the country.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Assam: In Assam during the last 24 hours 204 COVID-19 positive cases detected out of 8753 tests conducted with positivity rate of 2.33%.
• Meghalaya: 104 individuals have recovered from coronavirus in the State today. Total active cases reached to 1605. Out of them 53 are from BSF and Armed forces.
• Mizoram:1.46 fresh cases of COVID-19 confirmed in Mizoram yesterday. Total cases reached to 2493.Mizoram government launched 'Covid-19 No Tolerance Fortnight from today to break the chain of rising local transmission.
• Nagaland:Phek and Longleng district of Nagaland still continue to be COVID free. Out of state's 1865 active cases, Dimapur alone accounts for 1372 cases.
• Kerala: Health Minister K.K. Shylaja has said that post-Covid care clinics will be set up in the state with the help of Ayush department following an increase in such cases. Pointing out that the test positivity rate in the state went up due to the increase in the number of clusters, the Minister said the main focus is to reduce the death toll. The death rate in Kerala is 0.34 percent while it is over 1 percent in other states. One more person succumbed to the virus today taking the toll to 1333. Meanwhile, this year’s Kochi Binale has been called off due to the present pandemic situation. People in the state celebrated Vijayadasami with thousands of tiny tots initiated into the world of letters marking the culmination of the annual Navratri festival. Most of the children sat for the initiation ceremony at their homes due to the fear of Covid-19. The ceremony was arranged in temples and cultural centers with strict restrictions.
• Tamil Nadu: TN’s Agriculture Minister R. Doraikannu, who tested positive for Covid-19 on October 13, remains critical; CM visits him at hospital. A statement issued by the hospital on Thursday said that the minister, who is 72-years-old, has multiple comorbidities. For the first time in several months, the Rajiv Gandhi Government General Hospital (RGGGH), the largest government tertiary care hospital in Tamil Nadu, recorded no deaths due to Covid-19 for 24 hours. State continued to witness a declining trend in the number of daily coronavirus infections, reporting 2,869 fresh cases and 31 fatalities yesterday and thereby pushing the tally to 7.09 lakh and death toll to 10,924.
• Karnataka: Experts warn that Karnataka is likely to witness another surge in Covid-19 cases in the first half of November, if people do not follow the standard guidelines of SMS (social distancing, masking and sanitation) during festival season. Covid, floods and poll shadow over Rajyotsava awards ceremony: The Kannada Rajyotsava awards ceremony, scheduled to be held on November 1, is likely to be postponed. As per Covid expert committee recommendation, historical Mysore Dasara JambuSavari was held in a simple and limited way.
• Andhra Pradesh: The recovery rate in Andhra Pradesh has improved to 95.36 per cent while the mortality rate remains steady at 0.82 per cent. Coronavirus cases are declining over the past few days. The state reported 2,997 new cases, 3,585 recoveries and 21 deaths as on Sunday. With these, the cumulative number of Covid-19 cases has risen to 8.07 lakh, recoveries to 7.69 lakh and deaths to 6,587. The State now has 30,860 active cases of the coronavirus infections.
• Telangana: 582 new cases, 1432 recoveries & 4 deaths reported in the last 24 hours; out of 582 cases, 174 cases reported from GHMC. Total cases: 2,31,834; Active cases: 18,611; Deaths: 1311; Discharges: 2,11,912. The recovery rate in the state rose further to 91.40 per cent, while it is 90.2 per cent in the country. The case fatality rate in the state is 0.56 per cent, while it is 1.5 per cent at the national level.
• Maharashtra: Maharashtra Chief Minister Udhdhav Thackeray has justified his decision of not opening religious places in the State amid COVID-19 prevalence. In his first address to the annual Dussehra rally after becoming CM, he said that his government is committed to help the people of the State to fight against the Coronavirus. He also stated that right from the beginning, he followed the opening of the economy in the State in a phased manner and he will follow the same principle ahead despite opposition's heavy criticism.
