ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶ୍ୱକପ୍ ବିଜୟ ପାଇଁ ଭାରତର ୧୯ ବର୍ଷରୁ କମ୍ କ୍ରିକେଟ ଦଳକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
06 FEB 2026 9:33PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବିଶ୍ୱକପ୍ ଟାଇଟଲ୍ ଜିତିଥିବା ଭାରତର ୧୯ ବର୍ଷରୁ କମ୍ କ୍ରିକେଟ ଦଳର ଚମତ୍କାର ପ୍ରଦର୍ଶନକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଅସାଧାରଣ କୌଶଳ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ଭଲ ଖେଳିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦଳକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ଏହି ବିଜୟ ଅନେକ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ାବିତଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ବାର୍ତ୍ତାରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଭାରତର କ୍ରିକେଟ୍ ପ୍ରତିଭା ଚମକୁଛନ୍ତି !
ବିଶ୍ୱକପ୍ ଘରକୁ ଆଣିଥିବାରୁ ଆମ ୧୯ ବର୍ଷରୁ କମ୍‍ ଦଳ ପାଇଁ ଗର୍ବିତ। ଦଳ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଅସାଧାରଣ କୌଶଳ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ବହୁତ ଭଲ ଖେଳିଛି। ଏହି ବିଜୟ ଅନେକ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ାବିତଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ। ଆଗାମୀ ପ୍ରୟାସ ପାଇଁ ଖେଳାଳିମାନଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା "

Prime Minister's Office
Prime Minister Congratulates India’s U-19 Cricket Team on World Cup Victory
06 FEB 2026 9:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has lauded the outstanding performance of India’s Under-19 cricket team for clinching the World Cup title.
Prime Minister commended the team for playing very well through the tournament, showcasing exceptional skill. This win will inspire several young sportspersons too, he added.
In a message on X, Shri Modi said:
“India’s cricketing talent shines!
Proud of our U-19 team for bringing home the World Cup. The team has played very well through the tournament, showcasing exceptional skill. This win will inspire several young sportspersons too. Best wishes to the players for their upcoming endeavours.”