Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India's robust energy ecosystem and sustainable future
18 MAR 2026 1:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister today highlighted a featured article by Union Minister Shri Manohar Lal Khattar regarding the evolution of India’s energy sector.
The Prime Minister noted that Union Minister Shri Manohar Lal Khattar reflects on how India is powering a robust energy ecosystem and shaping a sustainable atmosphere for future needs as well. The Prime Minister encouraged readers to engage with the piece to get an exact idea of India's energy policies that promise a Viksit Bharat.
The Prime Minister wrote on X:
"Union Minister Shri @mlkhattar reflects on how India is powering a robust energy ecosystem and shaping a sustainable atmosphere for the future needs as well!
Read this piece to get an exact idea of India's energy policies that promise a Viksit Bharat."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ସୁଦୃଢ଼ ଶକ୍ତି ଇକୋସିଷ୍ଟମ ଏବଂ ଦୀର୍ଘସ୍ଥାୟୀ ଭବିଷ୍ୟତ ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
18 MAR 2026 1:25PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୌ ଆଜି ଭାରତର ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରର ବିକାଶ ସମ୍ପର୍କରେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମନୋହର ଲାଲ ଖଟ୍ଟରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରକାଶିତ ଏକ ବିଶେଷ ନିବନ୍ଧ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମନୋହର ଲାଲ ଖଟ୍ଟରଙ୍କ ମତରେ ଭାରତ କିପରି ଏକ ସୁଦୃଢ଼ ଶକ୍ତି ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ସଶକ୍ତ କରୁଛି ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତର ଆବଶ୍ୟକତା ପାଇଁ ଏକ ସ୍ଥାୟୀ ବାତାବରଣ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପାଠକମାନଙ୍କୁ ଏହି ନିବନ୍ଧ ସହିତ ଜଡ଼ିତ ହେବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲେ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଭାରତର ଶକ୍ତି ନୀତି ବିଷୟରେ ସଠିକ୍ ଧାରଣା ମିଳିପାରିବ ଯାହା ଏକ ବିକସିତ ଭାରତର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଇଥାଏ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
"କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମନୋହର ଲାଲ ଖଟ୍ଟର ଭାରତ କିପରି ଏକ ସୁଦୃଢ଼ ଶକ୍ତି ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରୁଛି ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତର ଆବଶ୍ୟକତା ପାଇଁ ଏକ ସ୍ଥାୟୀ ବାତାବରଣ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି ତାହା ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଉଥିବା ଭାରତର ଶକ୍ତି ନୀତି ବିଷୟରେ ସଠିକ୍ ଧାରଣା ପାଇବା ପାଇଁ ଏହି ଅଂଶକୁ ପଢ଼ନ୍ତୁ ।’’