• Gujarat: The recovery rate in Gujarat has improved to 89.46 per cent. The state on Sunday reported 919 new cases of which maximum 227 new cases were reported from Surat, while Ahmedabad recorded 174 new cases. The number of active cases in the state is 13,936 against total reported cases of 1,67,173.
• Madhya Pradesh: In Madhya Pradesh, the spread of COVID 19 is gradually decreasing in the state. The number of active cases is 11,237 even as 951 new cases were reported on Sunday, while 1,181 recovered. The state government had taken several precautionary measures to effectively control the crowd gathering in view of festivals.
• Chhattisgarh:Chhattisgarh''s COVID-19 count crossed 1.75 lakhs on Sunday after 1,368 people were found infected. 25 more deaths were recorded in the state taking the toll to 1,818. There are 23,743 active cases in the state.

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
26 OCT 2020 6:54PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ভারতকী ফেতেলিতী রেৎ অসি মার্চ ২২দগী য়েংলকপদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫০০দগী তাথনা লৈখিদবগী পাউ লাক্লি
• রাজ্য/য়ু.তি. ১৪গী কেস ফেতেলিতী রেসিও অসি ১%দগী তানা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা নাবা ফবা মীওই ৫৯,১০৫ লৈখি অমসুং অনৌবা কেস মশিংনা ৪৫,১৪৮নি
• হৌজিক হৌজিক লৈবাক্কী ওইনা নাবা ফবগী চাং ৯০.২৩% ওইরি
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
ভারতকী ফেতেলিতী রেৎ অসি মার্চ ২২দগী য়েংলকপদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরে, হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫০০দগী তাথনা লৈখিদবগী পাউ লাক্লি, রাজ্য/য়ু.তি. ১৪গী কেস ফেতেলিতী রেসিও অসি ১%দগী তানা লৈরি
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা হোস্পিতালদা পুখৎলকপা কেসশিংবু লায়েংবগী থৌওং শেন্নবদা নীংথিনা মিৎয়েং চঙবদগী ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ১.৫%দা য়ৌবা ঙমহল্লে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫০০দগী তানা (৪৮০) শিখিবগী পাউ লাকখি। ভারতনা মালেমগী ফেতেলিতী রেৎ খ্বাইদগী নেম্বগী মনুংদা লৈরি। কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি মার্চ ২২দগী য়েংলকপদা খ্বাইদগী নেম্না লৈরি অমসুং লেপ্তনা তাথরক্লি। হৌজিক হৌজিক খোঙফম চেৎপা কোবিদ হোস্পিতাল ২২১৮না মগুন লৈবা লায়েংবগী থৌওং পাঙথোক্লি। লৈমাইগী থাক্তনা আশা অমসুং এ.