প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী ১১দা রাজকোৎতা চৎকনি
পি.এম.না কচ্ছ অমসুং সৌরাস্ত্রা রিজনগী ভাইব্রেন্ত গুজরাত রিজনেল কনফরেন্স হৌদোক্কনি
ভাইব্রেন্ত গুজরাত রিজেনেল কনফরেন্সনা নোংচুপ থংবা গুজরাত্তা ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইন্দস্ত্রিএল গ্রোথকী অনৌবা শাহৌ অমা পুরক্কনি
সেরামিক্স, ইঞ্জিনীয়রিং, পোর্তস অমসুং লোজিস্তিক্স, গ্রীন ইনর্জী তুরিজম য়াওনা মরু ওইবা সেক্তরশিংদা কনফরেন্স অসিনা মীৎয়েং থমগনি
ভাইব্রেন্ত গুজরাতকী মাইপাক্লবা মোদেলনা য়ৌশিনবা অমসুং কান্নবা অসি হেন্না পাকথোক চাউথোকহন্নবা গুজরাত শিনবা থুংবদা ভাইব্রেন্ত গুজরাত রিজনেল কনফরেন্স মরি পাংথোকখ্রে
রিজনেল কনফরেন্সশিং অসিনা রিজন-স্পেসিফিক ইন্দস্ত্রিএল দিবেলপমেন্ত থৌগৎনবা, তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদা ইনভেস্তমেন্তশিং লাকহন্নবা অমসুং গ্লোবেল এঙ্গেজমেন্ত হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্মি
09 JAN 2026 12:07PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী ২০২৬গী জনুৱারী ১১দা রাজকোৎ চৎকনি অমসুং কচ্ছ অমসুং সৌরাস্ত্রা লমদমগীদমক ভাইব্রেন্ত গুজরাত রিজনেল কনফরেন্সতা শরুক য়াগনি। নুংথিল পুং ১:৩০ রোম তাবদা মহাক্না কনফরেন্সতা ত্রেদ শো হৌদোক্কনি। মতুংদা, নুংথিল পুং ২ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা রাজকোৎকী মারৱারী য়ুনিভর্সিতীদা কচ্ছ অমসুং সৌরাস্ত্রা লমদমগীদমক ভাইব্রান্ত গুজরাত রিজনেল কনফরেন্স হৌদোক্কনি। থৌরম অসিদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি। থৌরম অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত ইন্দস্ত্রীয়েল দিবেলপমেন্ত কোরপোরেসন লিমিতেদ (জি.আই.দি.সি.) গী গ্রীনফিল্দ স্মার্ত ইস্তেৎ ১৪ শেমগৎপগী ৱাফমসু লাউথোক্কনি অমসুং রাজকোৎতা জি.আই.দি.সি.গী মেদিকেল দিভাইস পার্কসু শঙ্গাগনি।
ভাইব্রেন্ত গুজরাত রিজনেল কনফরেন্স অসি ২০২৬গী জনুৱারী ১১-১২ ফাওবদা পাংথোক্কনি। মসিদা কচ্ছ অমসুং সৌরাস্ত্রাগী জিলা ১২না শরুক য়াগনি। হায়রিবা লমদমশিং অসি খক্তদা অখন্ননা কৎথোকপগা লোয়ননা কনফরেন্স অসিনা নোংচুপ গুজরাত্তা ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইন্দস্ত্রিএল গ্রোথকীদমক অনৌবা শাহৌ অমা পীনবা পান্দম থম্লি। কনফরেন্স অসিগী ফোকস সেক্তরশিংদা সেরামিক্স, ইঞ্জিনীয়রিং, পোর্তস অমসুং লোজিস্তিক্স, ফিসরিজ, পেত্রোকেমিকেলস, এগ্রো অমসুং ফুদ প্রোসেসিং, মিনরেল্স, গ্রীন ইনর্জী ইকোসিস্তেম, স্কিল দিবেলপমেন্ত, স্তার্তঅপশিং, এম.এস.এম.ই.শিং, তুরিজম অমসুং কলচর য়াওরি। জপান, খা কোরিয়া, রাৱান্দা অমসুং য়ুক্রেন অসি কনফরেন্স অসিগী পার্তনর লৈবাকশিং ওইগনি।
ভাইব্রেন্ত গুজরাতকী মায় পাক্লবা মোদেল অসি হেন্না পাকথোক চাউথোকহন্নবগীদমক, রাজ্য অসিদা ভাইব্রেন্ত গুজরাত রিজনেল কনফরেন্স মরি পাংথোক্লি। অৱাং গুজরাতকী লমদমগী অহানবা রিজনেল কনফরেন্স অসি ২০২৫গী ওক্তোবর ৯ অমসুং ১০দা মেহসানাদা পাংথোকখি। হৌজিক পাংথোক্লিবা ইদিসন অসি কচ্ছ অমসুং সৌরাস্ত্রা লমদমগী ওইনা পাংথোক্লি। মথংদা সুরত অমসুং ভদোদারাদা সাউথ গুজরাত (এপ্রিল ৯-১০, ২০২৬) অমসুং সেন্ত্রেল গুজরাত (জুন ১০-১১, ২০২৬) লমদমশিংগী রিজনেল কনফরেন্সশিং পাংথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীগী ভিক্সিৎ ভারত @ ২০৪৭গী মঙলান অদুগী পরিং মখাদা অমসুং ভাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎকী মাইপাকপা অমসুং লিগেসীদা য়ুম্ফম ওইদুনা, লমদম অসিগী ওইবা ইন্দস্ত্রীগী চাউখৎপা, তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা শেল থাদবা পুক্নিং চিংশিনবা অমসুং মালেমগী ওইবা থৌদাং হেনগৎহন্নবা রিজনেল কনফরেন্সশিং অসিনা পান্দম থম্লি। ভাইব্রেন্ত গুজরাত প্লেতফোর্ম অসি লমদমশিংদা হেন্না নকশিন্নহন্দুনা, খোঙথাং অসিনা দিসেন্ত্রেলাইজ দিবলপমেন্ত, ইজ ওফ দুইং বিজিনেস, ইন্নোবেসন-দ্রিভন গ্রোথ অমসুং সস্তেনেবল এমপ্লোইমেন্তগী খুদোংচাবশিং শেমগৎপদা প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীরিবা অদু উৎলি।
রিজনেল কনফরেন্সশিং অসি রিজনেল এচিবমেন্তশিং উৎনবা অমসুং অনৌবা খোঙথাংশিং লাউথোক্নবগী প্লেৎফোর্ম অমা ওইবতা নত্তনা রিজনেল ইকোনোমীশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা, ইন্নোবেসন প্রমোৎ তৌদুনা অমসুং রাজ্য অসিগী শরুক খুদিংমক্তা স্ত্রেতেজিক ইনভেস্তমেন্তশিং লাইথোকহন্দুনা গুজরাতকী গ্রোথ স্তোরী পুন্না শেমগৎনবগী খুৎলাই অমসু ওইগনি। রিজনেল কনফরেন্সশিংগী এচিবমেন্তশিং অসি ২০২৭গী জনুৱারীদা পাংথোক্কদৌরিবা ভাইব্রান্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎকী মথংগী ইদিসনদা উৎকনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Rajkot on 11th January
