Ministry of Health and Family Welfare
India Maintains top Global Ranking with Maximum Recoveries
Has one of the Lowest Mortality Rates in the world
03 OCT 2020 11:33AM by PIB Delhi
India continues to occupy the top global position as the country with the maximum number of recoveries. The total recoveries has crossed 54 lakhs today (54,27,706). It accounts for 21% of the global recovered cases, while its share in the total cases stands at 18.6%.
India has maintained its global position with one of the lowest case fatality rates (CFR) when compared to several other countries.
While the global CFR stands at 2.97% as on date, the comparative figure for India is 1.56%.
The deaths per million population in India is one of the lowest in the world. While the global average is 130 deaths /million population, India is reporting 73 deaths /million population.
India’s steady trend of posting high number of daily recoveries continues with 75,628 recoveries registered in the last 24 hours.
Higher number of single day recoveries is also reflected in the continuous increase in the national recovery rate, which is at present 83.84%.
74.36% of the recovered cases in the past 24 hours are from 10 States/UTs. Maharashtra has contributed the highest number to these followed by Andhra Pradesh and Karnataka.
Nearly 77% of the active cases are in 10 States/UTs. Maharashtra is at the lead with more than 2.6 lakh cases.
As on date, the active cases contribute only 14.60% to the positive caseload of the country.
For the 12th successive day, India has sustained its steady trend of maintaining the active cases below the 10-lakh mark. The number of active cases today is 9,44,996.
79,476 confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
78.2% of the new cases are concentrated in ten States/UT. Maharashtra contributed close to 16,000 to the new cases, lower than the day before. Kerala surged to second place with 9,258 new cases while Karnataka reported more than 8000 daily new cases.
1,069 deaths have been registered in the past 24 hours.
10 States and UTs account for 84.1% of fatalities in the past 24 hours.
39.66% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 424 deaths followed by Karnataka with 125 deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নাবা ফবগী মশিং খ্বাইদগী য়ামদুনা মালেমগী মকোক থোংবা ওইনা লৈরি
মালেমগী খ্বাইদগী নেম্বা মোর্তেলিতী রেৎকী মনুংদা লৈরি
03 OCT 2020 11:33AM by PIB Imphal
ভারতনা নাবা ফবগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈবা লৈবাক অমা ওইনা খ্বাইদগী মকোক থঙবা মফম কন্দুনা লৈরি। নাবা ফবা অপুনবা মশিং অসি ঙসি লাখ ৫৪ (৫৪,২৭,৭০৬) হেনবা ঙমখ্রে। ভারত্তা মালেমগী অপুনবা নাবা ফবগী ২১%গী চাংদা অমসুং অপুনবা কেসকীনা ১৮.৬%কী চাংদা লৈরি।
অতোপ্পা লৈবাকশিংগা চাংদম্নবদা ভারতনা খ্বাইদগী নেম্বা কেস ফেতেলিতীগী চাং (সি.এফ.আর.) লৈদুনা থাক ঙাক্না লৈরি।
মালেমগী সি.এফ.আর. অসিনা ঙসি ফাওবগী ওইনা ২.৯৭% লৈবা অসিগা চাংদম্নবদা ভারতকী লৈরিবা চাং অসিনা ১.৫৬% নি।
ভারতকী মীওই মিলিয়নগী মনুংদা শিবগী চাং অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মনুংদা লৈরি। মীওই মিলিয়ন্দা মী শিবগী মালেমগী চাংচৎ অসিনা ১৩০ ওইবা মতমদা ভারতকীনা ৭৩ ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৭৫,৬২৮ নাবা ফবগী পাউ লাকপগা লোয়ননা ভারতনা নোঙমদা নাবা ফবা মশিং য়াম্না লাকপগী চৎনবী ঙাক্না চৎলি।
লৈবাক্কী ওইবা নাবা ফবগী চাং লেপ্তনা হেনগত্তুনা ৮৩.৮৪%দা লৈরিবা অসিদা নোঙমদা মীওই য়াম্না নাবা ফবগী মওং অসিসু উবা ফংলি।
হৌখিবা পুং ২৪দা নাবা ফখিবশিংগী মনুংদগী ৭৪.৩৬%তি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী লাকখি। মহারাস্ত্রানা মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি অমসুং আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং করনাতকানা তুং ইন্দুনা চৎলি।
অপুনবা এক্তিব কেসকী চাউরাক্না ৭৭%সু রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি। মহারাস্ত্রানা এক্তিব কেস লাখ ২.৬ হেন্না লৈদুনা খ্বাইদগী মকোক্তা লৈরি।
ঙসি ফাওবগী ওইনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মনুংদগী এক্তিব কেসনা ১৪.৬০% খক্তমক ওইরি।
ভারতনা নুমিৎ ১২নি থংন থংননা এক্তিব কেসকী মশিং লাখ ১০দগী তানা লৈবগী চৎনবী ঙাক্লি। ঙসি ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেসকী মশিং অসি ৯,৪৪,৯৯৬ নি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা অনৌবা কেস ৭৯,৪৭৬ লাকখি।
অনৌবা কেসশিং অসিগী ৭৮.২%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি। মহারাস্ত্রাদা মমাংগী নুমিত্তগী তাথনা অনৌবা কেস চাউরাক্না ১৬,০০০ লাকখি। কেরলা অমসুং করনাতকানা অনৌবা কেস মথংশিৎনা ৯২৫৮ অমসুং ৮০০০ হেনবা লাক্তুনা অনিশুবা অমসুং অহুমশুবদা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১০৬৯ লৈখিদে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা মীওইগী ৮৪.১%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি।
ঙরাং মহারাস্ত্রাদা মীওই ৪২৪ লৈখিদবগা লোয়ননা চাদা ওইবা চাং অসি ৩৯.৬৬ ওইখি অমসুং করনাতকানা মীওই ১২৫ লৈখিদবগা লোয়ননা তুং ইনখি।