প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হৌজিক শোক্নরিবা নোংচুপ এসিয়াগী লান অসিগী মতাংদা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং য়েংশিন্নবা সি.সি.এস. মীফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
থোরক্লিবা শীংনবশিং কোকহন্নবগীদমক লৌউ-শিংউ, হার, শিপ্পিং, এভিএসন, লোজিতিক্স অমসুং এম.এস.এম.ই.শিংদা মতেং পাংনবা খন্নখ্রে
এল.পি.জি. অমসুং এল.এন.জি.গীদমক সপ্লাই দাইভর্সিফিকেসন, ফ্যুএল দ্যুতী হন্থহনবা অমসুং তঙাই ফদবা সপ্লাইগী স্তেবিলিতী অসি ফংহন্নবা পৱার সেক্তরগী থৌরাংশিং অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে
তঙাইফদবা পোৎলমশিংগী অরেপ্পা মমলশিং লৈহন্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং লৌখৎলি অমসুং হোর্দিং অমসুং ব্লেক মার্কেতিংগী মায়োক্তা অকনবা খোঙথাং লৌখৎলি
মমলশিং অমসুং ইসেন্সিএল কম্মোদিতিজ এক্ত চৎনহনবা ঙম্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা লেপ্পা লৈতনা য়েংশিনবা অমসুং ৱারী শানবগীদমক কন্ত্রোল রুমশিং লিংখৎলে
য়ুরিয়া পুথোকপা অমসুং দি.এ.পি./এন.পি.কে.এস. সপ্লাইগীদমক্তা মপাল লৈবাক্কী সপ্লাইয়রশিংগা তেংবাং পীনদুনা হারগী সপ্লাই লৈহন্নবা তোঙান তোঙানবা থবকশিং পায়খৎলি
পি.এম.না মীচম মীয়ামগী তঙাইফদবনা মথৌ তারিবশিং অদুগী লৈরিবা চাং য়েংশিনখ্রে
পি.এম.না লৈবাক অসিদা হারশিংগী লৈরিবা চাংগী মতাংদা খন্নখ্রে অমসুং খরিফ অমসুং রবি সিজনশিংদা হারশিং ফংহন্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অদু খন্নখ্রে
পি.এম.না খুদোংচাদবা অসিদগী নাগরিকশিংবু ঙাকথোক্নবা লৌখৎপা য়াবা খুদিংমক লৌখৎকদবনি হায়না য়াথং পীখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা অরানবা পাউ শন্দোকপা অমসুং তোকঙা শন্দোকপা থিংনবা মীয়ামদা অশেংবা ই-পাউ মতম চানা অমসুং নীংথিনা পীবগী তঙাই ফদবা অদু পনখি।
লাক্কদৌরিবা থাশিংদা মতিক চাবা মওংদা পাৱর মথৌ তাবশিং ফংহন্নবগীদমক কোয়ল স্তোক মতিক চানা লৈরি
01 APR 2026 10:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লোক কল্যান মার্গ ৭তা তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং য়েংশিন্নবা কেবিনেৎ কম্মিতী ওন সেক্যুরিতী (সি.সি.এস.) গী অখন্নবা মীফম অমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। মসিনা হায়রিবা হীরম অসিগী মতাংদা অখন্নবা সি.সি.এস. মীফমনি।
কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং, মরু ওইনা এল.এন.জি./এল.পি.জি.গী সপ্লাই অমসুং মতিক চাবা পাৱর ফংহন্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা পাউদমখি। তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদগী অনৌবা ইনফ্লোশিং লাকপগা লোয়ননা এল.পি.জি.গী প্রোক্যুর্মেন্তগীদমক সোর্সশিং দাইভর্সিফাইদ তৌখ্রে। মসিগা মান্ননা, লিক্বিফাইদ নেচরেল গ্যাস (এল.এন.জি.) অসি তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদগী ফংলি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি দোমেস্তিক কঞ্জ্যুমরশিংগীদমক এল.পি.জি.গী মমল অসি হান্নগুম লৈরি অমসুং এল.পি.জি.গী হোর্দিং অমসুং ব্লেক মার্কেতিং থিংনবা এন্তি-দাইভর্সন এনফোর্সমেন্ত চাং নাইনা পাংথোক্লি।
পাইপলাইন নেচরেল গ্যাস কনেক্সনশিং পাকথোক চাউথোকহন্নবা থৌরাংসু লৌখৎলি। গ্যাস পুলিং মেকানিজমদগী ৭-৮ গিগাৱাৎকী কেপাসিতি ওইবগা লোয়ননা গ্যাস বেজ পাৱর প্লান্তশিং একজেম্প তৌবা অমসুং থর্মেল পৱার স্তেসনশিংদা থাও হেন্না থম্নবগীদমক রেক হেনগৎহনবা অসিনচিংবা খোঙথাংশিংসু পীক সমরগী থাদা পাৱর ফংহন্নবা লৌখৎলি।
মখা তানা, লৌউ-শিংউ, সিভিল এভিএসন, শিপ্পিং অমসুং লোজিস্তিক্সকুম্বা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদা থোক্লক্লিবা শীংনবশিং থেংননবা খন্ন-নৈনখিবা থৌরাংশিং অদুসু খন্নখি।
