Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Investment Proposal for construction of 1720 MW Kamala Hydro Electric Project in Kamle, Kra Daadi & Kurung Kumey Districts of Arunachal Pradesh with an outlay of Rs.26,069.50 crore
08 APR 2026 4:26PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved investment of Rs.26,069.50 crore for construction of Kamala Hydro Electric Project (HEP) in Kamle, Kra Daadi & Kurung Kumey Districts of Arunachal Pradesh. The estimated completion period for the project is 96 months.
The project with an installed capacity of 1720 MW (8 x 210 MW & 1 x 40 MW) is expected to generate 6870 MU of energy. The power generated from the Project will strengthen power supply position in the state of Arunachal Pradesh, support in peak demand management, contribute to national grid balancing and will provide flood moderation benefit in the Brahmaputra valley. In addition to Kamala HEP, other hydropower projects—Subansiri Lower (2000 MW), Dibang Multipurpose (2880 MW) is under construction, and Etalin (3097 MW) is planned for development by NHPC Limited in Arunachal Pradesh.
The Kamala HEP will be implemented through a Joint Venture Company between NHPC Limited and the Govt. of Arunachal Pradesh. Government of India shall extend Rs.4743.98 crore as budgetary support towards flood moderation component and Rs.1340 crore as budgetary support for enabling infrastructure viz. construction of roads, bridges and associated transmission system besides Central Financial Assistance of Rs.750 crore towards the equity share of the State.
The State will receive 12% free power and an additional 1% earmarked for the Local Area Development Fund (LADF), along with significant infrastructure development and socio-economic benefits for the region.
There will be significant improvement in the infrastructure in Kamle, Kra Daadi & Kurung Kumey Districts of Arunachal Pradesh, including the development of around 196 kms of roads and bridges, for the project which shall be mostly available for local use. The district will also benefit from the construction of essential infrastructure such as hospitals, schools, marketplaces etc. to be financed from dedicated project funds of Rs.8 crore. Local populace shall also be benefitted from compensations, employment and CSR activities.
Beside Kamala HEP, three major hydropower projects—Subansiri Lower (2000 MW), Dibang Multipurpose (2880 MW), and Etalin (3097 MW)—are being developed by NHPC Limited in Arunachal Pradesh and Assam. Subansiri Lower HEP (2000 MW) is at an advanced stage with 750 MW already commissioned and remaining capacity is expected to be commissioned by December 2026, while all projects will provide 12% free power to the host states and support local development through a Local Area Development Fund equivalent to 1% of project revenue.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর ২৬,০৬৯.৫০গী আউৎলে অমগা লোয়ননা অরুনাচল প্রদেশকী কমলে, ক্রা দাদি অমসুং কুরুং কুমে জিলাশিংদা ১৭২০ এম.দবল্যু.গী কমলা হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক পাৱর প্রোজেক্ত শানবগীদমক ইনভেস্তমেন্ত প্রপোজেল অয়াবা পীখ্রে