এন.এম.গুম্বা হকশেলগী থৌমীশিং অসিনা মাইগ্রেন্ত মীশিংবু শেন্নবা অমসুং খুন্নাইগী থাক্তা মীয়ামদা খঙহনবগী থৌওং কয়া পাঙথোক্তুনা য়াম্না থাগৎনিংঙাই ওইবা থৌদাং পাঙথোক্লি। পুম্নমক অসিনা মরম ওইদুনা সি.এফ.আর. ১%দগী তাথবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১৪ লৈরে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা নাবা ফবা মীওই ৫৯,১০৫ লৈখি অমসুং অনৌবা কেস মশিংনা ৪৫,১৪৮নি। মসিগা লোয়ননা অপুনবা নাবা ফরবা মশিং অসি লাখ ৭১ (৭১,৩৭,২২৮) হেনখ্রে। লৈবাক্কী নাবা ফবগী চাং লেপ্তনা হেনগৎলক্তুনা হৌজিক হৌজিক ৯০.২৩%দা লৈরিবা অসিদা নোঙমদা নাবা ফবগী চাং ৱাংবগী ফিভম অসি উবা ফঙই। ভারতনা এক্তিব কেস মশিং লেপ্তনা হন্থবগী চৎনবী লৈবগী পাউদম লাক্লি। হৌজিক হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অসিদা এক্তিব কেস মশিংনা শুপ্নগী ৮.২৬% ওইদুনা কেস ৬,৫৩,৭১৭ লৈরি। মসিনা ওগস্ত ১৩দা এক্তিব কেস মশিং ৬,৫৩,৬২২ লৈখিবা অদুগী মতুংদা খ্বাইদগী নেম্বনি। অনৌবা ফবগী ৭৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি হায়বসি উবা ফংই। করনাতকানা নোঙমদা নাবা ফবগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা কেস ১০,০০০দগী হেন্না লাকখি অমসুং কেরলানা কেস মশিং ৭০০০ হেন্দুনা তুং ইল্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা অনৌবা কেস ৪৫,১৪৮ লাকখি। মসিগী অসিনা জুলাই ২২দা অনৌবা কেস ৩৭০০০ লাকখিবা মতুংগী খ্বাইদগী হন্থবনি। অনৌবা কেসশিং অসিদগী ৮২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি অমসুং মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ৬০০০ হেন্না লাকখি অমসুং করনাতকা, দিল্লী অমসুং নোঙচুপ বেঙ্গোলনা কেস মশিং ৪০০০দগী হেন্না লাক্নদুনা তুং ইন্দুনা চৎলি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৮০ শিখি। মসিগী মনুংদগী ৮০% দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি। অনৌবা শিবগী মশিং অসিদগী ২৩% হেনবদি (লৈখিদবা মীওই ১১২) মহারাস্ত্রাদগীনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
পি.এম.না ২৫.১০.২০২০দা ঙাংখিবা ‘মন কী বাত’কী ১৭শুবা তাঙ্কক্কী মনিপুরী ৱাহন্থোক
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর ২৭তা য়ু.পি.গী পি.এম. স্বনীধি স্কিমগী বেনিফিশরীশিংগা ৱারী শাগনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ু.পি.গী পি.এম. স্বনীধি স্কিমগী বেনিফিশরীশিংগা ওক্তোবর ২৭কী অয়ুক্কী পুং ১০.৩০দা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ৱারী শাগনি। থৌরম অদুদা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীসু শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীগী স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংগী আত্মনির্ভর নীধি (পি.