প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰাম বিলাস পাছোৱানৰ বিয়োগত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শোক
08 OCT 2020 9:59PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰাম বিলাস পাছোৱানৰ বিয়োগ গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰিছে৷
এলানি টুইটাৰযোগে প্ৰকাশ কৰা শোকবাৰ্তাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “মই শোকবিহ্বল হৈ পৰিছো৷ এয়া দেশৰ বাবে এনে এক ক্ষতি, যি কেতিয়াও পুৰণ নহয়৷ শ্ৰী ৰাম বিলাস পাছোৱান জীৰ বিয়োগ মোৰ বাবে এক ব্যক্তিগত ক্ষতি৷ মই এগৰাকী বন্ধু, মুল্যবান সহযোগী তথা এনে এগৰাকী ব্যক্তিক হেৰুৱালো, যিজনে প্ৰতিগৰাকী দুখীয়া লোকৰ মৰ্যদাপূৰ্ণ জীৱন সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে অত্যন্ত অনুৰাগী আছিল৷
শ্ৰী ৰাম বিলাস পাছোৱান জীয়ে কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু দৃঢ়তাৰে ৰাজনীতিত উজ্বলি উঠিছিল৷ এগৰাকী উদীয়মান নেতা হিচাপে জৰুৰীকালীন সময়ত অত্যাচাৰ আৰু আমাৰ গণতন্ত্ৰ প্ৰতি ওপৰত কৰা আক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰিছিল৷ তেওঁ এগৰাকী অসাধাৰণ সাংসদ আৰু মন্ত্ৰী আছিল, যিগৰাকীয়ে একাধিক নীতি দীৰ্ঘদিন ধৰি বৰ্তাই ৰখাত গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদান আগবঢ়াইছিল৷
একেলগে কাম কৰা, কান্ধত কান্ধ মিলাই আগবঢ়াৰ ক্ষেত্ৰত পাছোৱান জীৰ অভিজ্ঞতা অভূতপূৰ্ব আছিল৷ কেবিনেট বৈঠকত তেওঁৰ মধ্যস্থতা অন্তৰ্দৃষ্টিসম্পন্ন আছিল৷ ৰাজনৈতিক জ্ঞান, ৰাষ্ট্ৰনেতাৰ পৰা প্ৰশাসনিক বিষয়লৈকে তেওঁ অতি দক্ষ আছিল৷ তেওঁৰ পৰিয়াল আৰু সমৰ্থকসকলৰ প্ৰতি মই সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিলো৷ ঔম শান্তি৷”

Prime Minister's Office
PM grieves over the passing away of Union Minister Shri Ram Vilas Paswan
08 OCT 2020 9:59PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed grief over the passing away of Union Minister Shri Ram Vilas Paswan.
In a series of tweets, the Prime Minister said, "I am saddened beyond words. There is a void in our nation that will perhaps never be filled. Shri Ram Vilas Paswan Ji’s demise is a personal loss. I have lost a friend, valued colleague and someone who was extremely passionate to ensure every poor person leads a life of dignity.
Shri Ram Vilas Paswan Ji rose in politics through hardwork and determination. As a young leader, he resisted tyranny and the assault on our democracy during the Emergency. He was an outstanding Parliamentarian and Minister, making lasting contributions in several policy areas.
Working together, shoulder to shoulder with Paswan Ji has been an incredible experience. His interventions during Cabinet Meetings were insightful. From political wisdom, statesmanship to governance issues, he was brilliant. Condolences to his family and supporters. Om Shanti."