প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২২ সংখ্যক ২০ অনূৰ্ধ্ব এছিয়ান এথলেটিকছ চেম্পিয়নশ্বিপত ১৯ টা পদক জয় কৰা ভাৰতীয় দলটোক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অভিনন্দন
01 JUN 2026 12:47PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ২২ সংখ্যক ২০ অনূৰ্ধ্ব এছিয়ান এথলেটিকছ চেম্পিয়নশ্বিপত উৎকৃষ্ট প্ৰদৰ্শনৰ বাবে ভাৰতীয় দলটোক অভিনন্দন জনাইছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই চেম্পিয়নশ্বিপত ১০ টা স্বৰ্ণকে ধৰি ১৯ টা পদক জয় কৰাৰ বাবে ভাৰতীয় দলটোক অভিনন্দন জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই সাফল্যই ভাৰতৰ যুৱ খেলুৱৈসকলৰ সংকল্প আৰু উৎকৃষ্টতাক প্ৰতিফলিত কৰিছে।
তেওঁ আশা প্ৰকাশ কৰে যে এই সাফল্যই অনাগত বছৰবোৰত ক্ৰীড়া ক্ষেত্ৰখনৰ প্ৰতি বহুতো যুৱ ভাৰতীয়ক অনুপ্ৰাণিত কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত লিখিছে;
’২২ সংখ্যক ২০ অনূৰ্ধ্ব এছিয়ান এথলেটিকছ চেম্পিয়নশ্বিপত ১০ টা স্বৰ্ণসহ ১৯ টা পদক জয় কৰা ভাৰতীয় দলটোক অভিনন্দন জনাইছো। এই উৎকৃষ্ট প্ৰদৰ্শনে ভাৰতৰ যুৱ খেলুৱৈসকলৰ সংকল্প আৰু উৎকৃষ্টতাক প্ৰতিফলিত কৰিছে। এই সাফল্যই অনাগত বছৰবোৰত ক্ৰীড়া ক্ষেত্ৰখনৰ প্ৰতি বহুতো যুৱ ভাৰতীয়ক অনুপ্ৰাণিত কৰিব।’

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Indian contingent on winning 19 medals at 22nd Asian U20 Athletics Championships
01 JUN 2026 12:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today congratulated the Indian contingent for its outstanding performance at the 22nd Asian U20 Athletics Championships.
The Prime Minister congratulated the Indian contingent on winning 19 medals, including 10 Gold medals, at the Championships.
The Prime Minister said that the achievement reflects the determination and excellence of India’s young athletes.
He expressed hope that these accomplishments would inspire many more young Indians to pursue sports in the years to come.
The Prime Minister wrote on X;
“Congratulations to the Indian contingent at the 22nd Asian U20 Athletics Championships for winning 19 medals, including 10 Golds. This outstanding performance reflects the determination and excellence of India’s young athletes. May these achievements inspire many more young Indians to pursue sports in the years to come.”