ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପୁଥାଣ୍ଡୁର ମହତ୍ତ୍ୱ ଏବଂ ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
14 APR 2026 12:47PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତର ମାନ୍ୟବର ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ତିରୁ ସି. ପି. ରାଧାକ୍ରିଷ୍ଣନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ନିବନ୍ଧ ଭାରତର ବିବିଧ ପର୍ବପର୍ବାଣୀର ସମୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରେ ଏବଂ ପୁଥାଣ୍ଡୁରେ ଭାରତର ଲୋକଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଏ, ଏକ ପର୍ବ ଭାବରେ ଏହାର ସାରକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରେ ଯାହା ପରମ୍ପରା, ପରିବାର, ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକତା ଏବଂ ଏକ ଶୃଙ୍ଖଳିତ ଜୀବନଶୈଳୀକୁ ଏକତ୍ର କରେ । ଏହା ମଧ୍ୟ ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରେ ଯେ ଯୁବ ପିଢ଼ି ଏକ ଭାରତର ଆଦର୍ଶରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବେ ଏବଂ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଏକ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତ ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣରେ ଯୋଗଦାନ କରିବେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ ହୋଇଛି;
"ଭାରତର ବିବିଧ ପର୍ବପର୍ବାଣୀର ସମୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଥିରୁ ସି ପି ରାଧାକ୍ରିଷ୍ଣନ ଜୀ ପୁଥାଣ୍ଡୁ ଅବସରରେ ଭାରତର ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇବା ସହ ପରମ୍ପରା, ପରିବାର, ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକତା ଏବଂ ଶୃଙ୍ଖଳିତ ଜୀବନଶୈଳୀକୁ ଏକତ୍ର କରୁଥିବା ଏକ ପର୍ବ ଭାବେ ଏହାର ସାରକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଛନ୍ତି।
ସେ ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଯୁବ ପିଢ଼ି ଏକ ଭାରତର ଆଦର୍ଶରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବେ ଏବଂ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଏକ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତ ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣରେ ଯୋଗଦାନ କରିବେ ।
https://www.hindustantimes.com/opinion/indias-many-new-years-reflect-ancient-knowledge-101776093540420.html”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on the significance of Puthandu and India’s cultural values
14 APR 2026 12:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Hon’ble Vice President of India, Thiru C. P. Radhakrishnan.
The article highlights the richness of Bharat’s diverse festivals and extends greetings to the people of India on Puthandu, underscoring its essence as a festival that brings together tradition, family, spirituality and a disciplined way of life. It also expresses hope that the younger generation will move forward in the ideals of Ek Bharat and contribute to building a Shreshtha Bharat and a Viksit Bharat by 2047.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“Highlighting the richness of Bharat’s diverse festivals, @VPIndia Thiru @CPR_VP Ji extends his greetings to the people of India on Puthandu and underscores its essence as a festival that brings together tradition, family, spirituality and a disciplined way of life.
He expresses hope that the younger generation will move forward in the ideals of Ek Bharat and contribute to building a Shreshtha Bharat and a Viksit Bharat by 2047.
https://www.hindustantimes.com/opinion/indias-many-new-years-reflect-ancient-knowledge-101776093540420.html