প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নেক্সলিজমগী মায়োক্তা ভারতকী অকনবা লান্থেংগী মতাংদা লোক সভাদা শ্রী অমিত শাহনা থমখিবা ৱারোল শিয়র তৌখ্রে
30 MAR 2026 9:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহজীনা পীখিবা শিংথানিংঙাই ওইবা ৱারোল অদু শিয়র তৌখি, ৱারোল অদুদা মরুওইবা ৱাফমশিং, পুৱারীগী ওইবা ৱাফমশিং অমসুং হৌখিবা চহি তরা অসিদা সরকারনা হোৎনখিবশিংগী অকুপ্পা ৱারোল য়াওরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি চহি তরাগী খুজিং কয়াগী মমাংদগী মাওইস্তকী ৱাখল্লোননা লমদম কয়াগী চাউখৎ থৌরাংদা অকায়বা পীরি। লেফ্ত ৱিং এক্সত্রিমিজমনা নহা কয়াগী তুংলমচৎতা শাথীনা শোকহল্লি।
মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১০ অসিদা, সরকারনা অৱাবা অসি মরুফংনা ফুক্তোক্নবা মাইকৈদা থবক তৌখি অমরোমদা মসিগা লোয়ননা নাক্সালিজম্না শোকহল্লবা মফমশিংদা চাউখৎ-থৌরাংগী কান্নবা ফংহন্নবা হোৎনরি। প্রধান মন্ত্রীনা সরকারনা গুদ গভর্নান্স মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং মীপুম খুদিংমক্কীদমক শান্তি অমসুং চাউখৎপা ফংহন্নবা মীৎয়েং থমখি হায়না অমুক হন্না ফোংদোকখি।
এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
“পুৱারীগী ওইবা ৱাফমশিং অমসুং হৌখিবা চহি তরা অসিদা ঐখোয়গী সরকারনা হোৎনখিবশিং য়াওবা মসি গৃহ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহ জীনা শীংথানীংঙাই ওইবা ৱারোল অমনি।
চহি তরাগী খুজিং কয়াগী মমাংদগী মাওইস্তকী ৱাখল্লোননা লমদম কয়াগী চাউখৎ থৌরাংদা অকায়বা পীরি। লেফ্ত ৱিং এক্সত্রিমিজমনা নহা কয়াগী তুংলমচৎতা শাথীনা শোকহল্লি।
হৌখিবা চহি তরাগী খুজিং অসিদা, সরকারনা অৱাবা অসি মরুফংনা ফুক্তোক্নবা মাইকৈদা থবক তৌখি অমসুং মতম অসিদা নাক্সালিজম্না শোকহল্লবা মফমশিংদা চাউখৎ-থৌরাংগী কান্নবা ফংহন্নবা হোৎনরি। ঐখোয়না গুদ গভর্নান্স মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং মীপুম খুদিংমক্কীদমক শান্তি অমসুং চাউখৎপা ফংহন্নবা মীৎয়েং থমগনি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares address by Shri Amit Shah in Lok Sabha on India’s decisive fight against Naxalism
30 MAR 2026 9:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi shared the outstanding speech delivered by Union Home Minister Shri Amit Shah ji, noting that it was filled with important facts, historical context, and a detailed account of the Government’s efforts over the past decade. Shri Modi highlighted that for decades, the retrograde Maoist ideology had an adverse impact on the development of several regions, with Left Wing Extremism severely affecting the future of countless youngsters.
He further underlined that over the last ten years, the Government has worked towards uprooting this menace, while simultaneously ensuring that the benefits of development reach areas affected by Naxalism. The Prime Minister reaffirmed that the Government will continue to focus on strengthening good governance and ensuring peace and prosperity for all.
The Prime Minister posted on X:
“This is an outstanding speech by the Home Minister, Shri Amit Shah Ji, filled with important facts, historical context and the efforts of our Government in the last decade.
For decades, the retrograde Maoist ideology had an adverse impact on the development of several regions. Left Wing Extremism has ruined the future of countless youngsters.
In the last decade, our Government has worked towards uprooting this menace and at the same time ensuring the fruits of development reach areas affected by Naxalism. We will keep focusing on furthering good governance and ensuring peace and prosperity for all.”