08 APR 2026 4:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতী ওন ইকোনোমিক এফিয়র্সনা অরুনাচল প্রদেশকী কমলে, ক্রা দাদি অমসুং কুরুং কুমে জিলাশিংদা কমলা হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ত (ঐচ.ই.পি.) শানবগীদমক লুপা করোর ২৬,০৬৯.৫০ থাদবদা অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্ত অসি লোইশিনবগী পান্দম থম্লিবা মতম অসি থা ৯৬নি।
ইনস্তোল তৌরবা কেপাসিতী মেগাৱাত ১৭২০ (মেগাৱাত ৮x২১০ অমসুং মেগাৱাত ১x৪০) লৈবা প্রোজেক্ত অসিনা ইনর্জী এম.য়ু. ৬৮৭০ পুথোক্কনি হায়না পানরি। প্রোজেক্ত অসিদগী পুথোক্কদৌরিবা পাৱর অসিনা অরুনাচল প্রদেশকী পাৱর সপ্লাই পোজিসন মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি, পীক দিমান্দ মেনেজমেন্তদা মতেং পাংগনি, নেস্নেল গ্রিদ বেলেন্সিংদা মতেং পাংগনি অমসুং ব্রহ্মপুত্রা তম্পাক্তা ফ্লদ মোদরেসনগী কান্নবা ফংহল্লগনি। কমলা ঐচ.ই.পি.গী মথক্তা, অতোপ্পা হায়দ্রোপৱার প্রোজেক্তশিংসু লৈরি - সুবানসিরি লোৱর (মেগাৱাৎ ২০০০), দিবাং মলতিপর্পস (মেগাৱাৎ ২৮৮০) শেমগৎলি, অমসুং অরুনাচল প্রদেশতা এন.ঐচ.পি.সি. লিমিতেদনা ইতালিন (মেগাৱাৎ ৩০৯৭) শেমগৎনবা থৌরাং তৌরি।
কমলা ঐচ.ই.পি. অসি এন.ঐচ.পি.সি. লিমিতেদ অমসুং অরুনাচল প্রদেশ সরকারগী মরক্তা জোইন্ত ভেঞ্চর কম্পনী অমগী খুত্থাংদা পায়খৎকনি। ভারত সরকারনা ঈশিং-ঈচাও হন্থহন্নবা কম্পোনেন্তকীদমক বজেৎকী ওইবা তেংবাং ওইনা লুপা করোর ৪৭৪৩.৯৮ অমসুং লম্বীশিং, থোংশিং অমসুং মসিগা মরী লৈনবা ত্রান্সমিসন সিস্তেম শেমগৎনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরগীদমক বজেৎকী ওইবা তেংবাং ওইনা লুপা করোর ১৩৪০ পীগনি। মসিগী মথক্তা রাজ্যগী ইক্বিতী শেয়রগীদমক লুপা করোর ৭৫০গী সেন্ত্রেল ফাইনান্সিএল এসিস্তেন্স পীগনি।
রাজ্য অসিনা ১২%গী লেম্না পীবা পাৱর অমসুং লোকেল এরিয়া দিবেলপমেন্ত ফন্দ (এল.এ.দি.এফ.) গীদমক লেম্না পীবা ১% ফংলগনি, মসিগা লোয়ননা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহনবা অমসুং লমদম অসিগী সোসিও-ইকোনোমিক বেনিফিৎশিং ফংলগনি।
প্রোজেক্ত অসিগীদমক্তা অরুনাচল প্রদেশকী কমলে, ক্রা দাদি অমসুং কুরুং কুমে জিলাশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চাউনা ফগৎহনগনি। মসিগী মনুংদা চাউরাক্না কিলোমীতর ১৯৬গী লম্বী অমসুং থোংশিং শেমগৎকনি। জিলা অসিনা হোস্পিতালশিং, স্কুলশিং, কৈথেলশিং অসিনচিংবা তঙাই ফদবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শাবদগীসু কান্নবা ফংগনি। মসিগীদমক লুপা করোর ৮গী দিস্তিক্ত প্রোজেক্ত ফন্দশিংদগী শেল থাদগনি। লোকেল পোপুলেস অসি কম্পেন্সেসনশিং, এমপ্লোয়মেন্ত অমসুং সি.এস.আর. এক্তিবিতীশিংদগীসু কান্নবা ফংগনি।
কমলা ঐচ.ই.পি.গী মথক্তা অরুনাচল প্রদেশ অমসুং অসামদা এন.ঐচ.পি.সি. লিমিতেদনা অচৌবা হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্ত অহুম - সুবানসিরি লোৱর (মেগাৱাৎ ২০০০), দিবাং মলতিপরপস (মেগাৱাৎ ২৮৮০) অমসুং ইতালিন (মেগাৱাৎ ৩০৯৭) শেমগৎলি। সুবানসিরি লোৱর ঐচ.ই.পি. (মেগাৱাৎ ২,০০০) অসি এদভান্স স্তেজ অমদা লৈরে অমসুং মেগাৱাৎ ৭৫০ অসি হান্ননা কম্মিসন তৌখ্রে অমসুং লেমহৌরিবা কেপাসিতী অসি ২০২৬গী দিসেম্বর ফাওবদা কম্মিসন তৌগনি হায়না পানরি। প্রোজেক্ত পুম্নমক্না হোস্ত স্তেৎশিংদা ১২%গী ফ্রী পাৱর ফংহল্লগনি অমসুং প্রোজেক্ত রেভেন্যুগী ১%গা মান্নবা লোকেল এরিয়া দিবেলপমেন্ত ফন্দগী খুত্থাংদা লোকেল দিবেলপমেন্ত সপোর্ত তৌগনি।