এম. স্বানীধি) স্কিম অসি কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা লম্বীদা দুকান ফম্বা লায়রবা মীওইশিংবু মখোয়গী পুন্সি-মহিংবু নৌনা অমুক মখা চত্থহনবদা তেংবাংনবা হায়দুনা জুন ১, ২০২০দা হৌদোকখিবনি। ঙসি ফাওবগী মনুংদা, স্কিমসিগী মখাদা অপুনবা এপ্লিকেসন লাখ ২৪ হেন্না লাকখি অমসুং মসিগী মনুংদগী লাখ ১২গী অয়াবা পীখ্রে অমসুং লোন লাখ ৫.৩৫দি য়েন্থোকখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত্তা মরুওইবা প্রোজেক অহুম শঙ্গাখ্রে, গুজরাতকী লৌমীশিংগীদমক ‘কিষান সুর্য়োদয় য়োজনা’ হৌদোক্লে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা থাংজা নুমিৎতা গুজরাত্তা মরুওইবা প্রোজেক অহুম শঙ্গাখ্রে। লৌমীশিংদা পুং ১৬ মৈ ফংহন্নবা কিষান সুর্য়োদয় য়োজনা শ্রী মোদীনা হৌদোকখ্রে । মহাক্না য়ু.এন মেহতা ইন্সতিতুৎ ওফ কার্দিওলোজি এন্দ রিছর্স সেন্তরতা লৈবা পেদিয়াত্রিক হার্ত হোস্পিতাল অমসুং অহমেদবাত্তা অহমেদবাত সিবিল হোস্পিতালদা তেলি-কার্দিওলোজিগী মোবাইল এপ্লিকেসন অমসু হাংদোকখি। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা গিরনারদা রোপৱে অমসু শঙ্গাখি। থৌরম অদুদা মহাক্না হায়খি মীচম মীয়ামগী কৎথোকপগীদমক মতম পুম্নমক্তা গুজরাত অসি তমজনফম নমুনা অমা ওইদুনা লাক্লি। সুজালাম-সুফ্লাম অমসুং সাওনি স্কিম, কিষান সুর্য়োদয় য়োজনা পায়খৎলবা মতুংদা গুজরাতকী লৌমীশিংগী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা অচৌবা মাইপাকপা অমা পাংথোকপা ঙম্লে। চহি কয়া ইলেকত্রিসিতিগী লমদা গুজরাত্তা পায়খৎখিবা থবকশিংনা য়োজনা অসিগী য়ুম্ফম ওইরে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মখোয়গী শেন্থোক শরুক অনি হেনগৎহন্দুনা অমসুং মখোয়না চাদিং তৌবা হন্থহন্দুনা অমসুং মখোয়গী অৱাবশিং কোকহন্দুনা লৌমীশিং মতেং পাংনবা মতমগী হোংলক্লিবা অসিগা ইরোইন্না মখা তানা থবক তৌগদবনি। লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনিদা হেনগৎহন্নবা এফ.পি.ওশিং লিংখৎলে, নিম তৈরবা য়ুরিয়া ফংহল্লে অমসুং সোইল হেল্থ কার্দশিং ফংহল্লে অমসুং অনৌবা থবক কয়া পায়খৎলে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা গুজরাত্তা মরুওইবা প্রোজেক্ত অহুম শঙ্গাবদা প্রধান মন্ত্রীনা থম্বিখিবা ৱারোল
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
২০১৮-১৯গী এন্যুএল রিতর্ন অমসুং রিকন্সিলিএসন স্তেৎমেন্তগী দ্যু দেৎশিং শাংদোক্লে
কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিগা মরী লৈননা লোকদাউন অমসুং অথিংবশিংনা মরম ওইরগা বিজিনেসশিংগী মহৌশাগী থবক থৌরম অসি লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংদা পাঙথোকপা ঙমদবা অসি য়েংলগা এন্যুএল রিতর্ন (ফোর্ম জি.এস.তি.আর.-৯) অমসুং রিকন্সিলিএসন স্তেৎমেন্ত (ফোর্ম জি.এস.তি.আর.-৯সি)গী ফাইলিং তৌবগী দ্যু দেৎশিং শাংদোকপগী মথৌ তাবগী মতাংদা অপাম্বা মশিং কয়া সরকারদা লাক্লি। বিজিনেসশিং অমসুং ওদিতরশিংদা হিরম অসিদা খুদোংচানবা হায়রিবা অসিগী দ্যু দেৎশিং অসি ওক্তোবর ৩১দগী মখা তানা শাংদোক্নবা হায়রক্লি। জি.এস.তি. কাউন্সিলগী রিকম্মেন্দেসনশিং য়েংলগা শেনবা চহি ২০১৮-১৯গী এন্যুএল রিতর্ন (ফোর্ম জি.এস.তি.আর.-৯/ জি.এস.তি.আর.-৯এ) ফাইল তৌবগী দ্যু দেৎ অসি ওক্তোবর ৩১, ২০২০দগী দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
ইনকম তেক্স রিতর্ন অমসুং ওদিৎ রিপোর্ত থাজিনবগী দ্যু দেৎ শাংদোকপা
কোবিদ-১৯ শন্দোক্লকপনা মরম ওইদুনা তেক্সপেয়রশিংনা স্তেত্যুতোরী অমসুং রিগুলেতরী কমপ্লাইএন্সশিং ইনবা ঙমদবশিং অসি য়েংদুনা, সরকার অসিনা মার্চ ৩১, ২০২০দা থোকখিবা তেক্সেসন এন্দ অদর লোস (রিলেক্সেসন ওব সর্তেন প্রোবিজন) ওর্দিনান্স, ২০২০ ('দি ওর্দিনান্স') অদু অতোপ্পা কয়াগা লোইননা শান্দোক্লে। ওর্দিনান্স অসি তেক্সেসন এন্দ অদর লোস (রিলেক্সেসন এন্দ এমেন্দমেন্ত ওব সর্তেন প্রোবিজন) এক্তনা মহুৎ শিনখ্রে। সরকার অসিনা জুন ২৪, ২০২০দা ওর্দিনান্সকী মখাদা নোতিফিকেসন অমা থোকখি, মসিদা এফ.ৱাই. ২০১৯-২০ (এ.ৱাই. ২০২০-২১)গী ইঙ্কম তেক্স রিতর্নগী দ্যু দেৎ অদু নবেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা শান্দোকখিবনি। মরম অসিদগী জুলাই ৩১, ২০২০ অমসুং ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবদা থাজিনবগী তঙাইফদবা লৈবা ইঙ্কমগী রিতর্নশিং অদু নবেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবদা থিজিনবা য়ারগনি। মসিগী মখা তাবদা, ইঙ্কম তেক্স এক্ত, ১৯৬১ (দি এক্ত)গী মখাদা লৈবা তেক্স ওদিৎ রিপোর্ত য়াওনা তোঙান-তোঙানবা ওদিৎ রিপোর্তশিং থাজিনবগী মতমসু ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবদা শাংদোকখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
শ্রী গাঙ্গৱারনা য়ু.পি.গী বরেলীদা ফমুং ১০০ লৈবা অনৌবা ই.এস.আই.সি. হোপিতালগী ভুমি পুজন পাংথোকখ্রে
