Ministry of Health and Family Welfare
India overtakes USA to become No.1 in terms of global COVID 19 recoveries
Total Recoveries cross 42 lakh; 19% of the global Recoveries
India scales another peak of single day Highest Recoveries
More than 95,000 Recovered in the last 24 hours
19 SEP 2020 11:00AM by PIB Delhi
In a landmark global achievement, India has overtaken USA and become the top country in terms of global COVID-19 recoveries.
India has reported the highest number of total recoveries with more than 42 lakh (42,08,431) COVID patients recovered and discharged. India now accounts for close to 19% of the total global recoveries. This has strongly pushed the national Recovery Rate to nearly 80% (79.28%).
The total Recoveries have demonstrated a steep exponential rise.
Centre-led focussed, calibrated, responsive & effective measures of early identification through high & aggressive testing, prompt surveillance & tracking coupled with standardised high quality clinical care have together resulted in this global achievement.
In its determined and resolute fight against COVID-19, India has scaled another peak of registering the highest ever single day recoveries in last 24 hours. A total of 95,880 recoveries have been recorded.
90% of the new recovered cases are being reported from 16 States/UTs.
Of the new recovered cases, about 60% are being reported from five States, viz. Maharashtra, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Karnataka and Uttar Pradesh.
Maharashtra has alone contributed more than 22,000 (23%) and Andhra Pradesh has contributed more than 11,000 (12.3%) to the single day recoveries.
90% of the Total Recovered cases are being reported from 15 States/UTs.
The top five States with the maximum caseload viz Maharashtra, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Karnataka and Uttar Pradesh are also nodal for highest number of Total Recoveries.
India has maintained a sustained path of reporting very high number of recoveries. These are the result of focussed strategies leading to coordinated effective actions in the States/UTs. The Ministry of Health & Family Welfare has issued comprehensive Standard of Care clinical management and treatment protocols. Drawing from global emerging evidence, these have been regularly revised and strengthened. India has allowed for rational use of ‘Investigational Therapies’ like Remdesevir, convalescent plasma and Tocilizumab and adopted measures such proning, use of high flow oxygen, non-invasive ventilation, use of steroids and anti-coagulants to aid recovery in COVID patients. Supervised home/facility isolation for mild and moderate cases, improved services of the ambulances for ferrying patients for prompt and timely treatment have enabled seamless and efficient patient management.
AIIMS, New Delhi has handheld the States/UTs for enhancing the clinical management skills of doctors in the ICUs, through the 'National e-ICU on COVID-19 Management' and Centers of Excellence. Held twice a week, on Tuesday and Friday, the sessions have aided in substantial increase of the total nationwide recovered cases and maintaining a low and steadily declining mortality rate. 19 such National e-ICUs have been held covering 249 hospitals of 28 States/UTs across the country, till date.
The Centre has been regularly reviewing the assistance provided to the State/UT governments. Several high level multi-specialist Central teams have been deployed in States/UTs. These support them for strengthening Containment, Surveillance, Testing and efficient Clinical Management. The Centre has also been regularly reviewing availability of medical oxygen in the hospitals/health facilities. These have played a critical intervention role in India’s high recoveries and maintained a low Case Fatality Rate (CFR), which currently stands at 1.61%.
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 19.09.2020
As on 19.09.2020
As on 18.09.2020
Change since yesterday
As on 19.09.2020
As on 18.09.2020
Changes since yesterday
As on 19.09.2020
As on 18.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
1013964
5308014
5214677
93337
4208431
4112551
95880
85619
84372
1247
1
Maharashtra
301273
1167496
1145840
21656
834432
812354
22078
31791
31351
440
2
Karnataka
101148
502982
494356
8626
394026
383077
10949
7808
7629
179
3
Andhra Pradesh
84423
609558
601462
8096
519891
508088
11803
5244
5177
67
4
Uttar Pradesh
67825
342788
336294
6494
270094
263288
6806
4869
4771
98
5
Tamil Nadu
46506
530908
525420
5488
475717
470192
5525
8685
8618
67
6
Chhattisgarh
36580
81617
77775
3842
44392
41111
3281
645
628
17
7
Kerala
35795
126381
122214
4167
90085
87345
2740
501
489
12
8
Odisha
33092
171341
167161
4180
137567
133466
4101
682
669
13
9
Delhi
32250
238828
234701
4127
201671
198103
3568
4907
4877
30
10
Telangana
30636
169169
167046
2123
137508
135357
2151
1025
1016
9
11
Assam
28631
152858
150349
2509
123687
121613
2074
540
528
12
12
West Bengal
24509
218772
215580
3192
190021
187061
2960
4242
4183
59
13
Punjab
21662
92833
90032
2801
68463
65818
2645
2708
2646
62
14
Madhya Pradesh
21605
100458
97906
2552
76952
74398
2554
1901
1877
24
15
Haryana
21291
106261
103773
2488
83878
81690
2188
1092
1069
23
16
J&K (UT)
20770
61041
59711
1330
39305
38521
784
966
951
15
17
Rajasthan
17717
111290
109473
1817
92265
90685
1580
1308
1293
15
18
Gujarat
16076
120336
118926
1410
100974
99681
1293
3286
3270
16
19
Jharkhand
13924
68578
67100
1478
54052
52807
1245
602
590
12
20
Bihar
12609
165218
164051
1167
151750
150040
1710
859
855
4
21
Uttarakhand
11293
38007
37139
868
26250
24965
1285
464
460
4
22
Tripura
7107
21484
20949
535
14142
13559
583
235
228
7
23
Goa
5730
27379
26783
596
21314
20844
470
335
327
8
24
Puducherry
4736
21913
21428
485
16715
16253
462
462
431
31
25
Himachal Pradesh
4430
11622
11190
432
7081
6946
135
111
98
13
26
Chandigarh
2978
9506
9256
250
6415
6062
353
113
109
4
27
Meghalaya
1976
4445
4356
89
2437
2342
95
32
31
1
28
Manipur
1926
8607
8430
177
6629
6538
91
52
51
1
29
Arunachal Pradesh
1886
7005
6851
154
5106
4967
139
13
13
0
30
Nagaland
1213
5357
5306
51
4129
4098
31
15
15
0
31
Ladakh (UT)
987
3635
3576
59
2600
2558
42
48
46
2
32
Mizoram
575
1548
1534
14
973
949
24
0
0
0
33
Sikkim
422
2303
2274
29
1857
1789
68
24
22
2
34
D&D & D&N
218
2859
2831
28
2639
2608
31
2
2
0
35
A&N Islands
165
3631
3604
27
3414
3378
36
52
52
0
36
Lakshdweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মালেমগী ওইনা কোবিদ-১৯ নাবা ফগৎলকপদা য়ু.এস.এ.দগী হেন্দুনা মকোক্তা লৈখ্রে
পুন্না নাবা ফগৎখিবা অসি লাখ ৪২ হেনখ্রে; মালেমগী নাবা ফগৎলকপগী ১৯% ওইখি
