ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସ୍କାଇରୁଟ୍ ଏରୋସ୍ପେସ୍‌ର ପୱନ ଚନ୍ଦନା ଏବଂ ନାଗା ଭରତ ଡାକାଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
27 JUL 2026 10:22PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଜଣାଇଛନ୍ତି ଯେ ସେ ‘ସ୍କାଇରୁଟ୍ ଏରୋସ୍ପେସ୍‌’ର ପୱନ ଚନ୍ଦନା ଏବଂ ନାଗା ଭରତ ଡାକାଙ୍କ ସହିତ ଏକ ଉତ୍ତମ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନେକ ପ୍ରମୁଖ ବିଷୟ ସହିତ ‘ବିକ୍ରମ-୧’ ର ସଫଳତା ସେମାନଙ୍କ ଆଲୋଚନାର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଅଂଶ ଥିଲା । ସେମାନଙ୍କର ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଯାତ୍ରା ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଥିବା ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ବିଷୟରେ ଜାଣି ସେ ଖୁସି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସେମାନଙ୍କର ଉତ୍ସାହ, ମହତ୍ୱାକାଂକ୍ଷା ଏବଂ ସକରାତ୍ମକ ମନୋଭାବ ଆମର ପ୍ରାଇଭେଟ୍ ସ୍ପେସ ଇକୋସିଷ୍ଟମର ଜୀବନ୍ତ ଭାବନାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ଏବଂ ସେ ସମଗ୍ର ‘ସ୍କାଇରୁଟ୍‌’ ଦଳକୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ସ୍କାଇରୁଟ ଏରୋସ୍ପେସ୍‌ର ପୱନ ଚନ୍ଦନା ଏବଂ ନାଗା ଭରତ ଡାକାଙ୍କ ସହ ଏକ ଉତ୍ତମ ଆଲୋଚନା ହେଲା ।
ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନେକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ବିଷୟ ସହିତ ‘ବିକ୍ରମ-୧’ର ସଫଳତା ଆମ ଆଲୋଚନାର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଅଂଶ ଥିଲା । ସେମାନଙ୍କର ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତର ଯାତ୍ରା ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଥିବା ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ବିଷୟରେ ଜାଣି ଖୁସି ଲାଗିଲା । ସେମାନଙ୍କର ଉତ୍ସାହ, ମହତ୍ୱାକାଂକ୍ଷା ଏବଂ ସକାରାତ୍ମକ ମନୋଭାବ ଆମର ପ୍ରାଇଭେଟ୍ ସ୍ପେସ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମର ଜୀବନ୍ତ ଭାବନାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ।
ସମଗ୍ର ସ୍କାଇରୁଟ ଦଳକୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister interacts with Pawan Chandana and Naga Bharath Daka of Skyroot Aerospace
27 JUL 2026 10:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared that he had a great interaction with Pawan Chandana and Naga Bharath Daka of Skyroot Aerospace.
The Prime Minister noted that the success of Vikram-1 naturally featured prominently in their discussion, in addition to many other interesting subjects. He expressed happiness to hear about their journey so far and their insights on what lies ahead.
Shri Modi stated that their energy, ambition and positivity reflect the vibrant spirit of our private space ecosystem, and conveyed his best wishes to the entire Skyroot team.
In a post on X, the Prime Minister shared:
"A great interaction with Pawan Chandana and Naga Bharath Daka of Skyroot Aerospace.
The success of Vikram-1 naturally featured prominently in our discussion, in addition to many other interesting subjects. Happy to hear about their journey so far and their insights on what lies ahead. Their energy, ambition and positivity reflect the vibrant spirit of our private space ecosystem.
Best wishes to the entire Skyroot team."