য়ু.পি.গী বরেলীদা ফমুং ১০০ লৈবা অনৌবা ই.এস.আই.সি. হোসপিতালগী ভুমি পুজন অসি ঙরাং লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী (আই./সি.), শ্রী সন্তোশ কুমার গাঙ্গৱারনা পাংথোকখি। মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংবা মতমদা, শ্রী গাঙ্গৱার, বরেলিদগী মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত নিপাল্লক ওইরবা অসিনা কেন্দ্র সরকার, রাজ্য সরকার অমসুং জিলাগী এদমিনিস্ত্রেশনশিংবু মহাক্কী কন্সতিত্বেন্সী অসিগী মীয়ামগীদমক মেদিকেলগী ওইবা মথৌ তারিবা অসিগী মঙলান অদুবু মঙফাওনহনবীবগীদমক্তা মখোয়গী হোৎনজমন অদুগীদমক্তা থাগৎখি অমসুং তৌবীমল খঙবা উৎখি। হোপিতাল অসিনা হৌজিক্তি আই.পি.শিং অমসুং বেনিফিসরীশিংনা ময়োক্নরিবা অৱাবা অদু হৌজিক্তি কোকহল্লগনি, হান্নদি মখোয়না অৱাংবা থাক্কী মেদিকেল ত্রীতমেন্ত তৌনবগীদমক্তা এ.আই.আই.এম.এস., দিল্লী নত্রগা লখনৌদা চৎপা তারম্মি হায়নসু মহাক্না হায়খি। মন্ত্রী অসিনসু লাউথোকখি মদুদি আই.এস.আই.সি. হোসপিতাল অসিগী ফেসিলিতীশিং অসি য়ামদবা য়ুজর ফী লৌদুনা মীচম প্রজাদা ফংহল্লগনি। মহাক্না মখাতানা হায়খি মদুদি মসিগী হোসপিতাল অসি তুংদা লাক্কদবা মতমদদি মোদেল হোসপিতাল অমা ওইনা ওন্থোক্লগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
নেসনেল ফার্মাসিউতিকেল প্রাইসিং এথোরিতী (এন.পি.আর.এ.)গী মখাদা গোৱাদা প্রাইস মোনিতরিং অমসুং রিসোর্স য়ুনিত লিংখৎখ্রে
প্রাইস মোনিতরিং এন্দ রিসোর্স য়ুনিৎ (পি.এম.আর.য়ু.) অমা গোৱাদা ভারত লৈঙাক্কী কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ফার্মাসিউতিকেল্সকী নেসনেল ফার্মাসিউতিকেল প্রাইসিং ওথোরিতীগী (এন.পি.পি.এ.) মখাদা লিংখৎলে‍। এন.পি.পি.এ.না গোৱা স্তেত দ্রগ কন্ত্রোল দিপার্তমেন্তকা খুৎশম্নরগা ওক্তোবর ২২, ২০২০দা প্রাইস মোনিতরিং এন্দ রিসোর্স য়ুনিৎ অমা লিংখৎখ্রে‍। পি.এম.আর.য়ু. অসিনা এন.বপি.পি.এ.গা শম্নবা হেনগৎহন্নবগীদমক স্তেত দ্রগ কন্ত্রোলরগী হেক মখাদা স্তেতকী থাক্তা মথৌ তৌগনি‍। পী.এম.আর.য়ু.শিং অসি মখোয় মশাগী মেমোরেন্দম ওফ এসোসিএসন/বাই লোশিং লৈজবা সোসাইতিজ রেজিস্ত্রেসন এক্তকী মখাতা রেজিস্তর তৌরবা সোসাইতীশিংনি‍। পি.এম.আর.য়ু.গী বোর্দ ওফ গভর্নরসতা কেন্দ্র লৈঙাক অমদি মরী লৈনবা স্তেত লৈঙাক অমসুং অতৈ স্তেকহোল্দরশিংগী মীহুৎশিং য়াওরি‍। এন.পি.পি.এ.না কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংসিদা মেদিকেল ওক্সিজেন য়াওনা ঐচ.সি.ব্যু., পেরাসিতামোল, ভেক্সিন, ইন্সুলিন অমদি কোবিদকী চৎন-পথাপকী মখাদা লৈবা অতৈ হিদাক লাংথকশিং য়াওনা পুন্সি কন্ননবা হিদাক লাংথকশিং অপনবা লৈতনা ফংহন্নগীদমক স্তেত লৈঙাকশিংদা থোং মান্ননা থবক তৌমিন্নখি‍। স্তেত লৈঙাকশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা এন.পি.পি.এ.না লৈবাক শিনবা থুংনা দ্রগ ৱাৎহন্দনবা থবক পায়খৎখি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• অসাম: অসামদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা পোজিতিব ওইবগী চাং চাদা ২.৩৩% ওইবগা লোইননা তেস্ত ৮৭৫৩ পাংথোকখিবগী মনুংদা কোবিদ-১৯গী পোজিতিব কেস ২০৪ থেংনখি।
