ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଜବତ ହେଲା ‘ଜିହାଦୀ ଡ୍ରଗ’ ନାମରେ କୁଖ୍ୟାତ ଚେତନାହାରକ ପଦାର୍ଥ ‘କ୍ୟାପଟାଗନ୍’
16 MAY 2026 2:06PM by PIB Bhubaneswar
• ଅପରେସନ ‘ରେଜ୍‌ପିଲ୍’ ଅଧିନରେ ବଡ଼ ଧରଣର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଡ୍ରଗ ରାକେଟ୍‌ର ପର୍ଦ୍ଦାଫାଶ କଲା ଏନସିବି
• ଅପରେସନ ‘ରେଜ୍‌ପିଲ୍’କୁ ସଫଳତାର ସହ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଥିବାରୁ ଏନସିବିର ସାହାସୀ ଓ ସଜାଗ ଯୋଦ୍ଧାମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେ ସ୍ବରାଷ୍ଟ୍ର ଓ ସମବାୟମନ୍ତ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
• ଏକ ମଧ୍ୟପୂର୍ବ ରାଷ୍ଟ୍ରକୁ ଯାଉଥିବା ଏହି ସାମଗ୍ରୀ ଜବତ ହେବା ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ପ୍ରତି ମୋଦୀ ସକାରଙ୍କ ଶୂନ ସହନଶୀଳତାକୁ ଦର୍ଶାଏ
• ଆମ ଅଞ୍ଚଳକୁ ଟ୍ରାନଜିଟ୍ ରୁଟ୍ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରି ଭାରତରେ ପ୍ରବେଶ କରୁଥିବା କିମ୍ବା ବାହାରକୁ ଯାଉଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଆମେ କଠୋର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଗ୍ରହଣ କରିବୁ
ଏନସିବି କ୍ରୟ ଉତ୍ସ, ହାୱାଲା ଲିଙ୍କ୍, ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଚେନ୍, ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଗ୍ରହଣକାରୀ ଏବଂ ବ୍ୟାପକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଔଷଧ ନେଟୱାର୍କ ସମ୍ପର୍କରେ ବ୍ୟାପକ ତଦନ୍ତ ଆରମ୍ଭ କରିଛି
୧୮୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ୨୨୭.୭ କିଲୋଗ୍ରାମ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ଟାବଲେଟ୍/ପାଉଡର ଜବତ; ସିଣ୍ଡିକେଟ ସହିତ ଜଡିତ ସିରିଆର ନାଗରିକ ଗିରଫ am
ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସିନ୍ଥେଟିକ୍ ଡ୍ରଗ୍ସ ଚାଲାଣ ନେଟୱାର୍କ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଏକ ବଡ଼ ସଫଳତା ହାସଲ କରି, ନାର୍କୋଟିକ୍ସ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ବ୍ୟୁରୋ (ଏନସିବି) ଅପରେସନ ‘ରେଜ୍‌ପିଲ୍’ ଅଧୀନରେ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ନାମକ ଏକ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଚୋରାଚାଲାଣ କରୁଥିବା ଏକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଡ୍ରଗ୍ସ ସିଣ୍ଡିକେଟର ପର୍ଦାଫାଶ କରିଛି। ଏହି ଅପରେସନ ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରାୟ ୨୨୭.୭ କିଲୋଗ୍ରାମ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ଟାବଲେଟ୍/ପାଉଡର ଜବତ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ସିଣ୍ଡିକେଟର ସଦସ୍ୟ ଥିବା ଜଣେ ସିରିଆ ନାଗରିକକୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଛି। ସେ ନିଜର ଭିସା ଅବଧି ଶେଷ ହେବା ପରେ ବି ଭାରତରେ ରହୁଥିଲା। କ୍ୟାପଟାଗନରେ ମୁଖ୍ୟତଃ ଫେନେଟାଇଲାଇନ୍ ଏବଂ ଆମ୍ଫେଟାମାଇନ୍ ନାମକ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯାହା ଏନଡିପିଏସ୍ ଆଇନ ଅନୁଯାୟୀ ଏକ ଚେତନାହାରକ ପଦାର୍ଥ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ବରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଏନସିବିର ସାହସୀ ଏବଂ ସତର୍କ ଯୋଦ୍ଧାମାନଙ୍କୁ 'ଅପରେସନ୍ ‘ରେଜ୍‌ପିଲ୍’ ସଫଳତାର ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ 'ଅପରେସନ୍ ରେଜପିଲ୍' ମାଧ୍ୟମରେ, ଆମର ଏଜେନ୍ସିଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ତଥାକଥିତ ‘ଜିହାଦୀ ଡ୍ରଗ୍’ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ଜବତ କରିପାରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ‘ଏକ୍ସ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରି ଲେଖିଛନ୍ତି, "ମୋଦୀ ସରକାର ଏକ 'ନିଶାମୁକ୍ତ ଭାରତ' ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ। 