Ministry of Information & Broadcasting
Doordarshan (Prasar Bharati) Signs MoU with ICCR to Expand Global Reach of Indian Cultural Content
Partnership to Enable Multi-Platform Dissemination of Cultural Content; Focus on Global Outreach and Digital Expansion
09 APR 2026 6:51PM by PIB Delhi
In a significant step towards strengthening India’s cultural diplomacy and global outreach, Doordarshan (Prasar Bharati) signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the Indian Council for Cultural Relations (ICCR) on April 7, 2026, at Doordarshan Bhawan, New Delhi.
The MoU was signed by Director General, Doordarshan, Shri K. Satish Nambudiripad, and Director General, ICCR, Smt. K. Nandini Singla, in the presence of senior officials from both organisations, and was attended by officials from Doordarshan (Prasar Bharati) and ICCR.
The partnership seeks to leverage Doordarshan (Prasar Bharati)’s extensive television, radio, and digital ecosystem to amplify the reach of cultural content provided by ICCR. These include cultural events organised by Indian Missions abroad, such as Embassies, Consulates, and Indian Cultural Centres, as well as programmes conducted by ICCR Headquarters and its Zonal and Regional Offices across India.
Under the MoU, ICCR will provide cultural content and performances, while Doordarshan (Prasar Bharati) will undertake their coverage and dissemination across multiple platforms, including television channels, radio networks, OTT platforms, and social media. The arrangement also facilitates the broadcast of recorded cultural content received from Indian Missions overseas, thereby ensuring wider access to India’s cultural expressions across geographies.
A key feature of the agreement is the provision for joint ownership of content rights in perpetuity, including digital rights, enabling both organisations to archive and disseminate content for long-term use. Doordarshan (Prasar Bharati) will also undertake pre-event publicity and cross-platform promotion, as feasible, to enhance audience engagement.
The MoU further enables Doordarshan (Prasar Bharati) to explore monetisation opportunities arising from the content generated under this collaboration, contributing to the sustainability of cultural broadcasting initiatives.
The agreement will remain in force for a period of three years, with provisions for extension through mutual consent. This collaboration is expected to significantly enhance the visibility and accessibility of India’s rich and diverse cultural heritage, while aligning cultural promotion efforts with contemporary media platforms and global audiences.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারতকী নাৎ অমসুং চৎনবীগী থৌরমশিং মালেম শীনবা থুংনা য়ৌবা হেনগৎহন্নবা দুরদর্সন(প্রসার ভারতি) না আই.সি.সি আরগা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনখ্রে
পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসিনা নাৎকী থৌরমশিংদা প্লেতফোর্ম কয়াদা ফংহনবা ঙমগনি; মালেম শীনবা থুংনা য়েংহনবা অমসুং দিজিতেলগী থবকশিং হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি
09 APR 2026 6:51PM by PIB Imphal
ভারতকী নাৎ অমসুং চৎনবীগী কুতনিতিগী থবকশিং অমসুং মালেমগী লৈবাকশিংদা য়ৌহনবা হেনগৎহন্নবা মরুওইবা খোঙথাং অমদা, এপ্রিল ৭,২০২৬ দা দুরদর্সন ভাবন, ন্যু দিল্লিদা দুরদর্সন (প্রসার ভারতি) অমসুং ইন্দিয়ান কাউন্সিল ফোর কলচরেল রিলেসন্স (আই সি সি আর) গী মরক্ত এম.ও.য়ু অমা খুৎয়েক পীনখ্রে।
লুপ অনিমক্কী সেনিয়ার ওফিসিএলশিং অমসুং দুরদর্সন (প্রসার ভারতি) অমসুং আই.সি.সি.আরগী ওফিসিএলশিং শরুক য়াদুনা এম.ও.য়ু অদু দুরদর্সনগী দিরেক্তর জেনেরেল শ্রী কে. সতিস নম্বুদিরিপদ অমসুং আই.সি.সি.আরগী দিরেক্তর জেনেরেল শ্রীমতি কে. নন্দিনি সিংলানা খুৎয়েক পীনখি।
পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসিদা আই.সি.সি.আরনা পীবা নাৎ অমসুং চৎনবীগী থৌরমশিং মীয়ামদা য়েংহনবা হেনগৎহনবদা দুরদর্সন (প্রসার ভারতি) গী তেলিবিজন, রেদিও অমসুং দিজিতেলগী থবকশিং শীজিন্নগনি। থবকশিং অসিগী মনুংদা এম্বেসিশিং, কন্সুলেতশিং অমসুং ইন্দিয়ান কলচরেল সেন্তরশিংগুম্বা ভারতকী মপান লৈবাকশিংদা লৈবা মিসনশিংনা শীনবা নাৎকী থৌরমসিং অমসুং আই.সি.সি.আর হেদক্বাতরশিং অমসুং ভারত শীনবা থুংনা লৈরিবা মসিগী জোনেল অমসুং রিজনেল ওফিসশিংগী থৌরমশিং য়াওরি।
এম.ও.য়ু অসিগী মখাদা, আই.সি.সি.আরনা নাৎকী থৌরমশিং পীগনি অমসুং দুরদর্সন (প্রসার ভারতি) না তেলিবিজন চেন্নেলসিং, রেদিও নেতৱার্কশিং, ও.তি.তি প্লেতফোর্মশিং অমসুং সোসিএল মেদিয়া য়াওনা তোঙান তোঙানবা প্লেতফোর্মশিংদা কভরেজ তৌগনি অমসুং থৌরমশিং শন্দোক্কনি। থৌরাং অসিগী মখাদা, মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ভারতকী মিসনশিংদগী ফংবা রেকোর্দ তৌরবা ভারতকী নাৎকী থৌরমশিং শন্দোক্কনি, মসিনা লৈবাক কয়া শীনবা থুংনা ভারতকী নাৎকী থৌরমশিং পাক-শন্না য়েংবা ফংহনগনি।
য়ানবা অসিগী মরুওইবা শক্তম অমদি লুপ অনিমক্না কন্তেন্ত রাইতশিং পুন্না মপু ওইমিন্নবা অসিনি, মসিনা লুপ অনিমক্না থৌরমশিং লীদুনা থম্নবা অমসুং মতম শাংনা শন্দোক্নপা ঙমহনগনি। মীয়াম পাক-শন্না য়েংবা ঙম্নবা, দুরদর্সন (প্রসার ভারতি) না থৌরম মমাংদা মীয়ামদা পাক-শন্না খঙহনবা অমসুং প্লেতফোর্ম কয়াদা পুক্নিং থৌগৎপগী থবক পায়খৎকনি।
পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসিগী মখাদা পুথোকপা থৌরমশিংদগী দুরদর্সন (প্রসার ভারতি) না শেন তান্নবগী খুদোংচাবশিং মশক খঙদোকপা এম.ও.য়ু অসিনা ঙমহগনগনি, মসিনা তুংকোইনা নাৎকী থৌরমশিং শন্দোকপা ঙমহনগনি।
নাকল অনিমক্না য়ানদুনা মখা তানা শাংদোকপগী খুদোংচাবা লৈবগা লোয়ননা, য়ানবা অসি চহি অহুম চৎনগনি। পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসিনা ভারতকী ইনাকখুল্লবা নাৎ অমসুং চৎনবী য়েংবা শিংথাবা য়ানা হেনগৎহনগনি অমসুং হৌজিক্কী মতম অসিগী মেদিয়া প্লেতফোর্মসিং অমসুং মালেমগী ভাবকশিংদা নাৎকী থৌরমশিং হেন্না য়েংহনবা ঙমগনি।