প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা প্ৰভাৱ সন্মিলন ২০২৬ উদ্বোধনৰ আভাস শ্বেয়াৰ
19 FEB 2026 3:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মণ্ডপমত কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা প্ৰভাৱ সন্মিলন ২০২৬ৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত তেওঁৰ ভাষণৰ আভাস শ্বেয়াৰ কৰে।
এক্সৰ এলানি পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
‘কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা মানৱ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ পৰিৱৰ্তনসমূহৰ ভিতৰত অন্যতম’!
‘কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ বাবে ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগী এম এ এন এ ভি (MANAV) শব্দত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে, যাৰ অৰ্থ হৈছে মানুহ’।
‘কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাই মানৱতাৰ সম্ভাৱনাক নতুন শিখৰলৈ উন্নীত কৰিব।’
‘আহক আমি কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাক বিশ্বব্যাপী কল্যাণৰ হকে বিকশিত কৰাৰ সংকল্প লওঁ’
‘দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা ডিপফেক আৰু মনোগ্ৰাহী সমলসমূহে মুক্ত সমাজক অস্থিৰ কৰি তুলিছে।’
ৱাটাৰমাৰ্কিং আৰু স্পষ্ট উৎসৰ মান ক্ৰমান্বয়ে প্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিছে।
‘আমি শিশুৰ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰতো অধিক সতৰ্ক হ’ব লাগিব।’
‘ভাৰতত ডিজাইন আৰু বিকাশ কৰক।
পৃথিৱীলৈ প্ৰেৰণ কৰক।
মানৱজাতিক প্ৰদান কৰক।’
‘দিল্লীত অনুষ্ঠিত কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা প্ৰভাৱ সন্মিলনে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা জগতৰ পৰা অহা লোকসকলক একত্ৰিত কৰিছে।
ইয়াত ১০০ৰো অধিক দেশে প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছে।
পৃথিৱীৰ প্ৰতিটো কোণৰ বিশিষ্ট অংশগ্ৰহণকাৰী আছে।
আমাৰ লক্ষ্য একেই - বিশ্বৰ কল্যাণৰ বাবে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ শক্তি ব্যৱহাৰ কৰা।’
‘নতুন দিল্লীত বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ আৰু ঐতিহাসিক কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা প্ৰভাৱ সন্মিলনত!’
@LulaOficial
@anuradisanayake
@ParmelinG
@KBM_ALNAHYAN”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares the glimpses of inauguration of AI Impact Summit 2026
19 FEB 2026 3:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi shared the glimpses of his address at the inauguration of AI Impact Summit 2026 at Bharat Mandapam, New Delhi today.
In a series of posts on X, Shri Modi said:
“Artificial Intelligence is among the biggest transformations in human history!”
“India’s vision for AI is encapsulated in the word MANAV, which means human.”
“Artificial Intelligence will elevate the potential of humanity to new heights”
“Let us resolve to develop AI as a global common good”
“Unfortunately, AI deepfakes and fabricated content are destabilizing open societies.
Watermarking and clear source standards are increasingly necessary.
We must also be more vigilant about child safety.”
“Design and Develop in India.
Deliver to the World.
Deliver to Humanity.”
“The AI Impact Summit in Delhi has brought together the who’s who from the AI world.
There is representation from over 100 countries.
There are distinguished participants from every corner of the globe.
Our aim is the same - leveraging the power of AI for the welfare of our planet.”
“At the world’s largest and most historic AI Impact Summit in New Delhi!
@LulaOficial
@anuradisanayake
@ParmelinG
@KBM_ALNAHYAN