মথৌ তাবশিং ফংহন্নবা য়ুরিয়া পুথোকপা লেপহন্নবা, দি.এ.পি./এন.পি.কে.এস. সপ্লাইয়রশিংগীদমক মপানগী সপ্লাইশিংগা কোওর্দিনেৎ তৌদুনা হারগী সপ্লাই লৈহন্নবা তোঙান তোঙানবা থবক কয়া পায়খৎলি। রাজ্য সরকারশিংদা নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিনবা, রেদ তৌবা অমসুং অকনবা থবকশিং পায়খৎতুনা ব্লেক মার্কেতিং, হোর্দিং অমসুং ফর্তিলিতরশিং থাদোকপা থিংনবা হায়রি।
হৌখিবা থা অমা অসিদা চিঞ্জাক্কী পোৎলমশিংগী রিতেল মমল লেংদনা লৈরি। মমল অমসুং তঙাই ফদবা পোৎলমশিংগী এক্তকী চৎন-কাঙলোনগী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা লেপ্পা লৈতনা য়েংশিনবা অমসুং ৱারী শানবগীদমক কন্ত্রোল রুমশিং লিংখৎখ্রে। লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং, মনা-মশিং অমসুং মহৈ-মরোংশিংগী মমলসু য়েংশিল্লি।
ইনর্জী, হার অমসুং অতোপ্পা সপ্লাই চেনশিংগীদমক্তা ঐখোয়গী সোর্সশিং মালেমগী থাক্তা দাইভর্সিদাই তৌনবা হোৎনরি অমসুং স্ত্রেত ওফ হোর্মজকী থোংদা জহাজশিংবু শাফনা চৎহন্নবা ইন্তর্নেস্নেল ইনিসিয়েতিবশিং অমসুং দিপ্লোমেতিক ইন্সতোলমেন্তশিং পায়খৎলি।
হেন্না ফবা কোওর্দিনেসন, রিএল-তাইম কম্ম্যুনিকেসন, অমসুং ইফেক্তিব ওইবা ই-পাউ শন্দোকপা অমসুং মীয়ামদা খঙহনবা ঙম্নবা কেন্দ্র, রাজ্য অমসুং দিস্ত্রিক্তকী থাক্তা প্রোএক্তিব ওইবা খোঙথাংশিং লৌখৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা মীচম প্রজাগীদমক মথৌ তাবা মরুওইবা পোৎলমশিং ফংহনবা ঙম্বগী চাং য়েংশিনখি। মহাক্না লৈবাক অসিদা হারশিংগী লৈরিবা চাংগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি অমসুং খরিফ অমসুং রবি সিজনশিংদা ফর্তিলাইজরশিং লৈহন্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা খন্নখি। মহাক্না হায়খি মদুদি খুদোংচাদবা অসিদগী নাগরিকশিংবু ঙাকথোক্নবা হোৎনগদবনি। প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা অরানবা পাউ অমসুং তোকঙা শন্দোকপা থিংনবা অচুম্বা পাউ মরাং কায়না ফংহনবদা মরুওইবা পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মরী লৈনবা দিপার্তমেন্ত পুম্নমক্তা হৌজিক মালেমগী ওইনা ওইরক্লিবা ফীভম অসিনা শোকহল্লবা নাগরিকশিং অমসুং সেক্তরশিংগী সমস্যাশিং কোকহন্নবা লৌখৎপা য়াবা থৌরাং খুদিংমক লৌখৎনবা খঙহনখি।

Prime Minister's Office
PM chairs CCS Meeting to review measures being taken in the context of ongoing West Asia Conflict
Interventions across agriculture, fertilizers, shipping, aviation, logistics and MSMEs to mitigate emerging challenges discussed
Supply diversification for LPG and LNG, fuel duty reduction and power sector measures reviewed to ensure stability of essential supplies
Steps being taken to ensure stable prices of essential commodities and strict action against hoarding and black-marketing
Control Rooms set up for constant monitoring and interaction with States/UTs on prices and enforcement of Essential Commodities Act
Various efforts being taken to ensure fertilizer supply such as maintaining Urea Production and coordination with overseas suppliers for DAP/NPKS supplies
PM assesses availability of critical needs for the common man
PM discusses availability of fertilisers in the country and steps being taken to ensure its availability in the Kharif and Rabi seasons
PM directs that all efforts must be made to safeguard the citizens from the impact of this conflict
PM underlines the need for timely & smooth flow of authentic information to the public to prevent misinformation and rumour mongering
Enough coal stock exists which shall serve power needs adequately in coming months