ভারতনা অমুক হন্না নোংমদা নাবা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা ফগৎহনবা ঙমখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ৯৫,০০০ হেন্না নাবা ফগৎখ্রে
19 SEP 2020 11:00AM by PIB Imphal
মালেমগী ওইবা চাউনা মাই পাকপা অমা ওইনা, মালেমগী ওইনা কোবিদ-১৯ নাবা ফগৎলকপশিংগী মশিংদা ভারতনা য়ু.এস.এ.দগী হেন্দুনা মকোক থংবা লৈবাক ওইখ্রে।
কোবিদ নাবা মীওই লাখ ৪২ হেন্না নাবা ফগৎলকপা অমসুং দিসচার্জ তৌখিবগা লোয়ননা ভারতনা নাবা ফগৎলখীবগী অপুনবা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। ভারতনা হৌজিক মালেমগী ওইনা পুন্না নাবা ফগৎলকখিবা অসিগী ১৯%গী ময়াদা ওইরি। মসিনা লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৮০%গী ময়া (৭৯.২৮%) য়ৌহনখ্রে।
পুন্না নাবা ফগৎলকখিবা অসি খোঙজেল য়াংনা হেনগৎলক্লি।
তেস্ত তৌবা কনশিনবা, স্তেন্দর্দ ৱাংবা ক্বালিতী লৈবা ক্লিনিকেল ক্যেরগা লোয়ননা খুদক্তা সর্ভিলেন্স তৌবা অমসুং ত্রেক তৌবগী খুত্থাংদা কেন্দ্রনা লুচিংদুনা মীৎয়েং চংবা, তৌবা ঙম্বা অদু উৎতুনা, ঙন্না খংদোক্নবা কান্নরবা পাম্বৈশিং লৌখৎতুনা মালেমগী থাক্তা মাই পাকপা ঙমখি।
কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা অকনবা মওংদা লান্থেংনবা অসিদা ভারতনা হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমা খক্তদা নাবা ফগৎলকপগী চাং খ্বাইদগী য়াম্না ৱাংবগী অমুক হন্না রেজিস্তর তৌখি। পুন্না নাবা ফগৎলকখিবা ৯৫,৮৮০ রিকোর্দ তৌখি।
নৌনা নাবা ফগৎলকখিবা কেসশিং অসিগী ৯০%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১৬তগী রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিং অসিগী ৬০%দি রাজ্য মঙাদগী রিপোর্ত তৌরকখি মখোয় অদুদি মআরাস্ত্র, তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা অমসুং উত্তর প্রদেশনি।
নোংমদা নাবা ফগৎলকখিবা অসিদা মহারাস্ত্র খক্তদগী ২২,০০০ (২৩%) ওইখি অমসুং অন্ধ্র প্রদেশতগী ১১,০০০ হেন্না (১২.৩%) ওইখি।
পুন্না নাবা ফগৎলকখিবগী ৯০%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১৫দগী রিপোর্ত তৌরকখি।
কেসলোদ খ্বাইদগী য়াম্লিবা মকোক থংবা রাজ্য মঙা, মহারাস্ত্র, তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা অমসুং উত্তর প্রদেশ অসিনসু পুন্না নাবা ফগৎলকখিবগী মশিংদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি।
ভারতনা নাবা ফগৎলকপগী মশিং য়াম্না রিপোর্ত তৌবগী লম্বেল অমদা চংশিল্লী। মসি রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা অকনবা লালোংশিং পুন্না লৌখৎখিবগী ফলনি।হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তগী পুম্নমক য়াওরবা স্তেন্দর্দ অমসুং লায়েং চত্থবগী প্রোতোকলশিং থোকখ্রে। মালেমগী ওইরক্লিবা ফীভম অসি য়েংলগা মসি চাং নাইনা শেমদোক্লি অমদি কনশিল্লহল্লি। ভারতনা রেমদেসেবির, কনভালেসেন্ত প্লাজমা অমসুং তোসিলিজুমবগুম্বা ‘ইনবেস্তিগেস্নেল থেরপীশিং পাকশন্না শীজিন্নবগী অয়াবা পীখ্রে অমদি প্রোনিং, হাই ফ্লো ওক্সিজেন শীজিন্নবা, নন-ইনবেসিব ভেন্তিলেসন, কোবিদ নাবা মীওইশিংগী নাবা ফগৎহনবদা মতেং পাংনবা স্তেরোইদশিং অমসুং এন্তি-কাওগুলেন্তশিং শীজিন্নবগী পাম্বৈশিং লৌখৎখ্রে।মাইল্দ অমসুং মোদরেৎ ওইবা কেশশিংগী য়ুম/ফেসিলীতী আইসোলেসন য়েংশিনবা, অনাবশিং মতম চানা লায়েংনবা পুবদা এম্বুলেন্সকী সর্ভিস ফগৎহনবনা অনাবশিংগী মেনেজমেন্ত মপুংফানা পাংথোকপা ঙমহল্লে।
