ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମ୍ମିଳନୀ ୨୦୨୬ ଉଦଘାଟନର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
19 FEB 2026 3:28PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଭାରତ ମଣ୍ଡପମରେ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମ୍ମିଳନୀ ୨୦୨୬ର ଉଦଘାଟନ ଅବସରରେ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏକ୍ସ ରେ ଏକାଧିକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ମାନବ ଇତିହାସର ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ପରିବର୍ତ୍ତନ ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ!"
"ଏଆଇ ପାଇଁ ଭାରତର ଦୂରଦୃଷ୍ଟି 'ମାନବ’ ଶବ୍ଦରେ ସମାହିତ ହୋଇଛି, ଯାହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ମାନବ ।’’
"ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ମାନବତାର ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ନୂତନ ଉଚ୍ଚତାକୁ ଉନ୍ନୀତ କରିବ "
"ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସକୁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସାଧାରଣ କଲ୍ୟାଣ ଭାବେ ବିକଶିତ କରିବା ପାଇଁ ସଂକଳ୍ପ ନେବା"
"ଦୁର୍ଭାଗ୍ୟବଶତଃ, ଏଆଇ ଡିପ୍ ଫେକ୍ ଏବଂ ମନଗଢ଼ା ବିଷୟବସ୍ତୁ ଖୋଲା ସମାଜକୁ ଅସ୍ଥିର କରୁଛି।
ୱାଟରମାର୍କିଂ ଏବଂ ସ୍ପଷ୍ଟ ଉତ୍ସ ମାନକ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଆବଶ୍ୟକ।
ଶିଶୁ ସୁରକ୍ଷା ପ୍ରତି ମଧ୍ୟ ଆମକୁ ଅଧିକ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ପଡ଼ିବ ।’’
"ଭାରତରେ ଡିଜାଇନ୍ ଏବଂ ବିକାଶ କରନ୍ତୁ।
ବିଶ୍ୱକୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରନ୍ତୁ।
ମାନବଜାତିକୁ ପ୍ରଦାନ କରନ୍ତୁ "
"ଦିଲ୍ଲୀରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମ୍ମିଳନୀ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ଜଗତରୁ ଆସିଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଏକାଠି କରିଛି।
୧୦୦ ରୁ ଅଧିକ ଦେଶରୁ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ ଅଛି ।
ବିଶ୍ୱର ପ୍ରତ୍ୟେକ କୋଣରୁ ବିଶିଷ୍ଟ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀ ଅଛନ୍ତି।
ଆମର ଲକ୍ଷ୍ୟ ସମାନ-ଆମ ଗ୍ରହର କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଏଆଇର ଶକ୍ତିକୁ ଉପଯୋଗ କରିବା
"ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ୍ ଏବଂ ସବୁଠାରୁ ଐତିହାସିକ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ!’’
@LulaOficial
@anuradisanayake
@ParmelinG
@KBM_ALNAHYAN

Prime Minister's Office
Prime Minister shares the glimpses of inauguration of AI Impact Summit 2026
19 FEB 2026 3:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi shared the glimpses of his address at the inauguration of AI Impact Summit 2026 at Bharat Mandapam, New Delhi today.
In a series of posts on X, Shri Modi said:
“Artificial Intelligence is among the biggest transformations in human history!”
“India’s vision for AI is encapsulated in the word MANAV, which means human.”
“Artificial Intelligence will elevate the potential of humanity to new heights”
“Let us resolve to develop AI as a global common good”
“Unfortunately, AI deepfakes and fabricated content are destabilizing open societies.
Watermarking and clear source standards are increasingly necessary.
We must also be more vigilant about child safety.”
“Design and Develop in India.
Deliver to the World.
Deliver to Humanity.”
“The AI Impact Summit in Delhi has brought together the who’s who from the AI world.
There is representation from over 100 countries.
There are distinguished participants from every corner of the globe.
Our aim is the same - leveraging the power of AI for the welfare of our planet.”
“At the world’s largest and most historic AI Impact Summit in New Delhi!
@LulaOficial
@anuradisanayake
@ParmelinG
@KBM_ALNAHYAN