প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নক্সালবাদৰ বিৰুদ্ধে ভাৰতৰ নিৰ্ণায়ক যুঁজৰ বিষয়ত লোকসভাত শ্ৰী অমিত শ্বাহে দিয়া ভাষণ সকোলোৰে বাবে আগবঢ়ালে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
30 MAR 2026 9:53PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহ জীয়ে আগবঢ়োৱা অসাধাৰণ ভাষণটো আগবঢ়াই উল্লেখ কৰে যে এয়া গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্য, ঐতিহাসিক প্ৰসংগ আৰু বিগত দশকত চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টাৰ বিশদ বিৱৰণেৰে ভৰি থকা ভাষণ । শ্ৰী মোদীয়ে আলোকপাত কৰে যে দশক দশক ধৰি পশ্চাদপসৰণ কৰা ​​মাওবাদী মতাদৰ্শই কেইবাটাও অঞ্চলৰ উন্নয়নত বিৰূপ প্ৰভাৱ পেলাইছিল, বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদে অগণন যুৱকৰ ভৱিষ্যতক ভয়াৱহভাৱে প্ৰভাৱান্বিত কৰিছিল।
তেওঁ লগতে আঙুলিয়াই দিয়ে যে যোৱা দহ বছৰত চৰকাৰে এই বিপদক উভালি পেলোৱাৰ দিশত কাম কৰিছে, একে সময়তে উন্নয়নৰ সুবিধা যাতে নক্সালবাদৰ দ্বাৰা প্ৰভাৱান্বিত অঞ্চলসমূহত উপনীত হয় সেয়া নিশ্চিত কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুনৰ দৃঢ়তাৰে কয় যে চৰকাৰে সুশাসন শক্তিশালী কৰাৰ লগতে সকলোৰে শান্তি তথা সমৃদ্ধি সুনিশ্চিত কৰাত মনোনিৱেশ কৰি যাব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত এনেদৰে পোষ্ট কৰিছে:
‘গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্য, ঐতিহাসিক প্ৰেক্ষাপট আৰু বিগত দশকত আমাৰ চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টাৰে ভৰা এয়া গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহজীৰ এক অসাধাৰণ ভাষণ।
দশক দশক ধৰি মাওবাদী মতাদৰ্শই কেইবাটাও অঞ্চলৰ উন্নয়নত বিৰূপ প্ৰভাৱ পেলাইছিল। বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদে অগণন যুৱকৰ ভৱিষ্যত ধ্বংস কৰি পেলাইছে।
যোৱা দশকত আমাৰ চৰকাৰে এই বিপদক উভালি পেলোৱাৰ দিশত কাম কৰিছে আৰু একে সময়তে উন্নয়নৰ ফল নক্সালবাদৰ দ্বাৰা প্ৰভাৱান্বিত অঞ্চলসমূহত পোৱাটো নিশ্চিত কৰিছে। আমি সুশাসনক আগুৱাই নিয়াত আৰু সকলোৰে বাবে শান্তি তথা সমৃদ্ধি নিশ্চিত কৰাত মনোনিৱেশ কৰি যাম।”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares address by Shri Amit Shah in Lok Sabha on India’s decisive fight against Naxalism
30 MAR 2026 9:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi shared the outstanding speech delivered by Union Home Minister Shri Amit Shah ji, noting that it was filled with important facts, historical context, and a detailed account of the Government’s efforts over the past decade. Shri Modi highlighted that for decades, the retrograde Maoist ideology had an adverse impact on the development of several regions, with Left Wing Extremism severely affecting the future of countless youngsters.
He further underlined that over the last ten years, the Government has worked towards uprooting this menace, while simultaneously ensuring that the benefits of development reach areas affected by Naxalism. The Prime Minister reaffirmed that the Government will continue to focus on strengthening good governance and ensuring peace and prosperity for all.
The Prime Minister posted on X:
“This is an outstanding speech by the Home Minister, Shri Amit Shah Ji, filled with important facts, historical context and the efforts of our Government in the last decade.
For decades, the retrograde Maoist ideology had an adverse impact on the development of several regions. Left Wing Extremism has ruined the future of countless youngsters.
In the last decade, our Government has worked towards uprooting this menace and at the same time ensuring the fruits of development reach areas affected by Naxalism. We will keep focusing on furthering good governance and ensuring peace and prosperity for all.”