এম্স নই দিল্লীনা কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্ত অমসুং সেন্তর ওফ এক্সিলেন্সতা ‘নেস্নেল ই-আই.সি.য়ু.গী’ খুত্থাংদা আই.সি.য়ু.শিংদা দপক্তরশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত স্কিলশিং হেনগৎহনবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংবু লুচিংলি। লৈবাকপোকপা অমসুং ইরাইদা চয়োল অমগী অনিরক পাংথোক্তুনা লৈবাক শিনবা থুংনা কেশশিং ফগৎলকপগী চাং হেনগৎহনবদা অমসুং শিবগী চাং তপ্না তপ্না হন্থহনবদা সেসনশিং অসিনা মতেং পাংলি। হৌজিক ফাওবদা লৈবাক পুম্বগী রাজ্য/য়ু.তি. ২৮গড়ী হোস্পিতালশিং শরুক য়াদুনা অসিগুম্বা নেস্নেল ই-আই.সি.য়ু. ১৯ পাংথোকখ্রে।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী সরকারশিংদা পাংলিবা তেংবাংশিং অদু কেন্দ্রনা চাং নায়না য়েংশিল্লি। অৱাংবা থাক্কী মল্তি-স্পিসিএলিস্ত সেন্ত্রেল তীম কয়া রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা থাজিনখ্রে। মসিনা লাকশিনবা, সর্বিলেন্স, তেস্ত তৌবা অমসুং ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত ফজনা তৌবা হেনগৎহনবদা মতেং পাংলগনি। কেন্দ্রনা হোস্পিতালশিং/হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা মেদিকেল ওক্সিজেনগী অৱাৎপসু চাং নায়না য়েংশিল্লি। মসিনা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৱাংখৎলকপা অমসুং হৌজিক ১.৬১% ওইরিবা কেস ফেসিতিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) নেম্না থম্বদা মীৎয়েং চংবগী মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
#
রাজ্য অমসুং য়ু.তি.গী মমিং
এক্তিব কেসশিং
কনফর্ম কেশশিং
অপুনবা ওইনা নারম্বদগী ফগৎখ্রবা/ দিসচার্জ তৌখ্রবা/মাইগ্রেত তৌখ্রবা কেসশিং
শিখিবগী অপুনবা মশিং
১৯.০৯.২০২০ ফাওবদা
১৯.০৯.২০২০ ফাওবদা
১৮.০৯.২০২০ ফাওবদা
ঙরাংদগী অহোংবা
১৯.০৯.২০২০
ফাওবদা
১৮.০৯.২০২০
ফাওবদা
ঙরাংদগী অহোংবা
১৯.০৯.২০২০ ফাওবদা
১৮.০৯.২০২০ ফাওবদা
ঙরাংদগী অহোংবা
অপুনবা কেশ মশিং
১০১৩৯৬৪
৫৩০৮০১৪
৫২১৪৬৭৭
৯৩৩৩৭
৪২০৮৪৩১
৪১১২৫৫১
৯৫৮৮০
৮৫৬১৯
৮৪৩৭২
১২৪৭
১
মহারাস্ত্র
৩০১২৭৩
১১৬৭৪৯৬
১১৪৫৮৪০
২১৬৫৬
৮৩৪৪৩২
৮১২৩৫৪
২২০৭৮
৩১৭৯১
৩১৩৫১
৪৪০
২
কর্নাতকা
১০১১৪৮
৫০২৯৮২
৪৯৪৩৫৬
৮৬২৬
৩৯৪০২৬
৩৮৩০৭৭
১০৯৪৯
৭৮০৮
৭৬২৯
১৭৯
৩
আন্ধ্র প্রদেশ
৮৪৪২৩
৬০৯৫৫৮
৬০১৪৬২
৮০৯৬
৫১৯৮৯১
৫০৮০৮৮
১১৮০৩
৫২৪৪
৫১৭৭
৬৭
৪
উত্তর প্রদেশ
৬৭৮২৫
৩৪২৭৮৮
৩৩৬২৯৪
৬৪৯৪
২৭০০৯৪
২৬৩২৮৮
৬৮০৬
৪৮৬৯
৪৭৭১
৯৮
5
তামিল নাদু
৪৬৫০৬
৫৩০৯০৮
৫২৫৪২০
৫৪৮৮
৪৭৫৭১৭
৪৭০১৯২
৫৫২৫
৮৬৮৫
৮৬১৮
৬৭
৬
ছত্তিশগর
৩৬৫৮০
৮১৬১৭
৭৭৭৭৫
৩৮৪২
৪৪৩৯২
৪১১১১
৩২৮১
৬৪৫
৬২৮
১৭
7
কেরেলা
৩৫৭৯৫
১২৬৩৮১
১২২২১৪
৪১৬৭
৯০০৮৫
৮৭৩৪৫
২৭৪০
৫০১
৪৮৯
১২
8
ওরিশা
৩৩০৯২
১৭১৩৪১
১৬৭১৬১
৪১৮০
১৩৭৫৬৭
১৩৩৪৬৬
৪১০১
৬৮২
৬৬৯
১৩
9
দিল্লী
৩২২৫০
২৩৮৮২৮
২৩৪৭০১
৪১২৭
২০১৬৭১
১৯৮১০৩
৩৫৬৮
৪৯০৭
৪৮৭৭
৩০
১0
তেলঙ্গনা
৩০৬৩৬
১৬৯১৬৯
১৬৭০৪৬
২১২৩
১৩৭৫০৮
১৩৫৩৫৭
২১৫১
১০২৫
১০১৬
৯
১১
অসাম
২৮৬৩১
১৫২৮৫৮
১৫০৩৪৯
২৫০৯
১২৩৬৮৭
১২১৬১৩
২০৭৪
৫৪০
৫২৮
১২
১২
ৱেস্ত বেঙ্গল
২৪৫০৯
২১৮৭৭২
২১৫৫৮০
৩১৯২
১৯০০২১
১৮৭০৬১
২৯৬০
৪২৪২
৪১৮৩
৫৯
১৩
পঞ্জাব
২১৬৬২
৯২৮৩৩
৯০০৩২
২৮০১
৬৮৪৬৩
৬৫৮১৮
২৬৪৫
২৭০৮
২৬৪৬
৬২
১৪
মধ্য প্রদেশ
২১৬০৫
১০০৪৫৮
৯৭৯০৬
২৫৫২
৭৬৯৫২
৭৪৩৯৮
২৫৫৪
১৯০১
১৮৭৭
২৪
১5
হরিয়ানা
২১২৯১
১০৬২৬১
১০৩৭৭৩
২৪৮৮
৮৩৮৭৮
৮১৬৯০
২১৮৮
১০৯২
১০৬৯
২৩
১৬
জে অমসুং কে (য়ু.তি.)
