প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পুথান্দু অমসুং ভারতকী নাৎকী গুনশিংগী মরুওইবগী আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াখ্রে
14 APR 2026 12:47PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ রাষ্ট্রপতি শ্রী সি.পি রাধাকৃষ্ণননা ইবা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিয়ার তৌখ্রে।
ভারতকী মখল কয়াগী কুহ্মৈশিংগী মতাংদা আর্তিকল অদুদা ফোঙদোকখি অমসুং পুথান্দু লাকপদা ভারতকী মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীখি, চৎনবী, ইমু-মনুং, অধ্যতিক অমসুং থকশি-খাসি লৈবা পুন্সি অমা পুনশিনবা কুহ্মৈ অমা ওইনা মসিগী মরুওইবা অদু ফোঙদোকখি। এক ভারতকী অচুম্বা ফিদমশিংগা লোয়ননা নহারোলশিংনা মাঙলোমদা চঙশিনগনি অমসুং শ্রেস্থা ভারত অমা অমসুং ২০৪৭ ফাওবদা বিকসিত ভারত অমা শেমগৎপদা মতাং পাংগনি হায়বগী থাজবসু ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীগী ওফিসনা এক্সতা হায়খি:
“ভারতকী মখল কয়াগী কুহ্মৈ য়াম্না লৈরিবা অসি ফোঙদোক্লদুনা, @VPIndia Thiru @CPR_VP জিনা পুথান্দু লাকপদা ভারতকী মীয়ামদা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি অমসুং চৎনবী, ইমু-মনুং, অধ্যতিক অমসুং থকশি-খাসি লৈবা পুন্সি অমা পুনশিনবা কুহ্মৈ অমা ওইনা মসিগী মরুওইবা অদু ফোঙদোকখি।
এক ভারতকী অচুম্বা ফিদমশিংগা লোয়ননা নহারোলশিংনা মাঙলোমদা চঙশিনগনি অমসুং শ্রেস্থা ভারত অমা অমসুং ২০৪৭ ফাওবদা বিকসিত ভারত অমা শেমগৎপদা মতাং পাংগনি হায়বগী থাজবা মহাক্না ফোঙদোকখি।
https://www.hindustantimes.com/opinion/indias-many-new-years-reflect-ancient-knowledge-101776093540420.html”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on the significance of Puthandu and India’s cultural values
14 APR 2026 12:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Hon’ble Vice President of India, Thiru C. P. Radhakrishnan.
The article highlights the richness of Bharat’s diverse festivals and extends greetings to the people of India on Puthandu, underscoring its essence as a festival that brings together tradition, family, spirituality and a disciplined way of life. It also expresses hope that the younger generation will move forward in the ideals of Ek Bharat and contribute to building a Shreshtha Bharat and a Viksit Bharat by 2047.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“Highlighting the richness of Bharat’s diverse festivals, @VPIndia Thiru @CPR_VP Ji extends his greetings to the people of India on Puthandu and underscores its essence as a festival that brings together tradition, family, spirituality and a disciplined way of life.
He expresses hope that the younger generation will move forward in the ideals of Ek Bharat and contribute to building a Shreshtha Bharat and a Viksit Bharat by 2047.
https://www.hindustantimes.com/opinion/indias-many-new-years-reflect-ancient-knowledge-101776093540420.html