মন্ত্রীমন্দল
২০৩০-৩১ ফাওবা অতল পেন্সন য়োজনা (এ পি ৱাই) মখা চৎথবা অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী অমসুং অৱাৎপা শেনফম মেনখৎনবা মখা তানা শেন্থং পীবা অয়াবা পীখ্রে
21 JAN 2026 12:14PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা শেনবা চহি ২০৩০-৩১ ফাওবা অতল পেন্সন য়োজনা (এ পি ৱাই) মখা চৎথবা অমসুং মতেং পাংনবা অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী অমসুং অৱাৎপা শেনফম মেনখৎনবা মখা তানা শেন্থং পীবা অয়াবা পীখ্রে।
থবক ওইনা পায়খৎনবা লাল্লোং:
সরকারগী মতেংগা লোয়ননা স্কিম অসি ২০৩০-৩১ ফাওবা মখা চৎথগনি:
1.
I. তাকপী-তম্বীবা, কেপাসিতি বিল্দিং য়াওনা অফং-অফংবা থবক শুবা শিন্মীশিং পাক-শন্না কোনশিন্নবা পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং।
II. দরকার ওইবশিং ফংনবা অমসুং স্কিম তুংকোইনা চৎনবা য়ানবা অৱাৎপা শেনফম ফংহনবা।
অচৌবা কান্নবা।
• শেন্থোক য়াম্না লৈতবা অমসুং অফং-অফংবা থবক শুবা শিন্মীশিং অহল ওইরকপা মতমদা শেন্থোক লৈহনবা।
• কাংলুপ খুদিংমক শেন-থুমগী কান্নবশিং ফংবা হেনগৎহনবা অমসুং পেন্সন ফংলবা খুন্নাই অমা ওইনবা ভারতকী অওনবা শৌগৎপা।
• তুংকোইনা চৎনবা য়ারবা খুন্নাইগী ঙাক্লৌ পীদুনা Viksit Bharat @2047 গী মঙলান মপাঙ্গল কনখৎহনবা।
নুঙগীৱারোল:
• হৌদোকখিবা: অফং-অফংবা থবক শুবা শিন্মীশিং অহল ওইরকপা মতমদা শেন্থোক লৈহন্নবা পান্দমদা মে ৯,২০২৬ দা অতল পেন্সন য়োজনা হৌদোকখি।
• মরুওইবা শক্তমশিং: পুখৎলকখিবা শেনফমশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা, চহি ৬০ দগী অতল পেন্সন য়োজনানা থা অমদা লুপা ১,০০০ দগী লুপা ৫,০০০ ফাওবা পীরে।
• খুমাঙচাউশিনবা: জনুৱারি ১৯,২০২৬ ফাওবদা, সবস্ক্রাইবর করোর ৮.৬৬ হেন্না মিং চল্লে। অতল পেন্সন য়োজনা ভারতকী খুন্নাইগী ঙাক্লৌ পীনবা মরুওইবা অমা ওইরে।
• শাংদোকপগী দরকার ওইবা: স্কিম অসি তুংকোইনা চৎনবা য়ানবা মখা তানা মীয়ামদা খঙহনবা, কেপাসিতি হেনগৎহনবা অমসুং অৱাৎপা ফন্দশিং পীদুনা সরকারনা শৌগৎপা তঙাইফদে।

Cabinet
Cabinet approves continuation of Atal Pension Yojana (APY) and extension of funding support for promotional and developmental activities and gap funding till 2030-31
21 JAN 2026 12:14PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today approved the continuation of Atal Pension Yojana (APY) up to FY 2030-31 along with extension of funding support for promotional and developmental activities and gap funding.
Implementation Strategy:
The scheme will continue up to 2030-31 with Government support for:
1. Promotional and Developmental activities to expand outreach among unorganised workers including awareness, capacity building.
2. Gap funding to meet viability requirements and ensure sustainability of the scheme.
Major Impact:
• Ensures old-age income security for millions of low-income and unorganised sector workers.
• Enhances financial inclusion and supports India’s transition to a pensioned society.
• Strengthens the vision of Viksit Bharat @2047 by providing sustainable social security.
Background:
• Launch: APY was launched on 9th May, 2015 with the objective of providing old-age income security to workers in the unorganised sector.
• Scheme Features: APY offers a guaranteed minimum pension of Rs.1,000 to Rs.5,000 per month starting at age 60, based on contributions.
• Progress: As of 19th January, 2026, over 8.66 crore subscribers have been enrolled, making APY a cornerstone of India’s inclusive social security framework.
• Need for Extension: Sustained government support is essential for continued awareness, capacity building, and bridging of viability gaps to ensure the scheme’s sustainability.