ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏ.ଏନ୍.ଆଇ. ସହ ସାକ୍ଷାତକାରରେ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ବିଶ୍ୱ ଏଆଇ ବିପ୍ଳବରେ ଭାରତର ଭୂମିକା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
18 FEB 2026 9:51AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ଦିଲ୍ଲୀରେ ସମ୍ମାନଜନକ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମ୍ମିଳନୀର ଆୟୋଜନ କରୁଥିବାବେଳେ ଏଆଇର ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ସମ୍ଭାବନା ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ବିପ୍ଳବକୁ ରୂପ ଦେବାରେ ଭାରତର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଉପରେ ନିଜର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏ.ଏନ୍.ଆଇ. ସହିତ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସାକ୍ଷାତକାରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏଆଇ ଯୁଗରେ ନବସୃଜନ, ପ୍ରତିଭା ଏବଂ ନୈତିକ ନେତୃତ୍ୱର କେନ୍ଦ୍ର ଭାବେ ଭାରତର ଅନନ୍ୟ ସ୍ଥିତିକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଥିଲେ।
ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
"ଯେହେତୁ ଭାରତ ଦିଲ୍ଲୀରେ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମ୍ମିଳନୀର ଆୟୋଜନ କରୁଛି, ମୁଁ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ (ଏ. ଆଇ.)ର ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ସମ୍ଭାବନା, ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ (ଏ.ଆଇ.) ବିପ୍ଳବରେ ଭାରତର ଭୂମିକା ଏବଂ ଏ.ଏନ୍.ଆଇ. ସହିତ ଏହି ସାକ୍ଷାତକାରରେ ମୋର ଚିନ୍ତାଧାରା ସେୟାର କରିଛି।"

Prime Minister's Office
Prime Minister highlights India’s Role in Global AI Revolution at AI Impact Summit in ANI Interview
18 FEB 2026 9:51AM by PIB Delhi
As India hosts the prestigious AI Impact Summit in Delhi, Prime Minister Shri Narendra Modi shared his vision on the transformative potential of Artificial Intelligence and India’s pivotal role in shaping the global AI revolution.
In an exclusive interview with ANI, the Prime Minister underscored India’s unique position as a hub of innovation, talent, and ethical leadership in the AI era.
In a post on X, Shri Modi wrote:
“As India hosts the AI Impact Summit in Delhi, I’ve shared my thoughts on the transformative potential of AI, the role India can play in the AI revolution and more in this interview with ANI.”