ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଇଣ୍ଡିଆ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଏକ୍ସପୋ ୨୦୨୬ର ଉଦଘାଟନର ମୁଖ୍ୟାଂଶ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
17 FEB 2026 10:47AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଇଣ୍ଡିଆ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଏକ୍ସପୋ ୨୦୨୬ କୁ ବିଚାର, ନବସୃଜନ ଏବଂ ଅଭିପ୍ରାୟର ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ମିଶ୍ରଣ ଭାବେ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
ଉଦଘାଟନୀ ସମାରୋହର ମୁଖ୍ୟାଂଶ ସେୟାର କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଲେ ଯେ ବିଶ୍ୱର ମଙ୍ଗଳ ପାଇଁ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସର ଭବିଷ୍ୟତକୁ ରୂପ ଦେବାରେ ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିଭାର ଅସାଧାରଣ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ଏହି ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ଆଲୋକପାତ କରିଛି।
ସର୍ବୋପରି, ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମାନବ ପ୍ରଗତି ପାଇଁ ଏଆଇକୁ ଦାୟିତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ, ସମାବେଶୀ ଏବଂ ବ୍ୟାପକ ସ୍ତରରେ ଉପଯୋଗ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଥିଲା।
ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଇଣ୍ଡିଆ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଏକ୍ସପୋ ୨୦୨୬ ବିଚାର, ନବସୃଜନ ଏବଂ ଅଭିପ୍ରାୟର ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ସମନ୍ୱୟ ଥିଲା।
ବିଶ୍ୱର ମଙ୍ଗଳ ପାଇଁ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସର ଭବିଷ୍ୟତକୁ ରୂପ ଦେବାରେ ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିଭାର ଅସାଧାରଣ ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ଏହା ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିଥିଲା।
ସର୍ବୋପରି, ମାନବ ପ୍ରଗତି ପାଇଁ ଏଆଇକୁ ଦାୟିତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ, ସମାବେଶୀ ଏବଂ ବ୍ୟାପକ ସ୍ତରରେ ଉପଯୋଗ କରିବା ଲାଗି ଏହା ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛି। ଏଠାରେ ମୁଖ୍ୟ ଆକର୍ଷଣଗୁଡ଼ିକ ରହିଛି "

Prime Minister's Office
Prime Minister shares highlights from the inauguration of India AI Impact Expo 2026
17 FEB 2026 10:47AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today hailed the India AI Impact Expo 2026 as a powerful convergence of ideas, innovation, and intent.
Sharing highlights of inauguration, Shri Modi said the Expo highlighted the extraordinary potential of Indian talent in shaping the future of Artificial Intelligence for global good.
Above all, the event reaffirmed India’s commitment to harnessing AI responsibly, inclusively, and at scale for human progress.
In a post on X, Shri Modi stated:
“India AI Impact Expo 2026 was a powerful convergence of ideas, innovation and intent.
It showcased the extraordinary potential of Indian talent in shaping the future of Artificial Intelligence for global good.
Above all, it reaffirmed our commitment to harnessing AI responsibly, inclusively and at scale for human progress. Here are the highlights…”