Prime Minister's Office
Prime Minister highlights India’s Role in Global AI Revolution at AI Impact Summit in ANI Interview
18 FEB 2026 9:51AM by PIB Delhi
As India hosts the prestigious AI Impact Summit in Delhi, Prime Minister Shri Narendra Modi shared his vision on the transformative potential of Artificial Intelligence and India’s pivotal role in shaping the global AI revolution.
In an exclusive interview with ANI, the Prime Minister underscored India’s unique position as a hub of innovation, talent, and ethical leadership in the AI era.
In a post on X, Shri Modi wrote:
“As India hosts the AI Impact Summit in Delhi, I’ve shared my thoughts on the transformative potential of AI, the role India can play in the AI revolution and more in this interview with ANI.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এ.আই ইম্পেক সম্মিত্ত এ.এন.আই ইন্তরভিয়ুদা মালেমগী এ.আইগী অওনবা পুরকপদা ভারতকী থৌদাং ফোঙদোকখ্রে
18 FEB 2026 9:51AM by PIB Imphal
ভারতনা দিল্লিদা লেমজনিঙাই ওইরবা এ.আই ইম্পেক সম্মিৎ য়ুম্বু ওইবগা লোয়ননা, আর্তফিসিএল ইন্তিলিজেন্সগী অওনবা পুরকপা অমসুং মালেমগী আর্তফিসিএল ইন্তিলিজেন্সগী অওনবা পুরকপদা লৌরিবা থৌদাংগী মতাংদা মহাক্কী পান্দম প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোঙদোকখ্রে।
এ.এন.আইদা পীখিবা অখন্নবা ইন্তরভিয়ু অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইন্নোবেসন, লৌশিং আমসুং আর্তফিসিএল ইন্তিলিজেন্সগী যুগা অফবা থবক্ত লুচিংবা অমা ওইনা, ভারতকী তোপ-তোপ্পা মফম লৈরি।
এক্সতা পোষ্ট অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ভারতনা দিল্লিদা লেমজনিঙাই ওইরবা এ.আই ইম্পেক সম্মিৎ য়ুম্বু ওইবগা লোয়ননা, আর্তফিসিএল ইন্তিলিজেন্সগী অওনবা পুরকপা অমসুং মালেমগী আর্তফিসিএল ইন্তিলিজেন্সগী অওনবা পুরকপদা ভারতনা লৌরিবা থৌদাংগী মতাংদা এ.এন.আইগী ইন্তরভিয়ু অমদা ঐনা ঐগী ৱাখলশিং শরুক য়ারি”।