• মঘালয়া: রাজ্য অসিদা ঙসি কোরোনাভাইরসতগী মীওই ১০৪ ফগৎলকখ্রে। এক্তিব কেসশিংগী অপুনবা মশিং অসি ১৬০৫ য়ৌখ্রে। মখোয়শিং অদুগী মনুংদা ৫৩দি বি.এস.এফ. অমসুং আর্মদ ফোর্সশিংদগীনি।
• মিজোরাম: মিজোরামদা ঙরাং কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১,৪৬ কনফর্ম তৌখ্রে। অপুনবা কেসশিংগী মশিং অদু ২৪৯৩ য়ৌখ্রে। মিজোরাম সরকারনা হেনগৎলক্লিবা লোকল ত্রান্সমিসনগী চেন অদু থুগাইনবা ‘কোবিদ-১৯ নো তোলেরেন্স ফোর্তনাইত’ ঙসিদগী হৌদোকখ্রে।
• নাগালেন্দ: নাগালেন্দগী ফেক অমসুং লোংলেন জিলাদা মখাতানা অদুমক কোবিদ ফ্রী ওইদুনা লৈরি। রাজ্য অসিগী এক্তিব কেস ১৮৬৫গী মনুংদা দিমাপুর খক্তদগী কেস ১৩৭২ থেংনখি।
• কেরলা: হকশেল মন্ত্রী, কে.কে. শাইলাজানা হায়খি মদুদি রাজ্য অসিদা কেসশিং অসি হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা আয়ুশ দিপার্তমেন্তকী মতেংগা লোইননা পোস্ত-কোবিদ কেয়র ক্লিনিকশিং থম্লগনি। রাজ্য অসিদা তেস্ত পোজিতিব ওইবগী চাং অসি হেনগৎলকখিবগী মরম অসি ক্লস্তরশিংগী মশিং হেনগৎলকপননি হায়না তাক্লদুনা, খ্বাইদগী মরু ওইবা মীৎয়েং থমগদবা অসি শিবগী মশিং হন্থহনবনি হায়না মন্ত্রী অসিনা হায়খি। কেরলাদা শিবগী চাং অসি চাদা ০.৩৪নি অদুগা অতোপ্পা রাজ্যশিংদদি চাদা ১গি মথক্তা লৈ। ভাইরস অসিনা মরম ওইরগা অমমুক লৈখিদ্রে, মসিনা শিখিবশিংগী অপুনবা মশিং অদু ১৩৩৩ শুহনখ্রে।
• তামিল নাদু: তি.এন.গী লৌউ-শিংউগী মন্ত্রী, আর. দোরাইকন্নু, ওক্তোবর ১৩ কোবিদ-১৯গীদমক পোজিতিব ওইখিবা অদু অরুবা ফিভমদা লৈরি; সি.এম.না হোসপিতালদা মহাক্কা উনবা চৎখি। শগোলশেল নুমিত্তা হোসপিতালদগী থাদোরকপা মরোল অমদা হায়খি মদুদি চহি ৭২ শরুবা মন্ত্রী অসিমল্তিপল কোমোর্বিদিতীশিং লৈ হায়খি। রাজ্য অসিনা নোংমদা কোরোনাভাইরস ইনফেক্সন লৈখিবগী মশিংদা হন্থরকপা থেংনখি, ঙরাং অনৌবা কেস ২,৮৬৯ থেংনখি অমসুং ৩১ শিখিবা লৈখি অমসুং মসিনা অপুনবা মশিং অদু লাখ ৭.০৯ য়ৌহনখি অমসুং শিখিবশিংগী মশিং আদু ১০,৯২৪ য়ৌহনখি।
• কর্নাতকা: এক্সপার্তশিংনা চাএশিন্নবা খঙহল্লকখ্রে মদুদি করিগুম্বা মীয়াম্না কুম্হৈগী পন্থা অসিগী মনুংদা এস.এম.এস.কী স্তেন্দার্দ গাইদলাইনশিং (সোসিয়েল দিস্তেন্সিং, মাস্কিং অমসুং সেনিতেশন) ঙাক্না চৎত্রবদি কর্নাতকানা নবেম্বরগী অহানবা তঙ্খাইদা কোবিদ-১৯গী কেস অসি অমুক হন্না হেনগৎলকপা থেংনবা য়ানা লৈরি। কোবিদ, ঈশিং-ঈচাউ অমসুং মীখলনা রাজ্যোতসভা এৱার্দস সেরেমোনীবু নমশিন্দুনা থম্লি: নোবেম্বর ১দা পাংথোক্কদবা কন্নদা রাজ্যোতসভা এআর্দস সেরেমোনী অসি য়ৈথোকপা য়ানা লৈ।
