ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହିଳା ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ଶାସନ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
07 APR 2026 12:59PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମହିଳା ଓ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଭାରତରେ ବୃହତ୍ତର ମହିଳା ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ଶାସନ ପାଇଁ ରୋଡମ୍ୟାପକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ’ ରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
"ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ ବାସ୍ତବ ପ୍ରଭାବରେ ରୂପାନ୍ତରିତ ହେବା ଆବଶ୍ୟକ । ସରକାର ସବୁବେଳେ ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନାରୀ ଶକ୍ତିକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଇଛନ୍ତି, ତେଣୁ ନାରୀ ଶକ୍ତି ବନ୍ଦନ ଅଧିନିୟମ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ ସହିତ ଭାରତ ବୃହତ୍ତର ମହିଳା ପରିଚାଳିତ ଶାସନ ଦିଗରେ ଅଗ୍ରସର ହେଉଛି। ଏହା ମଧ୍ୟ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସ୍ତମ୍ଭ!
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀଙ୍କ ପ୍ରବନ୍ଧରେ ଆଗାମୀ କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀର ରୂପରେଖ ଦିଆଯାଇଛି। ଏହାକୁ ପଢ଼ନ୍ତୁ "

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the vision for women-led governance
07 APR 2026 12:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article authored by the Union Minister for Women and Child Development, Smt. Annpurna Devi, which outlines the roadmap for greater women-led governance in India.
The Prime Minister wrote on X:
"Representation must translate into real influence. The government has always prioritised Nari Shakti in every form, hence, with the Nari Shakti Vandan Adhiniyam laying the foundation, India is moving towards greater women-led governance. This is also a key pillar of a Viksit Bharat!
Union Minister Smt. @Annapurna4BJP’s article outlines the roadmap ahead. Give it a read."