PM to inaugurate Vibrant Gujarat Regional Conference for Kutch and Saurashtra region
Vibrant Gujarat Regional Conference to usher in fresh momentum for investment and industrial growth in Western Gujarat
Conference to Focus on Key Sectors including Ceramics, Engineering, Ports & Logistics, Green Energy, Tourism among others
To further expand the reach and impact of the successful model of Vibrant Gujarat, four Vibrant Gujarat Regional Conferences are being held across Gujarat
Regional Conferences aim to promote region-specific industrial development, attract investments across diverse sectors, and enhance global engagement
09 JAN 2026 12:07PM by PIB Delhi
Prime Minister will visit Rajkot on 11th January 2026 and participate in the Vibrant Gujarat Regional Conference for Kutch and Saurashtra Region. At around 1:30 PM, he will inaugurate Trade Show at the Conference. Thereafter, at around 2 PM, Prime Minister will inaugurate the Vibrant Gujarat Regional Conference for Kutch and Saurashtra Region at Marwadi University, Rajkot. He will also address the gathering on the occasion. During the event, Prime Minister will also announce the development of 14 greenfield smart Gujarat Industrial Development Corporation Limited (GIDC) estates and inaugurate the medical device park of GIDC at Rajkot.
Vibrant Gujarat Regional Conference is being held from 11-12 January 2026, catering to 12 districts across the Kutch and Saurashtra regions. Dedicated exclusively to these regions, the conference aims to usher in fresh momentum for investment and industrial growth in western Gujarat. The focus sectors of the conference include Ceramics, Engineering, Ports & Logistics, Fisheries, Petrochemicals, Agro & Food Processing, Minerals, Green Energy Ecosystem, Skill Development, Startups, MSMEs, Tourism and Culture, among others. Japan, South Korea, Rwanda and Ukraine will be the partner countries for the Conference.
To further expand the reach and impact of the successful model of Vibrant Gujarat, four Vibrant Gujarat Regional Conferences are being held across the State. The first edition of the Regional Conference for North Gujarat region was held at Mehsana on 9-10 October 2025. The current edition is being held for the Kutch and Saurashtra region. The Regional Conferences for South Gujarat (9-10 April 2026) and Central Gujarat (10-11 June 2026) regions will subsequently be organized in Surat and Vadodara respectively.
Aligned with the Prime Minister’s vision of Viksit Bharat @2047 and building upon the success and legacy of the Vibrant Gujarat Global Summit, these Regional Conferences aim to promote region-specific industrial development, attract investments across diverse sectors, and enhance global engagement. By taking the Vibrant Gujarat platform closer to the regions, the initiative also reflects the Prime Minister’s emphasis on decentralised development, ease of doing business, innovation-driven growth, and the creation of sustainable employment opportunities.
The Regional Conferences will not only serve as a platform for showcasing regional achievements and announcing new initiatives but also as instruments for co-creating Gujarat’s growth story by empowering regional economies, promoting innovation and facilitating strategic investments in every part of the State. The achievements of Regional Conferences will be showcased during the next edition of Vibrant Gujarat Global Summit to be held in January 2027.