২০৭৭০
৬১০৪১
৫৯৭১১
১৩৩০
৩৯৩০৫
৩৮৫২১
৭৮৪
৯৬৬
৯৫১
১৫
১7
রাজস্থান
১৭৭১৭
১১১২৯০
১০৯৪৭৩
১৮১৭
৯২২৬৫
৯০৬৮৫
১৫৮০
১৩০৮
১২৯৩
১৫
১8
গুজরাত
১৬০৭৬
১২০৩৩৬
১১৮৯২৬
১৪১০
১০০৯৭৪
৯৯৬৮১
১২৯৩
৩২৮৬
৩২৭০
১৬
১9
ঝারখন্দ
১৩৯২৪
৬৮৫৭৮
৬৭১০০
১৪৭৮
৫৪০৫২
৫২৮০৭
১২৪৫
৬০২
৫৯০
১২
২0
বিহার
১২৬০৯
১৬৫২১৮
১৬৪০৫১
১১৬৭
১৫১৭৫০
১৫০০৪০
১৭১০
৮৫৯
৮৫৫
৪
২১
উত্তরাখন্দ
১১২৯৩
৩৮০০৭
৩৭১৩৯
৮৬৮
২৬২৫০
২৪৯৬৫
১২৮৫
৪৬৪
৪৬০
৪
২২
ত্রিপুরা
৭১০৭
২১৪৮৪
২০৯৪৯
৫৩৫
১৪১৪২
১৩৫৫৯
৫৮৩
২৩৫
২২৮
৭
২৩
গোৱা
৫৭৩০
২৭৩৭৯
২৬৭৮৩
৫৯৬
২১৩১৪
২০৮৪৪
৪৭০
৩৩৫
৩২৭
৮
২৪
পুদুচেরী
৪৭৩৬
২১৯১৩
২১৪২৮
৪৮৫
১৬৭১৫
১৬২৫৩
৪৬২
৪৬২
৪৩১
৩১
২5
হিমাচল প্রদেশ
৪৪৩০
১১৬২২
১১১৯০
৪৩২
৭০৮১
৬৯৪৬
১৩৫
১১১
৯৮
১৩
২৬
চন্দিগর
২৯৭৮
৯৫০৬
৯২৫৬
২৫০
৬৪১৫
৬০৬২
৩৫৩
১১৩
১০৯
৪
২7
মেঘালয়
১৯৭৬
৪৪৪৫
৪৩৫৬
৮৯
২৪৩৭
২৩৪২
৯৫
৩২
৩১
১
২8
মনিপুর
১৯২৬
৮৬০৭
৮৪৩০
১৭৭
৬৬২৯
৬৫৩৮
৯১
৫২
৫১
১
২9
অরুনাচল প্রদেশ
১৮৮৬
৭০০৫
৬৮৫১
১৫৪
৫১০৬
৪৯৬৭
১৩৯
১৩
১৩
০
৩0
নগালেন্দ
১২১৩
৫৩৫৭
৫৩০৬
৫১
৪১২৯
৪০৯৮
৩১
১৫
১৫
০
৩১
লদাখ (য়ু.তি.)
৯৮৭
৩৬৩৫
৩৫৭৬
৫৯
২৬০০
২৫৫৮
৪২
৪৮
৪৬
২
৩২
মিজোরাম
৫৭৫
১৫৪৮
১৫৩৪
১৪
৯৭৩
৯৪৯
২৪
০
০
০
৩৩
সিক্কীম
৪২২
২৩০৩
২২৭৪
২৯
১৮৫৭
১৭৮৯
৬৮
২৪
২২
২
৩৪
দি. অমসুং দি. অমসুং দি.এন.
২১৮
২৮৫৯
২৮৩১
২৮
২৬৩৯
২৬০৮
৩১
২
২
০
৩5
এ. অমসুং এন. ইথৎশিং
১৬৫
৩৬৩১
৩৬০৪
২৭
৩৪১৪
৩৩৭৮
৩৬
৫২
৫২
০
৩৬
লক্ষদ্বীপ
০
০
০
০
০
০
০
০
০
০