'ଅପରେସନ୍ ରେଜପିଲ୍' ମାଧ୍ୟମରେ, ଆମର ଏଜେନ୍ସିଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ୧୮୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର 'ଜିହାଦୀ ଡ୍ରଗ୍' ଜବତ କରିପାରିଛନ୍ତି । ମଧ୍ୟପ୍ରାଚ୍ୟକୁ ପଠାଯାଉଥିବା ଏହି ଡ୍ରଗ୍ସକୁ ଜବତ କରିବା ଏବଂ ଜଣେ ବିଦେଶୀ ନାଗରିକଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିବା ହେଉଛି ଡ୍ରଗ୍ସ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ପ୍ରତି ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଏକ ବଡ଼ ଉଦାହରଣ। ମୁଁ ପୁନର୍ବାର କହୁଛି ଯେ ଆମେ ଆମ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ଟ୍ରାନ୍‌ଜିଟ୍ ରୁଟ୍ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରି ଭାରତରେ ପ୍ରବେଶ କରୁଥିବା କିମ୍ବା ଛାଡିଯାଉଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗ୍ରାମ ଡ୍ରଗ୍ସ ବିରୁଦ୍ଧରେ କଠୋର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଗ୍ରହଣ କରିବୁ। ଏନସିବିର ସାହସୀ ଏବଂ ସତର୍କ ଯୋଦ୍ଧାମାନଙ୍କୁ ଅନେକ ଅଭିନନ୍ଦନ।"
ଏକ ବିଦେଶୀ ଡ୍ରଗ୍ସ ଆଇନ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ ଏଜେନ୍ସିରୁ ମିଳିଥିବା ସୂଚନା ଅନୁଯାୟୀ ଭାରତକୁ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ଚାଲାଣ ପାଇଁ ଏକ ଟ୍ରାନ୍‌ଜିଟ୍ ରୁଟ୍ ଭାବରେ ଠାବ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ୧୧ ମଇ, ୨୦୨୬ରେ, ଘରର ତଲାସୀ ସମୟରେ ପ୍ରାୟ ୩୧.୫ କିଲୋଗ୍ରାମ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ଏକ ବ୍ୟବସାୟିକ ରୁଟି ତିଆରି ମେସିନରେ ସତର୍କତାର ସହିତ ଲୁଚାଇ ରଖାଯାଇଥିଲା, ଯାହାକୁ ପ୍ରାଥମିକ ତଦନ୍ତ ଅନୁଯାୟୀ ସାଉଦି ଆରବର ଜେଦ୍ଦାକୁ ରପ୍ତାନି ପାଇଁ ରଖାଯାଇଥିଲା। ପ୍ରାଥମିକ ତଦନ୍ତରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ସିରିଆର ନାଗରିକ ୧୫ ନଭେମ୍ବର ୨୦୨୪ରେ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଭିସାରେ ଭାରତରେ ପ୍ରବେଶ କରିଥିଲା, କିନ୍ତୁ ତା ଭିସାର ମିଆଦ ୧୨ ଜାନୁଆରି ୨୦୨୫ରେ ଶେଷ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ସେ ଭାରତରେ ବେଆଇନ ଭାବରେ ନେବସରାଇରେ ଉକ୍ତ ଘର ଭଡା ନେଇ ରହୁଥିଲା।
ଅଭିଯୁକ୍ତଙ୍କ ପଚରାଉଚରା ପରେ, ୧୪ ମଇ, ୨୦୨୬ରେ ଗୁଜୁରାଟର ମୁନ୍ଦ୍ରାସ୍ଥିତ କଣ୍ଟେନର ଫ୍ୟାସିଲିଟେସନ୍ ଷ୍ଟେସନରେ ଥିବା ଏକ କଣ୍ଟେନରରୁ ପ୍ରାୟ ୧୯୬.୨ କିଲୋଗ୍ରାମ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ପାଉଡର ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା। କଣ୍ଟେନରଟି ସିରିଆରୁ ଆମଦାନି କରାଯାଇଥିଲା, ଯେଉଁଥିରେ ମେଣ୍ଢା ପଶମକୁ ଘୋଷିତ କନସାଇନମେଣ୍ଟ ଭାବରେ ଦର୍ଶାଯାଇଥିଲା। କଣ୍ଟେନରର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଯାଞ୍ଚରୁ ୧୯୬.୨ କିଲୋଗ୍ରାମ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ପାଉଡର ଥିବା ୩ଟି ବ୍ୟାଗ ମିଳିଥିଲା। ପ୍ରାଥମିକ ତଦନ୍ତରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଜବତ ପରିମାଣ ଉପସାଗରୀୟ ଅଞ୍ଚଳ, ବିଶେଷକରି ସାଉଦି ଆରବ ଏବଂ ପଡ଼ୋଶୀ ମଧ୍ୟପ୍ରାଚ୍ୟ ଦେଶଗୁଡ଼ିକୁ ପରିବହନ ପାଇଁ ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଥିଲା, ଯେଉଁଠାରେ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ର ଅପବ୍ୟବହାର ଏକ ଗୁରୁତର ଆଇନଶୃଙ୍ଖଳା ଏବଂ ଜନସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଚିନ୍ତାର ବିଷୟ ପାଲଟିଛି।
