প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অত্তুকল পোঙ্গালাগী নুমিৎনা লাকপদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
03 MAR 2026 6:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অত্তুকল পোঙ্গালাগী শেংলবা থৌরমনা লাকপদা মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা নারী শক্তিগীদমক্তা কুহ্মৈ অসিগী অখন্নবা মরুওইবা অদু পনখি অমসুং মসিগী য়াইফরবা থৌরম অসিদা খুন্নাই অসিদা চাউখৎপা, হকচাং ফবা, অমত্তা ওইনা লৈনবা অমসুং পুন্না চৎমিন্নবগীদমক থৌনিখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা ইখি;
“অত্তুকল পোঙ্গালাগী অখন্নবা থৌরম অসিদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। হায়রিবা কুহ্মৈ অসি ঐখোয়গী নারী শক্তিগীদমক অখন্নবা মরুওইবা অমা লৈ। য়াইফরবা নুমিৎ অসিনা মীপুম খুদিংমক্কী পুন্সিদা চাউখৎপা অমসুং হকচাং ফাবা পুরকপা ওইরসনু। খুন্নাই অসিদা অপুনবগী ৱাখল্লোন অমসুং পুন্না লৈমিন্নবগী ৱাখল্লোন অসি হেন্না চেৎশিনহনবা ওইরসনু।”

Prime Minister's Office
Prime Minister extends warm wishes on the occasion of Attukal Pongala
03 MAR 2026 6:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has extended his warm wishes to the people on the sacred occasion of Attukal Pongala.
The Prime Minister highlighted the special significance of the festival for Nari Shakti and prayed for prosperity, good health, harmony and togetherness in society on this auspicious occasion.
The Prime Minister wrote on X;
“Warm wishes on the sacred occasion of Attukal Pongala. This festival has a special importance for our Nari Shakti. May this auspicious day bring prosperity and good health in everyone's lives. May the spirit of harmony and togetherness be furthered in society.”