Prime Minister's Office
In Mann ki Baat, PM exhorts students and teachers to bring to fore stories of unsung heroes of freedom struggle
30 AUG 2020 3:04PM by PIB Delhi
In the latest address of Mann ki Baat, Prime Minister Shri Narendra Modi exhorted students and teachers to bring to fore stories of unsung heroes of the freedom struggle.
Prime Minister said that when one thinks of his/her successes, one is always reminded of a teacher. He said that covid crisis has posed a challenge for teachers, who have turned it into an opportunity by seamlessly embracing new tools and technology, which they have passed on to students as well. He expressed confidence that teachers will play a significant role in disseminating the benefits of National Education Policy to the students.
Noting that the country will celebrate its 75th year of independence in 2022, Prime Minister said it is imperative for today’s students to remain familiar with these heroes of our freedom struggle. When our students are apprised of the history of the freedom struggle viz-a-viz their local surroundings, only then will we see the reverberations of it on the personality of the students, he said.
Prime Minister suggested that a topic of research for students can be finding whether there were any events during the course of the freedom struggle in the districts they live in. A visit of students to a place in their town associated with the freedom struggle can be planned. Students of some schools can also resolve to write 75 poems and theatrical stories on the heroes of our freedom movement to mark the 75th year of our independence, he said.
Prime Minister noted that these efforts will bring to the fore stories of lakhs of unsung heroes who lived and died for the country but have faded into oblivion. With Teachers’ Day set to be observed on 5th September, Prime Minister called upon teachers to start preparing and work towards creating an environment for the same.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
স্বাধীনতা আন্দোলনৰ অজ্ঞাত নায়কসকলৰ কাহিনী পোহৰলৈ আনিবলৈ শিক্ষাৰ্থীসকলক মন কী বাতত আহ্বান জনালে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
30 AUG 2020 3:04PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে তেওঁৰ শেহতীয়া মন কী বাত অনুষ্ঠানত স্বাধীনতা আন্দোলনৰ অজ্ঞাত নায়কসকলৰ কাহিনী পোহৰলৈ আনিবলৈ শিক্ষাৰ্থীসকলক মন কী বাতত আহ্বান জনায়৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যেতিয়া কোনোৱে তেওঁলোকৰ সফলতাৰ কথা ভাৱে তেতিয়া তেওঁলোকেৰ এগৰাকী শিক্ষকক স্মৰণ কৰে৷ তেওঁ কয় যে ক’ভিডে শিক্ষকসকলৰ প্ৰতিও প্ৰত্যাহ্বানৰ সৃষ্টি কৰে, যিসকলে ইয়াক প্ৰযুক্তিৰ জৰিয়তে এক সুযোগলৈ ৰূপান্তৰ কৰি শিক্ষাৰ্থীসকলক উপকৃত কৰিছে৷ তেওঁ বিশ্বাসেৰে কয় যে শিক্ষকসকলে ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিৰ সুবিধাসমূহ শিক্ষাৰ্থীসকলৰ মাজত ভগাই দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব৷
২০২২ চনত ভাৰতে ইয়াৰ স্বাধীনতা অৰ্জনৰ ৭৫সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি উদযাপনৰ প্ৰসংগ উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমাৰ আজিৰ প্ৰজন্ম, আমাৰ বিদ্যাৰ্থীসকলে স্বাধীনতাৰ এই যুঁজাৰুসকলৰ বিষয়ে পৰিচিত হোৱাটো অতিশয় আৱশ্যক৷ নিজৰ জিলাত, নিজৰ ঠাইত স্বাধীনতাৰ আন্দোলনৰ সময়ত কি হৈছিল, কোন শ্বহীদ হৈছিল, কোনে কিমান সময় কাৰাবাস খাটিবলগীয়া হৈছিল৷ এই কথাবোৰ আমাৰ বিদ্যাৰ্থীসকলে জানিলে তেওঁলোকৰ ব্যক্তিত্বতো ইয়াৰ প্ৰভাৱ পৰিব আৰু ইয়াৰ বাবে বহু কাম কৰিব পাৰি৷ ইয়াত শিক্ষকসকলৰ ভূমিকাও গুৰুত্বপূৰ্ণ ব বুলি কয়৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শিক্ষাৰ্থীসকল যিখন জিলাত বাস কৰে সেই জিলাত স্বাধীনতা যুদ্ধৰ কিবা ঘটনা ঘটিছিল নেকি? ইয়াকে লৈ তেওঁলোকক গৱেষণা কৰিবলৈ দিব পাৰে বুলি শিক্ষকসকলক পৰামৰ্শ দিয়ে৷৷ ইয়াক বিদ্যালয়ৰ সমীপৰ বা স্বাধীনতা আন্দোলনৰ সৈতে জড়িত চহৰৰ আন স্থানসমূহলৈও শিক্ষাৰ্থীসকলক লৈ যাব পাৰে৷ কোনো বিদ্যালয়ৰ শিক্ষাৰ্থীসকলে স্বাধীনতাৰ ৭৫তম বৰ্ষত নিজৰ স্থানৰ স্বাধীনতাৰ ৭৫জন নায়কক লৈ কবিতা লিখা আৰু নাট্য কথা ৰচনাৰ পৰিকল্পনা কৰিব পাৰে৷ এই প্ৰচেষ্টাৰ দ্বাৰা দেশৰ হাজাৰ হাজাৰ অজ্ঞাত নায়কৰ কাহিনী পোহৰলৈ আহিব যি দেশৰ বাবে জীয়াইছিল, দেশৰ বাবে মৃত্যু বৰণ কৰিছিল আৰু সময়ৰ গতিত তেওঁলোক পাহৰণিৰ গৰ্ভত বিলীন হৈ পৰিল৷ এই প্ৰচেষ্টাৰ জৰিয়তে ৫ ছেপ্টেম্বৰত উদযাপন কৰিবলীয়া শিক্ষক দিৱসৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত শিক্ষক বন্ধুসকলে ইয়াৰ বাবে এক পৰিবেশৰ সৃষ্টি কৰাৰ লগতে আৰু সকলোৱে মিলি কাম আৰম্ভ কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহ্বান জনায়৷