ଅପରେସନ୍ ରେଜପିଲ୍ ସମୟରେ ମୋଟ ପ୍ରାୟ ୨୨୭.୭ କିଲୋଗ୍ରାମ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ଟାବଲେଟ୍/ପାଉଡର ଜବତ ହୋଇଛି, ଯାହାର ଆନୁମାନିକ ମୂଲ୍ୟ ଉପସାଗରୀୟ ବଜାରରେ ପ୍ରାୟ ୧୮୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ହେବ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି।
ଏହି ଅଭିଯାନ ଭାରତରେ କ୍ୟାପଟାଗନ୍ ଜବତ ହେବାର ପ୍ରଥମ ଘଟଣା ଏବଂ ଭାରତକୁ ଏକ ଟ୍ରାଞ୍ଜିଟ୍ ହବ୍ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରିବା ପାଇଁ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ଗୁଡ଼ିକର ଉଦ୍ୟମକୁ ଦର୍ଶାଇଛି। ଏହି ଅପରେସନ ଏହା ମଧ୍ୟ ପ୍ରମାଣିତ କରୁଛି ଯେ କିପରି ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ଗୁଇନ୍ଦା ତଥ୍ୟ ଆଦାନପ୍ରଦାନ ଓ ଆଇନ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ ଏଜେନ୍ସିମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସହଯୋଗ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଚୋରାଚାଲାଣ ନେଟଓ୍ବାର୍କଗୁଡ଼ିକର ଚିହ୍ନଟ, ଠାବ ଓ ଦମନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ବପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ନିର୍ବାହ କରେ। ଏହା ମଧ୍ୟ ଦର୍ଶାଏ କିପରି ବିଶ୍ବର ଆଇନ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ ଏଜେନ୍ସିମାନେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଡ୍ରଗ ସିଣ୍ଡିକେଟର ମୂଳୋତ୍ପାଟନ ପାଇଁ ଏକାଠି ହୋଇପାରିବେ।
ଏହି ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଜବତ ହେବା ମାମଲା ବେଶ ଗୁରୁତ୍ବ ବହନ କରୁଛି କାରଣ ନିକଟ ଅତୀତର ଆଉ ଏକ ଘଟଣାରେ ମୁମ୍ବାଇରେ ଇକ୍ବେଡରରୁ ଆସିଥିବା ଏକ କଣ୍ଟେନରରୁ ୩୪୯ କିଲୋଗ୍ରାମ ଡ୍ରଗ୍ସ ଜବତ ହୋଇଥିଲା। ଏସବୁ ଘଟଣା ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ କିପରି ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନିଶା ସିଣ୍ଡିକେଟଗୁଡ଼ିକ ବାଣିଜ୍ୟିକ ମାଲପରିବହନ ଓ କଣ୍ଟେନର ବାଣିଜ୍ୟ ପଥକୁ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଚାଲାଣ ପାଇଁ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି।
ଏନସିବି ଏବେ ଏସବୁ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଯୋଗାଣର କ୍ରୟ ଉତ୍ସ, ଆର୍ଥିକ ଏବଂ ହାଓ୍ବାଲା ଲିଙ୍କ୍, ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନକାରୀ, ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଗ୍ରହଣକାରୀ ଏବଂ ଏହି ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ସହିତ ଜଡିତ ବ୍ୟାପକ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନେଟୱାର୍କ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ବ୍ୟାପକ ତଦନ୍ତ ଆରମ୍ଭ କରିଛି। ନିଶା ଚାଲଣ ଏବଂ ନିଶା ଅପବ୍ୟବହାର ପରି ବିଶ୍ୱ ସମସ୍ୟାର ସାମୂହିକ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ଗୁଇନ୍ଦା ତଥ୍ୟ ଆଦାନପ୍ରଦାନ, ଡ୍ରଗ ମାଫିଆଙ୍କ ପ୍ରତ୍ୟାର୍ପଣ, ନାର୍କୋ-ଆତଙ୍କବାଦ ଏବଂ ଡ୍ରଗ୍ କାର୍ଟେଲ୍ ବିରୁଦ୍ଧରେ ସମନ୍ୱିତ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସହଯୋଗକୁ ମଜବୁତ କରିବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ବରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ, ଏନସିବି ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଅପବ୍ୟବହାର ବିରୁଦ୍ଧରେ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତାର ନୀତି ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ନିଜ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛି। ଏହା ସହିତ ବ୍ୟୁରୋ ସୀମା ପାର ହୋଇ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ସିଣ୍ଡିକେଟଗୁଡ଼ିକୁ ଭାଙ୍ଗିବା ପାଇଁ ଜାତୀୟ ଏବଂ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଏଜେନ୍ସିଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ଘନିଷ୍ଠ ସମନ୍ୱୟରେ କାର୍ଯ୍ୟକରୁଛି। ଏନସିବି ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ MANAS ହେଲ୍ପଲାଇନ୍ (ଟୋଲ୍-ଫ୍ରି: ୧୯୩୩) ମାଧ୍ୟମରେ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସୂଚନା ରିପୋର୍ଟ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି। ସୂଚନାଦାତାଙ୍କ ପରିଚୟ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ଗୋପନୀୟ ରଖାଯାଏ।

Ministry of Home Affairs
Operation RAGEPILL: NCB Busts a Major International Drug Trafficking Network; Makes India’s First-Ever Seizure of Captagon, a Psychotropic Substance used in the Middle East Region
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah congratulates brave and vigilant warriors of NCB for successfully carrying out ‘Operation RAGEPILL’
Through ‘Operation RAGEPILL’, our agencies have achieved the first-ever seizure of Captagon, the so-called “Jihadi Drug”
The busting of the drug consignment destined for the Middle East stand out as a shining example of Modi government’s zero tolerance against drugs
We will clamp down on every gram of drugs entering India or leaving the country using our territory as the transit route
NCB launches a comprehensive probe into the procurement source, hawala links, logistics chain, international receivers and wider transnational drug network
227.7 kg Captagon Tablets/Powder worth ₹182 crore seized; Syrian national linked to syndicate arrested
16 MAY 2026 2:06PM by PIB Delhi
In a major breakthrough against transnational synthetic drug trafficking networks, the Narcotics Control Bureau (NCB), under Operation RAGEPILL, has successfully unearthed an international drug syndicate involved in the trafficking of Captagon, leading to the seizure of approximately 227.7 Kgs. of Captagon Tablets/Powder and the arrest of one overstaying Syrian national, who is a member of the syndicate. The Captagon mainly contains Fenetylline and Amphetamine which are Psychotropic Substances under the NDPS Act.
