Prime Minister's Office
PM chairs review meeting of the research and vaccine deployment ecosystem against COVID-19
15 OCT 2020 5:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi took a review meeting of the research and vaccine deployment ecosystem against the COVID-19 pandemic including testing technologies, contact tracing, drugs and therapeutics etc.
The meeting was attended by Union Health Minister Shri Harsh Vardhan; Member (Health), NITI Aayog; Principal Scientific Advisor; senior scientists; and other officials.
The Prime Minister appreciated the efforts made by Indian vaccine developers and manufacturers to rise to the COVID-19 challenge, and committed to continue government facilitation and support for all such efforts.
The Prime Minister stated that regulatory reform was a dynamic process, and experts in every current and emerging domain should be used by the regulator proactively, as many new approaches have emerged.
The Prime Minister took stock of Health Ministry’s comprehensive distribution and delivery mechanism for vaccines. This includes mechanisms for adequate procurement, and technologies for bulk-stockpiling, filling vials for distribution and ensuring effective delivery.
The Prime Minister directed that both sero-surveys and testing must be scaled up. He said that the facility to get tested regularly, speedily and inexpensively must be available to all at the earliest.
The Prime Minister also underscored the need for continuous and rigorous scientific testing and validation of traditional medicine treatments. He appreciated the efforts of Ministry of AYUSH for conducting evidence based research and providing reliable solution in this difficult time.
The Prime Minister reiterated the country’s resolve to provide cost effective, easily available and scalable solutions for testing, vaccine and medication, not only for India but for the entire world.
The Prime Minister called for continued vigilance and high state of preparedness against the pandemic.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা রিসর্স অমসুং ভেক্সিন দিপ্লোইমেন্ত ইকোসিস্তেমগী য়েংশিন মীফমগী ময়াই তাংবল লৌখ্রে
15 OCT 2020 5:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোবিদ-১৯ লাইচত্তগী ঙাকথোক্নবা তেস্তিং তেক্নোলোজী, কন্তেক্ত ত্রেসিং, হিদাক লাংথক অমসুং থেরাপ্যুতিক্স অসিনচিংবা য়াওনা রিসর্স অমসুং ভেক্সিন দিপ্লোইমেন্ত ইকোসিস্তেমগী য়েংশিন মীফমগী ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
মীফম অদুদা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী শ্রী হর্শ ভর্ধন; মেম্বর (হেল্থ), নিতি আয়োগ; প্রিন্সিপাল এদভাইজর; সেনিয়র সাইন্তিস্ত; অমসুং অতোপ্পা ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী ভেক্সিন পুথোক্লিবা অমসুং শারিবশিংনা কোবিদ-১৯গা শিংনবা হেনগৎনবগীদমক হোৎনরিবা কয়াবু শিংথাখি অসিগুম্বা কয়া অসিদা সরকারনা মতেং পাংবগী থবক মখা তানা লেপ্তনা চত্থখিনবা লেপ্লি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রিগুলেতরী রিফোর্ম অদু য়াম্না মমাই লোঙবা থৌওং অমনি অমসুং হৌজিক লৈরিবা অমসুং হৌরক্লিবা দোমেনশিংদা হৈ-শিংলবশিংবু রিগুলেতরনা খুমাং চাওশিন্নবা শীজিন্নগদবনি, মরমদি অনৌবা খোঙথাং কয়া অমা হৌরক্লিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হকশেল মন্ত্রালয়না লৌখৎলিবা ভেক্সিন য়েন্থোক্নবা অমসুং য়ৌহন্নবগী মেকানিজমগী মতাংদা য়েংশিনখি। মসিদা মতীক চানা লৈশিন্নবা, অমসুং অপুনবা ওইনা পৈশিন্দুনা থম্নবগী তেক্নোলোজী, য়েন্থোক্নবা অমসুং মতীক চানা য়ৌহন্নবগী ভাইলশিং হানবগী মেকানিজমশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা সেরো-সর্ভে অমসুং তেস্তিংগী থবক অনীমক য়াঙশিলহনগদবনি হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি চাং নাইনা তেস্ত তৌনবা, য়াঙখৎহন্নবা অমসুং মমল ৱাংহন্দনা তৌনবগী খুদোংচাবশিং অঙনবদা মফম খুদিংমক্তা য়ৌহনগদবনি হায়না পাউতাক পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহৌশাগী ওইবা মেদিসিন ত্রিৎমেন্তশিং লেপ্পা লৈতনা অমসুং খুমাং চাওশিন্না সাইন্তিফিক তেস্তিং তৌবা অমসুং ভেলিদেসন তৌবগী তঙাইফদবা লৈরিবসিগী মতাংদা থমখি। মহাক্না আয়ুশ মন্ত্রালয়না ইভিদেন্সতা য়ুম্ফম ওইবা রিসর্স তৌরিবা অমসুং অরুবা মতমদা থাজবা য়াবা পাম্বৈ পুথোক্লকপগীদমক শিংথাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত খক্তদা নত্তনা মালেম পুম্বদা মমল ৱাংদবা, ইরাই লায়না ফংবা অমসুং চাং ওনবা য়াবা তেস্তিং, ভেক্সিন অমসুং হিদাক লাংথক পীনবা লেপখিবা ৱারেপ অমুক্কা হন্না নিংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লাইচৎ অসিদগী ঙাকথোক্নবা লেপ্পা লৈতনা য়েংশিন্নবা অমসুং অৱাংবা থাক্তা শেম শাদুনা লৈনবা পুক্নিং চিংশিনখি।