ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଶର ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯାହା ପ୍ରସ୍ତୁତକର୍ତ୍ତାମାନଙ୍କୁ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ଅସଂଖ୍ୟ ସୁଯୋଗ ଉପରେ ଚିନ୍ତା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛି
16 JAN 2026 12:34PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଦେଶର ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯାହା ପ୍ରସ୍ତୁତକର୍ତ୍ତାମାନଙ୍କୁ ଏକ ସମାବେଶୀ ବ୍ୟବସ୍ଥା ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ଅସଂଖ୍ୟ ସୁଯୋଗ ଉପରେ ଚିନ୍ତା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛି।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପୀୟୁଷ ଗୋୟଲଙ୍କ 'ଏକ୍ସ’ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତରରେ ସେ କହିଥିଲେ:
"ଆଜିର ଭାରତ ଆକାଂକ୍ଷା ଏବଂ ସୃଷ୍ଟିରେ ବିଶ୍ୱାସ କରେ, ସେମାନେ ତାହା ସୃଷ୍ଟି କରୁଛନ୍ତି ଯାହା ସେମାନେ ପୂର୍ବରୁ ଖୋଜୁଥିଲେ!
ଏହି ନିବନ୍ଧରେ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପୀୟୁଷ ଗୋୟଲ ଦେଶର ଜୀବନ୍ତ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ବିଷୟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି ଯାହା ଏହିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତକର୍ତ୍ତାମାନଙ୍କୁ ଏକ ସମାବେଶୀ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ଅସଂଖ୍ୟ ସୁଯୋଗ ଉପରେ ଚିନ୍ତା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛି।
ଏହାକୁ ପଢ଼ନ୍ତୁ!
#10YearsOfStartupIndia”

Prime Minister's Office
PM shares an article highlighting the country’s vibrant startup ecosystem that is helping creators grow in an inclusive set up and ponder over innumerable opportunities for a Viksit Bharat
16 JAN 2026 12:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article highlighting the country’s vibrant startup ecosystem that is helping creators grow in an inclusive set up and ponder over innumerable opportunities for a Viksit Bharat.
Responding to a post by Union Minister Shri Piyush Goyal on X, he stated:
“Today’s India believes in aspiration & creation, they are creating what they once used to seek!
In this article Union Minister Shri @PiyushGoyal writes about the country’s vibrant startup ecosystem that is helping such creators grow in an inclusive set up and ponder over innumerable opportunities for a Viksit Bharat.
Do read this!
#10YearsOfStartupIndia”