Prime Minister's Office
PM grieves over the passing away of Union Minister Shri Ram Vilas Paswan
08 OCT 2020 9:59PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed grief over the passing away of Union Minister Shri Ram Vilas Paswan.
In a series of tweets, the Prime Minister said, "I am saddened beyond words. There is a void in our nation that will perhaps never be filled. Shri Ram Vilas Paswan Ji’s demise is a personal loss. I have lost a friend, valued colleague and someone who was extremely passionate to ensure every poor person leads a life of dignity.
Shri Ram Vilas Paswan Ji rose in politics through hardwork and determination. As a young leader, he resisted tyranny and the assault on our democracy during the Emergency. He was an outstanding Parliamentarian and Minister, making lasting contributions in several policy areas.
Working together, shoulder to shoulder with Paswan Ji has been an incredible experience. His interventions during Cabinet Meetings were insightful. From political wisdom, statesmanship to governance issues, he was brilliant. Condolences to his family and supporters. Om Shanti."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାମ ବିଳାସ ପାଶୱାନଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ
08 OCT 2020 9:59PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାମ ବିଳାସ ପାଶୱାନଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗଭୀର ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ଏହି ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ କ୍ରମାଗତ ଟୁଇଟ୍‌ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମୁଁ ଏହି ଦୁଃସମ୍ବାଦ ପାଇ ଏତେ ମର୍ମାହତ ଯେ ତାହା ଶବ୍ଦରେ ପ୍ରକଟ କରିହେବନାହିଁ । ଶ୍ରୀ ପାଶୱାନଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଦେଶରେ ଏପରି ଏକ ଶୂନ୍ୟତା ସୃଷ୍ଟି କରିଛି ତାହା ସମ୍ଭବତଃ କଦାପି ପୂରଣ ହୋଇପାରିବ ନାହିଁ । ଶ୍ରୀ ରାମ ବିଳାସ ପାଶୱାନଜୀଙ୍କ ବିୟୋଗ ମୋ ପାଇଁ ଏକ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ କ୍ଷତି । ମୁଁ ଜଣେ ବନ୍ଧୁଙ୍କୁ ହରାଇଛି, ଜଣେ ସହକର୍ମୀଙ୍କୁ ହରାଇଛି । ସେ ଏଭଳି ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଥିଲେ ଯିଏ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗରିବ ବ୍ୟକ୍ତି ଯେଭଳି ଆତ୍ମସମ୍ମାନର ସହ ଜୀବନ ବଞ୍ଚିପାରିବ ସେଥିପାଇଁ ଅତି ମାତ୍ରାରେ ସଚେତନ ଥିଲେ ।
ଶ୍ରୀ ରାମ ବିଳାସ ପାଶୱାନଜୀ କଠିନ ଶ୍ରମ ଓ ଦୃଢ଼ ମନୋବଳର ସହ ରାଜନୀତିରେ ଉପରକୁ ଉଠିପାରିଥିଲେ । ଜଣେ ଯୁବ ନେତା ଭାବେ ସେ ଏକଛତ୍ରବାଦକୁ ଦୃଢ଼ ସ୍ୱରରେ ପ୍ରତିବାଦ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଜରୁରୀକାଳୀନ ପରିସ୍ଥିତି ବେଳେ ଯେତେବେଳେ ଆମର ଗଣତନ୍ତ୍ର ଉପରେ କୁଠାରାଘାତ କରାଯାଇଥିଲା ସେ ତାହାର ତୀବ୍ର ପ୍ରତିବାଦ କରିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ପାଶୱାନଜୀ ଜଣେ ପ୍ରବୀଣ ପାର୍ଲାମେଣ୍ଟାରିଆନ୍‌ ତଥା ମନ୍ତ୍ରୀ ଥିଲେ ଏବଂ ଅନେକ ନୀତିଗତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ତାଙ୍କର ସ୍ଥାୟୀ ପଦଚିହ୍ନ ସେ ଛାଡ଼ି ଯାଇଛନ୍ତି ।
କାନ୍ଧକୁ କାନ୍ଧ ମିଶାଇ ପାଶୱାନଜୀଙ୍କ ସହ ଏକାଠି କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ଏକ ଅନନ୍ୟ ଅନୁଭବ । କ୍ୟାବିନେଟ ବୈଠକ ବେଳେ ସେ ଯେଉଁଭଳି ରାଜନୈତିକ ବୁଦ୍ଧିମତ୍ତା, ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରଶାସନିକ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ନିଜର ବଳିଷ୍ଠ ନେତୃତ୍ୱ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ହସ୍ତକ୍ଷେପ କରୁଥିଲେ ତାହା ବାସ୍ତବିକ୍‌ ଚମତ୍କାର । ତାଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ମୁଁ ଶ୍ରୀ ପାଶୱାନଜୀଙ୍କ ପରିବାର ତଥା ସମର୍ଥକମାନଙ୍କୁ ମୋର ଶୋକବାର୍ତ୍ତା ଜଣାଉଛି । ଓଁ ଶାନ୍ତି ।