ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫଳାଫଳ ତାଲିକା: ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଭାରତ ଗସ୍ତ
20 APR 2026 3:57PM by PIB Bhubaneswar
ଫଳାଫଳ:
୧. ଭାରତ- ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ରଣନୈତିକ ସହଭାଗୀତା ପାଇଁ ମିଳିତ ରଣନୈତିକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ
୨. ଜାହାଜ ନିର୍ମାଣ, ଜାହାଜ ଚଳାଚଳ ଏବଂ ସାମୁଦ୍ରିକ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସରେ ସହଭାଗୀତା ପାଇଁ ଭାରତ- ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ବ୍ୟାପକ ଢ଼ାଞ୍ଚା
୩. ସ୍ଥାୟୀତ୍ୱ ବିକାଶ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ଉପରେ ଭାରତ-ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ମିଳିତ ବିବୃତ୍ତି
୪. ଶକ୍ତି ସମ୍ବଳ ସୁରକ୍ଷା ଉପରେ ଭାରତ-ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ମିଳିତ ବିବୃତ୍ତି
ବୁଝାମଣାଚୁକ୍ତି/ଫ୍ରେମ୍‌ୱାର୍କ
୧. ବନ୍ଦର କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୨. ଶିଳ୍ପ ସହଯୋଗ କମିଟି ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୩. ଇସ୍ପାତ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ ପାଇଁ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ନିମନ୍ତେ ବୁଝାମଣାଚୁକ୍ତି
୪. କ୍ଷୁଦ୍ର ଏବଂ ମଧ୍ୟମ ଆକାରର ଉଦ୍ୟୋଗ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାଚୁକ୍ତି
୫. ସାମୁଦ୍ର୍ରିକ ଐତିହ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାଚୁକ୍ତି
୬. ଭାରତ ଏବଂ ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟାପକ ଅର୍ଥନୈତିକ ସହଭାଗୀତା ଚୁକ୍ତିନାମାକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ ଆଲୋଚନା ପୁନଃ ଆରମ୍ଭ କରିବାକୁ ମିଳିତ ଘୋଷଣାନାମା
୭. ପାରସ୍ପରିକ ସହଯୋଗ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଇଏଫ୍‌ଏସ୍‌ସିଏ ଏବଂ ଏଫ୍‌ଏସ୍‌ଏସ୍‌/ଏଫ୍‌ଏସ୍‌ସି ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାଚୁକ୍ତି
୮. ଏନ୍‌ପିସିଆଇ ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସାନାଲ ପେମେଣ୍ଟସ୍ ଲିମିଟେଡ୍ ଏବଂ କୋରିଆନ୍ ଫାଇନାନ୍ସିଆଲ୍ ଟେଲିକମ୍ୟୁନିକେସନ୍ ଏବଂ କ୍ଲିୟରିଂ ଇନ୍‌ଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାଚୁକ୍ତି
୯. ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୧୦. ଭାରତ-ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ଡିଜିଟାଲ୍ ସେତୁ ପାଇଁ ଢ଼ାଞ୍ଚା
୧୧. ଜଳବାୟୁ ଏବଂ ପରିବେଶ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାଚୁକ୍ତି
୧୨. ପ୍ୟାରିସ୍ ଚୁକ୍ତିନାମାର ଧାରା ୬.୨ ଅନୁଯାୟୀ ସମବାୟ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ଉପରେ ବୁଝାମଣା
୧୩. ୨୦୨୬-୨୦୩୦ ବର୍ଷ ପାଇଁ ଭାରତ ଏବଂ ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ମଧ୍ୟରେ ସାଂସ୍କୃତିକ ବିନିମୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
୧୪. ସାଂସ୍କୃତିକ ଏବଂ ସୃଜନଶୀଳ ଶିଳ୍ପରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୧୫. କ୍ରୀଡା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଘୋଷଣା
୧. ଅର୍ଥନୈତିକ ସୁରକ୍ଷା ଆଲୋଚନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ
୨. ବିଶିଷ୍ଟ ପରିଦର୍ଶକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ (ଡିଭିପି) ପ୍ରତିଷ୍ଠା
୩. ଜଳବାୟୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ, ଆରକ୍‌ଟିକ୍ ଏବଂ ସାମୁଦ୍ରିକ ସହଯୋଗ ସମେତ ବିଶ୍ୱ ବିଷୟବସ୍ତୁ ଉପରେ ଦୁଇ ବିଦେଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ଆଲୋଚନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ
୪. ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ଭାରତ ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗର ପଦକ୍ଷେପରେ ଯୋଗଦାନ
୫. ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସୌର ଆଲାଏନ୍ସରେ ଯୋଗଦାନ ଏବଂ ଭାରତ ଗ୍ଲୋବାଲ ଗ୍ରୀନ୍ ଗ୍ରୋଥ୍ ଇନ୍‌ଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ (ଜିଜିଜିଆଇ) ରେ ଯୋଗଦାନ
୬. ୨୦୨୮-୨୯ ବର୍ଷକୁ ଭାରତ-ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ବନ୍ଧୁତା ବର୍ଷ ଭାବରେ ପାଳନ

Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of President of Republic of Korea to India
20 APR 2026 3:57PM by PIB Delhi
Outcomes:
1. Joint Strategic Vision for the India-ROK Special Strategic Partnership
2. India-ROK Comprehensive Framework for Partnership in Shipbuilding, Shipping & Maritime Logistics
3. India-Republic of Korea Joint Statement on Cooperation in Field of Sustainability
4. India-Republic of Korea Joint Statement on Energy Resource Security
MOUs/ Frameworks
1. MOU on Cooperation in the Field of Ports
2. MOU on the Establishment of the Industrial Cooperation Committee
3. MOU on Cooperation in the Field of Technology and Trade for Steel Supply Chain
4. MOU on Cooperation in the Field of Small and Medium sized Enterprises
5. MoU for Cooperation in the Field of Maritime Heritage
6. Joint Declaration on Resuming the Negotiations to upgrade the Comprehensive Economic Partnership Agreement between India and ROK
7. MoU between IFSCA and FSS/FSC in relation to Mutual Cooperation
8. MOU between NPCI International Payments Limited and Korean Financial Telecommunications & Clearings Institute
9. MOU on Cooperation in the Field of Science & Technology
10. Framework for India-Korea Digital Bridge
11. MOU on on Cooperation in the Field of Climate and the Environment
12. MOU on the Cooperative Approach under Article 6.2 of the Paris Agreement
13. Cultural Exchange Programme between India and ROK for the Years 2026-2030
14. MOU on Cooperation in Cultural and Creative Industries
15. MOU on Cooperation in the Field of Sports
Announcements
1. Launch of Economic Security Dialogue
2. Establishment of Distinguished Visitors Programme (DVP)
3. Launch of dialogue between the two Foreign Ministries on Global Themes, including Climate Change, Arctic, and Maritime Cooperation.
4. ROK joining Indo Pacific Oceans Initiative
5. ROK joining International Solar Alliance and India joining Global Green Growth Institute (GGGI)
6. Commemoration of the Year 2028-29 as Year of India-ROK Friendship