প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাৰত এআই ইম্পেক্ট এক্সপো ২০২৬ৰ উদ্বোধনৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ দিশসমূহ শ্বেয়াৰ
17 FEB 2026 10:47AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভাৰত এআই ইম্পেক্ট এক্সপো ২০২৬ক ধাৰণা, উদ্ভাৱন আৰু অভিপ্ৰায়ৰ এক শক্তিশালী সংমিশ্ৰণ হিচাপে প্ৰশংসা কৰে।
উদ্বোধনৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ দিশবোৰ শ্বেয়াৰ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে এই প্ৰদৰ্শনীয়ে বিশ্বৰ কল্যাণৰ বাবে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ ভৱিষ্যতক গঢ় দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতীয় প্ৰতিভাৰ অসাধাৰণ সম্ভাৱনাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিছে।
ইয়াৰ উপৰি এই অনুষ্ঠানটোৱে মানৱ প্ৰগতিৰ বাবে দায়িত্বশীল আৰু অন্তৰ্ভুক্তিমূলকভাৱে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ ব্যৱহাৰৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ দায়বদ্ধতাক পুনৰ নিশ্চিত কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
‘ভাৰত এআই ইম্পেক্ট এক্সপো ২০২৬ ধাৰণা, উদ্ভাৱন আৰু অভিপ্ৰায়ৰ এক শক্তিশালী সংমিশ্ৰণ।
ই বিশ্বৰ কল্যাণৰ বাবে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ ভৱিষ্যতক গঢ় দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতীয় প্ৰতিভাৰ অসাধাৰণ সম্ভাৱনা প্ৰদৰ্শন কৰে।
ইয়াৰ উপৰি ই মানৱ প্ৰগতিৰ বাবে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাক দায়িত্বশীল আৰু সামগ্ৰিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰাৰ বাবে আমাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ নিশ্চিত কৰে। ইয়াত গুৰুত্বপূৰ্ণ দিশবোৰ উল্লেখ কৰা হৈছে।’

Prime Minister's Office
Prime Minister shares highlights from the inauguration of India AI Impact Expo 2026
17 FEB 2026 10:47AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today hailed the India AI Impact Expo 2026 as a powerful convergence of ideas, innovation, and intent.
Sharing highlights of inauguration, Shri Modi said the Expo highlighted the extraordinary potential of Indian talent in shaping the future of Artificial Intelligence for global good.
Above all, the event reaffirmed India’s commitment to harnessing AI responsibly, inclusively, and at scale for human progress.
In a post on X, Shri Modi stated:
“India AI Impact Expo 2026 was a powerful convergence of ideas, innovation and intent.
It showcased the extraordinary potential of Indian talent in shaping the future of Artificial Intelligence for global good.
Above all, it reaffirmed our commitment to harnessing AI responsibly, inclusively and at scale for human progress. Here are the highlights…”