• অন্ধ্র প্রদেশ: অন্ধ্র প্রদেশতা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৯৫.৩৬.দা ফগৎলকখ্রে অদুগা শিবগী চাংনা চাদা ০.৮২দা লৈদনা অদুমক লৈরি। হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদা কোরোনাভাইরস কেসশিং অসি হন্থরক্লি। রাজ্য অসিদা নোংমাইজিং নুমিত্তা অনৌবা কেস ২,৯৯৭ থেংনখি, ৩,৫৮৫ ফগৎখি অমসুং ২১ শিখি। মসিগা লোইননা কোবিদ-১৯ কেসশিংগী অপুনবা মশিং অসি লা ৮.০৭দা হেনগৎখ্রে, ফগৎখিবশিংগী মশিংনা লাখ ৭.৬৯দা হেনগৎখ্রে অমসুং শিবগী মশিংনা ৬,৫৮৭দা হেনগৎখ্রে। রাজ্য অসিদা কোরোনাভাইরস ইনফেক্সনগী এক্তিব কেস ৩০,৮৬০ লৈরি।
• তেলঙ্গনা: হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ৫৮২ থেংনখি, ১৪৩২ ফগৎখি অমসুং ৪ অমনা শিখিবগী পাউ লৈখি; কেস ৫৮২গী মনুংদা জি.ঐচ.এম.সি.দগী কেস ১৭৪ থেংনখি। অপুনবা কেসশিং: ২,৩১,৮৩৪; এক্তিব কেসশিং: ১৮,৬১১; শিখিবশিং: ১৩১১; দিসচার্জ তৌখিবশিং: ২,১১,৯১২। রাজ্য অসিদা ফগৎলকপগী চাং অসি মখাতানা চাদা ৯১.৪০দা হেনগৎলকখ্রে, অমরোমদনা লৈবাক অসিগি ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৯০.২নি। রাজ্য অসিদা কেস ফেতেলিতী রেত অসি চাদা ০.৫৬নি অদুগা লৈবাক পুম্বগী ওইনা চাদা ১.৫নি।
• মহারাস্ত্র: মহারাস্ত্রগী মুখ্য মন্ত্রী, উধব থাখ্রেনা কোবিদ-১৯ লৈরিঙৈ মরক অসিদা ধর্মগী ওইবা মফমশিং হাংদোক্তবগী মহাক্কী ৱারেপ অদুগী মতাংদা শেংদোকখি। মহাক্না সি.এম ওইরবা মতুংদা চহিগী ওইবা দসহরা রেলীদা অহানবা ওইনা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্কী সরকার অসিনা কোরোনাভাইরসকী ময়াওক্তা লান্থেংনবদা রাজ্য অসিগী মীয়ামদা মতেং পাংনবা কৎথোক্লিবনি হায়খি।
• গুজরাত: গুজরাত্তা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৮৯.৪৬তা ফগৎলকখ্রে। রাজ্য অসিদা নোংমাইজিং নুমিত্তা অনৌবা কেস ৯১৯ থেংনখি, মসিগী মনুংদা সুরত্তগী অনৌবা কেস ২২৭ লৈখিদুনা খ্বাইদগী য়াম্না থেংনখি, অদুগা এহমদাবাদনা অনৌবা কেস ১৭৪ লৈখি। রাজ্য অসিদা থেংনখিবা কেসশিংগী অপুনবা মশিং ১,৬৭,১৭৩গী ময়োক্তা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অসি ১৩,৯৩৬ ওইখি।
• মধ্য প্রদেশ: মধ্য প্রদেশতা, রাজ্য অসিগী কোবিদ-১৯ শন্দোরকপগী চাং অসি তপ্না-তপ্না হন্থরক্লি। অসি নোংমাইজিং নুমিত্তা অনৌবা কেস ৯৫১ থেংনখ্রবদা এক্তিব কেসশিংগী মশিং ১১,২৩৭ য়ৌখ্রে, অদুগা ১,১৮১না ফগৎখ্রে।
• ছত্তিসগর: ছত্তিসগরগী কোবিদ-১৯ কেসশিংগী মশিং অসি মীওই ১,৩৬৮ ইনফেক্সন তৌখিবা থেংনখিবদগী নোংমাইজিং নুমিত্তা লাখ ১.৭৫ হেনখ্রে। মীওই ২৫ অমুক লৈখিদ্রে মসিনা রাজ্য অসিদা শিখিবশিংগী অপুনবা মশিং অদু ১.৮১৮ য়ৌহনখ্রে। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ২৩,৭৪৩ লৈরি।
ফেক্ত চেক