প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নিংতম লালহৌগী শকখঙবীদ্রবা অথৌবশিংগী ৱারীশিং হান্না খঙনবা মন কী বাত্তা প্রধান মন্ত্রীনা ওজাশিং অমসুং মহৈরোইশিংদা তকশিল্লি
30 AUG 2020 3:04PM by PIB Imphal
মন কী বাতকী খ্বাইদগী নৌবা ৱারোলদা, নিংতম লালহৌগী শকখঙবীদ্রবা অথৌবশিংগী ৱারিশিং হান্না খঙনবা প্রধান মন্ত্রীনা ওজাশিং অমসুং মহৈরোইশিংদা তকশিল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কনাগুম্বা অমনা মহাক্কী মাইপাকপা নিংশিংলকপা মতমদা, মতম পুম্নমক্তা ওজা অমা নিংশিংই। কোবিদ লাইচৎকী খুদোংচাদবা মায়োক্নরিবা ওজাশিংনা অৱাবা অসি অনৌবা খুৎলায়শিং অমসুং তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা খুদোংচাবা অমা ওন্থোক্লে অমসুং মখোয়না খুদোংচাবশিং অদু মহৈরোইশিংদা ফংহল্লে। মহৈরোইশিংদা অনৌবা ইজুকেসন পোলিসিগী কান্নবশিং ফংহনবদা ওজাশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি হায়না অচেৎপা থাজবা থম্লি।
মহাক্না হায়খি,২০২২দা লৈবাক অসিনা মসিগী ৭৫সুবা নিংতম্বা চহি পাংথোক্কনি অমসুং হৌজিক্কী মহৈরোইশিংনা ঐখোয়গী নিংতম লালহৌগী অথৌবশিং মশক খঙবা অসি য়াম্না মরুওই। ঐখোয়গী মহৈরোইশিংনা নিংতম লালহৌগী পুৱারি অমসুং মখোয়গী অকোয়বগী ফিবমশিং খঙবা মতমদা, মহৈরোইশিংগী লমচৎ-শাজৎতা মসিগী মমি তাবা ঐখোয়না উবা ফংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, মখোয়না লৈরিবা জিলাশিংদা নিংতম লালহৌ মনুংদা থোকখিবা থৌদোক অমগী মতাংদা থিজিন্নবা মহৈরোইশিংদা রিছর্সকী তোপিক অমা পীগদবনি। মহৈরোইশিংনা মখোয়গী সহরদা লৈবা নিংতম লালহৌগা মরী লৈনবা মফম অমদা চৎনবা থৌরাং তৌবা য়াই। ঐখোয়গী চহি ৭৫সুবা নিংতম্বগী থৌরম পাংথোক্নবা ঐখোয়গী নিংতম লালহৌগী অথৌবশিংগী শৈরেং অমসুং থিয়েতরগী ৱারি ৭৫ ইনবা স্কুলশিংগী মহৈরোইশিংনা ৱারেপ লৌগদবনি।
মহাক্না হায়খি হায়রিবা থবকশিং অসিনা লৈবাক্কীদমক থৱায় থাখিবা অদুবু অকাউবগী লৈরোলনুংদা লৈখ্রবা শকখঙবীদ্রবা অথৌবা লাখ কয়াগী ৱারিশিং মাংলোমদা পুখৎলকপা ঙমগনি। সেপ্তেম্বর ৫দা পাংথোক্কদৌরিবা ওজাগী নুমিৎ থৌরম পাংথোক্নবা ওজাশিং থৌরাং তৌগদবনি।

Prime Minister's Office
In Mann ki Baat, PM exhorts students and teachers to bring to fore stories of unsung heroes of freedom struggle
30 AUG 2020 3:04PM by PIB Delhi
In the latest address of Mann ki Baat, Prime Minister Shri Narendra Modi exhorted students and teachers to bring to fore stories of unsung heroes of the freedom struggle.
Prime Minister said that when one thinks of his/her successes, one is always reminded of a teacher. He said that covid crisis has posed a challenge for teachers, who have turned it into an opportunity by seamlessly embracing new tools and technology, which they have passed on to students as well. He expressed confidence that teachers will play a significant role in disseminating the benefits of National Education Policy to the students.
Noting that the country will celebrate its 75th year of independence in 2022, Prime Minister said it is imperative for today’s students to remain familiar with these heroes of our freedom struggle. When our students are apprised of the history of the freedom struggle viz-a-viz their local surroundings, only then will we see the reverberations of it on the personality of the students, he said.
Prime Minister suggested that a topic of research for students can be finding whether there were any events during the course of the freedom struggle in the districts they live in. A visit of students to a place in their town associated with the freedom struggle can be planned. Students of some schools can also resolve to write 75 poems and theatrical stories on the heroes of our freedom movement to mark the 75th year of our independence, he said.
Prime Minister noted that these efforts will bring to the fore stories of lakhs of unsung heroes who lived and died for the country but have faded into oblivion. With Teachers’ Day set to be observed on 5th September, Prime Minister called upon teachers to start preparing and work towards creating an environment for the same.