Prime Minister's Office
English translation of Press Statement by Prime Minister Shri Narendra Modi during the visit of Prime Minister of Greece to India (February 21, 2024)
21 FEB 2024 3:18PM by PIB Delhi
Your Excellency, Prime Minister Mitsotakis ,
Delegates from both countries ,
Friends from the media,
Namaskar!
It gives me great pleasure to welcome Prime Minister Mitsotakis and his delegation to India. After my visit to Greece last year, his visit to India is a sign of the strengthening strategic partnership between the two countries. And the coming of the Prime Minister of Greece to India after such a long gap, after sixteen years, is a historic occasion in itself.
Friends,
Our discussions today were very significant and useful. It is a matter of joy that we are rapidly moving towards the target of doubling bilateral trade by 2030. We identified several new opportunities to give new energy and direction to our cooperation. There are many possibilities for closer cooperation between the two countries in the field of agriculture. And I am pleased that both sides are taking steps to implement the agreements reached in this area last year. We emphasized on increasing cooperation in many areas like Pharma, Medical Devices, Technology, Innovation, Skill Development, and Space.
We also discussed connecting the start-ups of both the countries. Shipping and Connectivity are topics of high priority for both the countries. We also discussed increasing cooperation in these areas.
Friends,
The growing cooperation in defence and security reflects our deep mutual trust. With the formation of a Working Group in this area, we will be able to increase mutual coordination on common challenges like defence, cyber security, counter-terrorism, and maritime security. New opportunities for co-production and co-development are being created in defence manufacturing in India, which can be beneficial for both the countries. We have agreed to link the defence industries of both the countries. India and Greece have common concerns and priorities in the fight against terrorism. We discussed in detail how to further strengthen our cooperation in this area.
Friends,
As two ancient and great civilizations, India and Greece have a long history of deep cultural and people-to-people ties. For almost two and a half thousand years, people of both the countries have been exchanging trade and cultural relations as well as ideas.
Today we identified several new initiatives to give a modern form to these relations. We discussed concluding the Migration and Mobility Partnership Agreement between the two countries as soon as possible. This will further strengthen our people-to-people relations.
We also emphasized on promoting cooperation between higher education institutions of the two countries. We have decided to prepare an Action Plan to celebrate the 75th anniversary of diplomatic relations between India and Greece next year. With this, we will be able to showcase the common heritage, and achievements of both the countries in science and technology, innovation, sports, and other fields on the global stage.
Friends,
In today's meeting, we also discussed many regional and international issues. We agree that all disputes and tensions should be resolved through dialogue and diplomacy. We welcome Greece's active participation and positive role in the Indo-Pacific. It is a matter of joy that Greece has decided to join the Indo-Pacific Oceans Initiative. There has also been agreement for cooperation in the Eastern Mediterranean region. Launched during India's G-20 chairmanship, the IMEC corridor will contribute significantly to the development of humanity in the long run.
Greece can also become an important partner in this initiative. We agree to reform the UN and other global institutions so that they can be made contemporary. India and Greece will continue their efforts to contribute to global peace and stability.
Excellency,
This evening you will participate in the Raisina Dialogue as the Chief Guest. We are all eager to hear your address there. I thank you very much for your visit to India and our fruitful discussion.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's Press Statement. Original Press Statement were delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গ্রিসকী প্রধান মন্ত্রীগী ভারত খোঙচৎ মনুংদা(ফেব্রুৱারি ২১,২০২৪) প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রেসতা ফোঙদোকখিবা ৱাফম