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, congratulated the brave and vigilant warriors of NCB for successfully carrying out the ‘Operation RAGEPILL’. Shri Shah said that through ‘Operation RAGEPILL’, our agencies have achieved the first-ever seizure of Captagon, the so-called Jihadi Drug.
Shri Amit Shah posted on X, “Modi govt is resolved for a ‘Drug-Free India’. Glad to share that through ‘Operation RAGEPILL’, our agencies have achieved the first-ever seizure of Captagon, the so-called “Jihadi Drug”, worth ₹182 crore. The busting of the drug consignment destined for the Middle East and the arrest of a foreign national stand out as shining examples of our commitment to zero tolerance against drugs. I repeat we will clamp down on every gram of drugs entering India or leaving the country using our territory as the transit route. Kudos to the brave and vigilant warriors of the NCB.”
Developing information received from a Foreign Drug Law Enforcement Agency that India is being used as transit for trafficking of Captagon, a house was identified in Neb Sarai, New Delhi and search of the house on May 11, 2026 led to recovery of about 31.5 Kg Captagon Tablets, carefully concealed in a commercial chapati cutting machine which preliminary investigation suggests was intended for export to Jeddah, Saudi Arabia. Preliminary investigation revealed that the Syrian national had entered India on a tourist visa on 15.11.2024, but his visa expired on 12.01.2025 and he was illegally overstaying in India and had taken the said house in Neb Sarai on rent.
Questioning of the accused further led to recovery of about 196.2 Kgs. of Captagon Powder from a container in Container Facilitation Station (CFS) at Mundra, Gujarat on May 14, 2026. The container was imported from Syria, with sheep wool as a declared consignment. Thorough search of the container led to recovery of 3 bags containing 196.2 Kgs. of Captagon Powder. Preliminary investigation has revealed that the seized consignment was intended for transshipment to the Gulf region, particularly Saudi Arabia and neighbouring Middle Eastern countries, where Captagon abuse has emerged as a serious law enforcement and public health concern.
The total seizure effected during Operation RAGEPILL amounts to approximately 227.7 Kgs. of Captagon Tablets/Powder, with an estimated illicit international market value of approximately ₹182 crore in destination markets across the Gulf and Middle East.
This operation marks India’s first-ever seizure of Captagon in India and exposes attempts by international syndicates to use India as a transit hub. It also exemplifies how international intelligence sharing and law enforcement cooperation can play a critical role in identifying, intercepting, and dismantling transnational narcotics trafficking networks operating across multiple jurisdictions, and how the drug enforcement agencies across the world can come together to dismantle the trans-national drug syndicates.
The seizure also assumes significance in light of another recent major NCB interdiction in Mumbai involving 349 kilograms of cocaine concealed in a container originating from Ecuador, indicating an increasing trend of transnational drug syndicates misusing commercial cargo and containerized trade routes for trafficking narcotic substances across regions.
The NCB has initiated a comprehensive investigation to identify the source of procurement, financial and hawala linkages, logistics facilitators, international receivers, and the wider transnational network associated with the syndicate. India is committed to strengthening international cooperation through intelligence sharing, extradition of drug kingpins, and coordinated action against narco-terrorism and drug cartels to ensure collective response to the global issue of drug trafficking and drug abuse.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, NCB reiterates its unwavering commitment towards the policy of zero tolerance against drug abuse and continues to work in close coordination with national and international agencies to dismantle transnational narcotics syndicates operating across borders. The NCB also urges citizens to report narcotics-related information through the MANAS Helpline (Toll-Free: 1933). The identity of informers is kept strictly confidential.