01 APR 2026 10:04PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired a special meeting of the Cabinet Committee on Security (CCS) to review measures taken by various Ministries/Departments and also discussed further initiatives to be taken in the context of the ongoing West Asia conflict, at 7 Lok Kalyan Marg today. This was the second special CCS meeting on this issue.
Cabinet Secretary briefed about the action taken to ensure supply of petroleum products, particularly LNG/LPG, and sufficient power availability. Sources are being diversified for procurement of LPG with new inflows from different countries. Similarly, Liquefied Natural Gas (LNG) is being sourced from different countries. He further briefed that LPG prices for domestic consumers have remained the same and Anti-diversion enforcement to curb hoarding and black marketing of LPG is being conducted regularly.
Initiatives have also been taken to expand Piped Natural Gas connections. Measures like exempting the gas-based power plants with a capacity of 7-8 GW from gas pooling mechanism and increasing of rake for positioning more coal at thermal power stations etc. have also been taken to ensure availability of power during the peak summer months.
Further, interventions proposed to be taken for emerging challenges in various other sectors such as agriculture, civil aviation, shipping and logistics were also discussed.
Various efforts like maintaining urea production to meet requirements, coordinating with overseas supplies for DAP/NPKS suppliers are being taken to ensure fertilizer supply. State governments are being requested to curb black marketing, hoarding, and diversion of fertilizers through daily monitoring, raids, and strict action.
The retail prices of food commodities have been stable over the past one month. Control Rooms have been set up for constant monitoring and interaction with States/UTs on prices and enforcement of Essential Commodities Act. The prices of agricultural products , vegetables and fruits are also being monitored.
Efforts to globally diversify our sources for energy, fertilizers and other supply chains, and international initiatives for securing safe passage of vessels through the strait of Hormuz and ongoing diplomatic efforts are being taken.
Enhanced coordination, real-time communication, and proactive measures across central, state, and district levels to drive effective information dissemination and public awareness amid the evolving crisis is being undertaken.
Prime Minister assessed the availability of critical needs for the common man. He discussed availability of fertilisers in the country and steps being taken to ensure its availability in the Kharif and Rabi seasons. He said that all efforts must be made to safeguard the citizens from the impact of this conflict. Prime Minister also emphasised smooth flow of authentic information to the public to prevent misinformation and rumour mongering.
Prime Minister directed all concerned departments to take all possible measures to ameliorate the problems of citizens and sectors affected by the ongoing global situation.