প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আউৎকমশিংগী লিস্ত: রিপব্লিক ওফ কোরিয়াগী রাস্ত্রপতিগী ভারত খোংচৎ
20 APR 2026 3:57PM by PIB Imphal
আউৎকমশিং:
1. ভারত- ROK অখন্নবা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকীদমক জোইন্ত স্ত্রেতেজিক ভিজন
2. শিপ বিল্দিং, শিপ্পিং অমসুং মেরিতাইম লোজিস্তিক্সতা পার্তনরশিপকীদমক ভারত-ROK কম্প্রিহেন্সিব ফ্রেমৱার্ক
3. সস্তেনেবিলিতীগী লমদা মতেং পীননবা ভারত-রিপব্লিক ওফ কোরিয়াগী অপুনবা ৱারোল
4. ইনর্জী রিসোর্স সেক্যুরিতীদা ভারত-রিপব্লিক ওফ কোরিয়াগী জোইন্ত স্তেতমেন্ত
MOUশিং/ফ্রেমৱার্কশিং
1. পোর্তসকী লমদা তেংবাং পীননবা MOU
2. ইন্দস্ত্রীয়েলল কোওপরেসন কমিতী লিংখৎনবা MOU
3. স্তীল সপ্লাই চেনগীদমক তেক্নোলোজী অমসুং ত্রেদকী লমদা তেংবাং পীননবা MOU
4. অপীকপা অমসুং মেদিয়ম সাইজ এন্তরপ্রাইজশিংগী লমদা তেংবাং পীননবা MOU
5. মেরিতাইম হেরিতেজগী লমদা তেংবাং পীননবা MOU
6. ভারত অমসুং ROKগী মরক্তা কমপ্রেহেন্সিব ইকোনোমিক পার্তনরশিপ এগ্রীমেন্তগী থাক হেনগৎহন্নবা ৱারী শানবগী থবক অমুক হন্না হৌনবা জোইন্ত দিক্লেরেসন
7. ম্যুচুৱল কোওপরেসনগা মরী লৈননা IFSCA অমসুং FSS/FSCগী মরক্তা MOU
8. NPCI ইন্তর্নেস্নেল পেমেন্তস লিমিতেদ অমসুং কোরিয়ন ফাইনান্সিয়েল তেলিকম্ম্যুনিকেসন এন্দ ক্লিয়রিং ইনস্তিত্যুতকী মরক্তা MOU
9. সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী লমদা তেংবাং পীননবা MOU
10. ভারত-কোরিয়া দিজিতেল ব্রিজকীদমক ফ্রেমৱার্ক
11. ক্লাইমেত অমসুং এনভাইরনমেন্তকী লমদা তেংবাং পীননবা MOU
12. পেরিস এগ্রীমেন্তকী আর্তিকল ৬.২গী মখাদা কোওপরেতিব এপ্রোচতা MOU
13. চহি ২০২৬-২০৩০গীদমক ভারত অমসুং ROKগী মরক্তা কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম
14. কলচরেল অমসুং ক্রিয়েতিব ইন্দস্ত্রীশিংদা তেংবাং পীননবা MOU
15. শান্ন-খোৎনবগী লমদা তেংবাং পীননবা MOU
লাউথোকখিবশিং
1. ইকোনোমিক সেক্যুরিতী দাইলোগ হৌদোকপা
2. দিস্তিংগ্বিস্ত ভিজিতর প্রোগ্রাম (DVP) লিংখৎপা
3. ক্লাইমেত চেঞ্জ, আর্কতিক অমসুং মেরিতাইম কোওপরেসন য়াওনা মালেমগী হীরমশিংদা ফোরেন মিনিস্ত্রী অনিগী মরক্তা দাইলোগ হৌদোকপা।
4. ইন্দো-পেসিফিক ওসিন্স ইনিসিয়েতিবতা ROK য়াওবা
5. ইন্তর্নেস্নেল সোলর এলাইন্সতা ROK য়াওবা অমসুং গ্লোবেল গ্রীন গ্রোথ ইনস্তিত্যুত (GGGI)দা ভারতনা য়াওবা
6. চহি ২০২৮-২৯ অসি ভারত-ROK ফ্রেন্দশিপকী চহি ওইনা পাংথোকপা

Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of President of Republic of Korea to India
20 APR 2026 3:57PM by PIB Delhi
Outcomes:
1. Joint Strategic Vision for the India-ROK Special Strategic Partnership
2. India-ROK Comprehensive Framework for Partnership in Shipbuilding, Shipping & Maritime Logistics
3. India-Republic of Korea Joint Statement on Cooperation in Field of Sustainability
4. India-Republic of Korea Joint Statement on Energy Resource Security
MOUs/ Frameworks
1. MOU on Cooperation in the Field of Ports
2. MOU on the Establishment of the Industrial Cooperation Committee
3. MOU on Cooperation in the Field of Technology and Trade for Steel Supply Chain
4. MOU on Cooperation in the Field of Small and Medium sized Enterprises
5. MoU for Cooperation in the Field of Maritime Heritage
6. Joint Declaration on Resuming the Negotiations to upgrade the Comprehensive Economic Partnership Agreement between India and ROK
7. MoU between IFSCA and FSS/FSC in relation to Mutual Cooperation
8. MOU between NPCI International Payments Limited and Korean Financial Telecommunications & Clearings Institute
9. MOU on Cooperation in the Field of Science & Technology
10. Framework for India-Korea Digital Bridge
11. MOU on on Cooperation in the Field of Climate and the Environment
12. MOU on the Cooperative Approach under Article 6.2 of the Paris Agreement
13. Cultural Exchange Programme between India and ROK for the Years 2026-2030
14. MOU on Cooperation in Cultural and Creative Industries
15. MOU on Cooperation in the Field of Sports
Announcements
1. Launch of Economic Security Dialogue
2. Establishment of Distinguished Visitors Programme (DVP)
3. Launch of dialogue between the two Foreign Ministries on Global Themes, including Climate Change, Arctic, and Maritime Cooperation.
4. ROK joining Indo Pacific Oceans Initiative
5. ROK joining International Solar Alliance and India joining Global Green Growth Institute (GGGI)
6. Commemoration of the Year 2028-29 as Year of India-ROK Friendship