প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ ব্যাপক অৰ্থনৈতিক আৰু বাণিজ্যিক চুক্তিক দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কৰ বাবে এক ঐতিহাসিক মাইলৰ খুঁটি হিচাপে প্ৰশংসা
17 JUN 2026 10:03PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে যে ভাৰত-ব্ৰিটেইন ব্যাপক অৰ্থনৈতিক আৰু বাণিজ্য চুক্তি ১৫ জুলাই ২০২৬ ত বলৱৎ হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই চুক্তিয়ে দ্বিপাক্ষিক বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিব।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে এই চুক্তিয়ে ভাৰতীয় কৃষক, শ্ৰমিক, এমএছএমই, ষ্টাৰ্টআপ আৰু উদ্ভাৱকসকলৰ বাবে অসংখ্য সুযোগ মুকলি কৰিব আৰু বিকশিত ভাৰত ২০৪৭ ৰ বাস্তৱায়নত অৰ্থপূৰ্ণ অৱদান আগবঢ়াব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে তেওঁ আৰু জি7 সন্মিলনৰ বাবে ইভিয়ানত থকা ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী কেইৰ ষ্টাৰ্মাৰ দুয়োগৰাকীয়েই ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ অৰ্থনৈতিক সম্পৰ্কত যোগ দিয়া গুৰুত্বপূৰ্ণ গতিশীলতাত অতি আনন্দিত।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্স-ত লিখিছে;
‘ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ সম্পৰ্কৰ বাবে এক ঐতিহাসিক মাইলৰ খুঁটি।
এয়া জানি আনন্দিত হৈছো যে ভাৰত-ব্ৰিটেইন ব্যাপক অৰ্থনৈতিক আৰু বাণিজ্য চুক্তি ১৫ জুলাই ২০২৬ত বলৱৎ হ'ব।
এই চুক্তিয়ে আমাৰ দ্বিপাক্ষিক বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিব।
ই ভাৰতীয় কৃষক, শ্ৰমিক, এমএছএমই, ষ্টাৰ্টআপ আৰু উদ্ভাৱকসকলৰ বাবেও অসংখ্য সুযোগ মুকলি কৰিব আৰু বিকশিত ভাৰত ২০৪৭ ৰ বাস্তৱায়নত অৰ্থপূৰ্ণ অৰিহণা যোগাব।
জি7 সন্মিলনৰ বাবে ইভিয়ানত থকা প্ৰধানমন্ত্ৰী ষ্টাৰ্মাৰ আৰু মই আমি দুয়ো আমাৰ অৰ্থনৈতিক সম্পৰ্কত যোগ দিয়া গুৰুত্বপূৰ্ণ গতিশীলতাত স্বাভাৱিকভাৱেই অতি সুখী।
@Keir_Starmer’

Prime Minister's Office
Prime Minister hails India-UK Comprehensive Economic and Trade Agreement as a historic milestone for bilateral relations
17 JUN 2026 10:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has expressed delight that the India-UK Comprehensive Economic and Trade Agreement will enter into force on 15 July 2026.
The Prime Minister said that the agreement will significantly boost bilateral trade and investment.
Shri Modi stated that the agreement will unlock numerous opportunities for Indian farmers, workers, MSMEs, startups and innovators and contribute meaningfully to the realisation of Viksit Bharat 2047.
The Prime Minister noted that both he and UK Prime Minister Keir Starmer, who are in Evian for the G7 Summit, are very happy with the significant momentum being added to India-UK economic ties.
The Prime Minister wrote on X;
“A historic milestone for India-UK relations.
Delighted to note that the India-UK Comprehensive Economic and Trade Agreement will enter into force on 15th July 2026.
This agreement will significantly boost our bilateral trade and investment.
It will also unlock numerous opportunities for Indian farmers, workers, MSMEs, startups and innovators and contribute meaningfully to the realisation of Viksit Bharat 2047.
Both PM Starmer and I, who are in Evian for the G7 Summit, are naturally very happy with the significant momentum being added to our economic ties.
@Keir_Starmer”