গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে জন্ম বাৰ্ষিকীত স্বামী বিবেকানন্দলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপনৰ লগতে সকলো নাগৰিককে ‘ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ দিৱস’-ৰ শুভেচ্ছা জনায়
কেতিয়াও লক্ষ্যত উপনীত নোহোৱা পৰ্য্যন্ত নৰ’বলৈ আহ্বান জনোৱা স্বামী বিবেকানন্দৰ চিন্তাধাৰাই যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত কৰ্তব্য আৰু দেশপ্ৰেমৰ মনোভাৱ জাগ্ৰত কৰি এখনি উন্নত ভাৰত গঢ়া কাৰ্য্যক ত্বৰান্বিত কৰিছে
স্বামী বিবেকানন্দই দেশৰ যুৱক-যুৱতীসকলক ভাৰতৰ জ্ঞান পৰম্পৰা, দৰ্শন আৰু আধ্যাত্মিকতাৰে সংযোগ কৰি বিশ্বব্যাপী মঞ্চলৈ ইয়াৰ প্ৰসাৰতাক আগুৱাই নিছে
স্বামী বিবেকানন্দই ৰামকৃষ্ণ মিছনৰ জৰিয়তে সমাজসেৱাৰ আদৰ্শ প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল
12 JAN 2026 11:14AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি জন্ম বাৰ্ষিকীত স্বামী বিবেকানন্দলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপনৰ লগতে সকলো নাগৰিককে ‘ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ দিৱস’-ৰ শুভেচ্ছা জনায়। তেওঁ কয় যে কেতিয়াও লক্ষ্যত উপনীত নোহোৱা পৰ্য্যন্ত নৰ’বলৈ আহ্বান জনোৱা স্বামী বিবেকানন্দৰ চিন্তাধাৰাই যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত কৰ্তব্য আৰু দেশপ্ৰেমৰ মনোভাৱ জাগ্ৰত কৰি এখনি উন্নত ভাৰত গঢ়া কাৰ্য্যক ত্বৰান্বিত কৰিছে।
‘এক্স’-ৰ এটা প’ষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, “মই জন্ম বাৰ্ষিকীত স্বামী বিবেকানন্দলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপনৰ লগতে সকলো নাগৰিককে ‘ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ দিৱস’-ৰ শুভেচ্ছা জনালো। স্বামী বিবেকানন্দই দেশৰ যুৱক-যুৱতীসকলক ভাৰতৰ জ্ঞান পৰম্পৰা, দৰ্শন আৰু আধ্যাত্মিকতাৰে সংযোগ কৰি বিশ্বব্যাপী মঞ্চলৈ ইয়াৰ প্ৰসাৰতাক আগুৱাই নিছে। স্বামী বিবেকানন্দই ৰামকৃষ্ণ মিছনৰ জৰিয়তে সমাজসেৱাৰ আদৰ্শ প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল। কেতিয়াও লক্ষ্যত উপনীত নোহোৱা পৰ্য্যন্ত নৰ’বলৈ আহ্বান জনোৱা স্বামী বিবেকানন্দৰ চিন্তাধাৰাই যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত কৰ্তব্য আৰু দেশপ্ৰেমৰ মনোভাৱ জাগ্ৰত কৰি এখনি উন্নত ভাৰত গঢ়া কাৰ্য্যক ত্বৰান্বিত কৰিছে।”

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, pays his respectful tributes to Swami Vivekananda on his birth anniversary and extended greetings to all fellow citizens on ‘National Youth Day’
Swami Vivekananda’s thoughts, which urge one never to stop before achieving the goal, are awakening a sense of duty and patriotism among the youth and are accelerating the building of a developed India
Swami Vivekananda connected the youth of the country with India’s knowledge tradition, philosophy, and spirituality, and carried its reach to global platforms
Swami Vivekananda established ideals of social service through the Ramakrishna Mission
12 JAN 2026 11:14AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, today paid his respectful tributes to Swami Vivekananda on his birth anniversary and extended greetings to all citizens on ‘National Youth Day’. He said that Swami Vivekananda’s thoughts, which convey the message of not stopping until one achieves the goal, are awakening a sense of duty and patriotism among the youth and are accelerating the building of a developed India.
In a post on ‘X’, Shri Amit Shah said, “I bow in reverence to Swami Vivekananda on his birth anniversary and extend my heartfelt greetings to all citizens on ‘National Youth Day’. Swami Vivekananda connected the youth of the country with India’s knowledge tradition, philosophy, and spirituality, and carried its reach to global platforms. Through the Ramakrishna Mission, he also established ideals of social service. Swamiji’s thoughts, which give the message of not stopping before achieving the goal, are awakening a sense of duty and patriotism among the youth and are accelerating the building of a developed India.”