21 FEB 2024 3:18PM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা, প্রধান মন্ত্রী মিতসোতাকিস,
লৈবাক অনিমক্কী দেলিগেতশিং,
মেদিয়াগী মরুপ-মপাংশিং,
খুরুমজরি!
প্রধান মন্ত্রী মিতসোতাকিস অমসুং মহাক্কী দেলিগেত ভারত্তা তরাম্না ওকপদা ঐ অপেনবা ফাওই। হৌখিবা চহিদা ঐনা গ্রিসতা চৎলুরবা মতুংদা, মহাক্কী ভারত খোঙচৎ অসি লৈবাক অনিগী মরক্তা স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী খুদম অমনি। চহি ১৬গী মতুংদা, গ্রিসকী প্রধান মন্ত্রী ভারত্তা লাকপা অসি পুৱারি ওইরবা খোঙচৎ অমনি।
মরুপশিং,
ঙসি ঐখোয়না খন্নরিবা অসি য়াম্না মরুওইবা অমসুং কান্নবনি। ২০৩০ ফাওবগী মনুংদা লৈবাক অনিগী ললোন-ইতিক্কী থবক শরুক অনি হেনগৎহন্নবা মাইকৈদা য়াংনা চঙশিনবা অসি হরাওনবগী মরম অমনি। ঐখোয়গী মতেং পীনবদা অনৌবা থৌনা অমসুং অনৌবা মাইকৈ তাক্নবা ঐখোয়না অনৌবা খুদোংচাবা কয়া মশক খঙদোক্লে। লৌউ-শিংউগী লমদা লৈবাক অনিগী মরক্তা হেন্না চেৎনা মতেং পীন্নবা ওইথোকপা কয়া লৈরি। হিরম অসিদা হৌখিবা চহিদা য়ানখিবশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা নাকল অনিনা থবকশিং পায়খৎলকপদা ঐ হরাওই। ফার্মা, মেদিকেলগী খুৎলায়শিং, তেক্নোলোজি, ইন্নোবেসন, স্কিল হেনগৎহনবা অমসুং স্পেস য়াওনা হিরম কয়াদা মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা ঐখোয় য়ানরে।
লৈবাক অনিমক্তা স্তার্দঅপশিং শম্নহন্নবা ঐখোয় খন্নরে। লৈবাক অনিমক্না সিপ্পিং অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী হিরমশিং য়াম্না মরুওইনা লৌরি। হায়রিবা হিরমশিং অসিদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা ঐখোয় খন্নরে।
মরুপশিং,
দিফেন্স অমসুং সেকুরিতিদা মতেং পাংনবা হেনগৎলকপা অসিনা ঐখোয়গী অচেৎপা অমনা অমবু থাজনবা অদু মমি তারে। হিরম অসিদা ৱার্কিং গ্রুপ অমা শেমদুনা, দিফেন্স, সাইবর সেকুরিতি, তেরোরিজম থেংনবা অমসুং সমুদ্রগী সেকুরিতিগুম্বা মান্নবা শিংনবশিংদা অমনা অমগী মতেং পাংনবা হেনগৎহনগনি। ভারত্তা দিফেন্স মেনুফেকচরিংদা কো-প্রদক্সন অমসুং কো-দিবলপমেন্তদা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া শেমগৎলে। লৈবাক অনিমক্কী দিফেন্স ইন্দস্ত্রিশিং শম্নহন্নবা ঐখোয় য়ানরে। তেরোরিজম থেংনবদা ভারত অমসুং গ্রিসকী মান্নবা খুদোংচাদবশিং অমসুং মরুওইশিং লৈরি। হিরম অসিদা কমদৌনা ঐখোয় মতেং পাংনবা হেনগৎহনগদগে হায়বগী অকুপ্পা ঐখোয় খন্নরে।
মরুপশিং,
অরিবা অমসুং অচৌবা সভেত্যা অনি ওইনা, ভারত অমসুং গ্রিসকী শাংলবা পুৱারি ওইরবা নাৎ অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং লৈনরক্লি। চহি লিশিং ২.৫ হেন্না, লৈবাক অনিমক ললোন-ইতিক অমসুং নাৎকী মরীশিং লৈনরক্লি।
হায়রিবা মরীশিং অসি অনৌবা ম ওংদা ওনখৎনবা ঙসি ঐখোয়না অনৌবা থবক কয়া মশক খঙদোক্লে। লৈবাক অনিগী মরক্তা অথুবা মতমদা মাইগ্রেসন এন্দ মোবিলিতি পার্তনরশিপ এগ্রিমেন্ত লোইশিন্নবা ঐখোয় খন্নরে। মসিনা মখা তানা মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
লৈবাক অনিগী অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিংগী মরক্তা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা ঐখোয় য়ানরে। মথং চহিদা ভারত অমসুং গ্রিসকী মরক্তা কুতনিতিগী মরী লৈনরকপগী চহি ৭৫শুবা থৌরম পাংথোক্নবা এক্সন প্লান অমা শেম্বা হায়না ঐখোয় ৱারেপ লৌরে। মসিদা ঐখোয়না কমন হেরিতেচ, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি, ইন্নোবেসন, শান্নবা অমসুং অতোপ্পা হিরমশিংদা লৈবাক অনিমক্কী মাইপাকপশিং মালেমদা উৎপা ঙমগনি।
মরুপশিং
ঙসিগী মীফম অসিদা, ঐখোয়না লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফম কয়া খন্নরে। ৱারি শানদুনা অমসুং দিপ্লোমেসিগী খুৎথাংদা য়ানদবা অমসুং মুক্নবা খুদিংমক ৱারোইশিন পুরক্কদবনি হায়না ঐখোয় য়ানরে। ইন্দো-পেসিফিক্তা গ্রিসনা থৱায় য়াওনা শরুক য়াবা অমসুং মরুওইবা থৌদাং লৌবদা ঐখোয়না তরাম্না ওক্লি। গ্রিসনা ইন্দো-পেসিফিক ওসিন ইনিসিএতিপ শরুক য়ানবা ৱারেপ লৌখিবা অসি হরাওনবগী মচাক অমনি। নোংপোক থংবা মেদিতেরানিয়ান লমদমদা মতেং পীন্নবগী য়ানবা অমসু লৈরে। ভারতনা জি-২০গী চিয়ারমেন ওইরিঙৈদা হৌদোকখিবা, আই.এম.ই.সি কোরিদোর অসিনা মখা তানা লমদম অসিগী মীওইবা খুন্নাই চাউখৎহনবদা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংগনি।
থৌরাং অসিদা গ্রিসশু মরুওইবা মরুপ অমা ওইগনি। মখোয় মতম অসিগা চুননা থবক তৌবা ঙম্নবা য়ু.এন অমসুং অতোপ্পা মালেমগী ইন্সতিতুসনশিং অমুক হন্না শেমদোকপদা ঐখোয় য়ানরে। মালেমগী শান্তি অমসুং তুংদু-লৈতাবা পুরক্নবা ভারত অমসুং গ্রিসনা মখা তানা মখোয়গী থবকশিং মতেং পাংগনি।
ইকায়খুম্নরবা,
ঙসি নুমিদাং অদোম চীফ গেস্ত ওনা রাইসিনা দাইলোগ শরুক য়াগনি। অদোম্না মফম অদুদা ৱা ঙাংবা তানবা ঐখোয় খৌরাংনা ঙাইরি। অদোমগী ভারত খোঙচৎ অমসুং ঐখোয় কান্নবা ৱাফমশিং খন্নবগীদমক ঐনা অদোম ঙমখৈ লৈতনা থাগৎচরি।