প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১১ জানুৱাৰীত ৰাজকোট ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
কচ্ছ আৰু সৌৰাষ্ট্ৰ অঞ্চলৰ বাবে ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট আঞ্চলিক সন্মিলন উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
পশ্চিম গুজৰাটত বিনিয়োগ আৰু ঔদ্যোগিক বিকাশৰ বাবে নতুন গতিৰ সূচনা কৰিব ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট আঞ্চলিক সন্মিলনে
চিৰামিক, অভিযান্ত্ৰিক, বন্দৰ আৰু লজিষ্টিক, সেউজ শক্তি, পৰ্যটনকে ধৰি অন্যান্য গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰসমূহৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিব সন্মিলনখনে
ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাটৰ সফল আৰ্হিৰ প্ৰসাৰ আৰু প্ৰভাৱ অধিক সম্প্ৰসাৰণ কৰিবলৈ সমগ্ৰ গুজৰাটত চাৰিখন ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট আঞ্চলিক সন্মিলন অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে
আঞ্চলিক সন্মিলনৰ লক্ষ্য হৈছে অঞ্চলভিত্তিক ঔদ্যোগিক উন্নয়নৰ প্ৰচাৰ, বিভিন্ন খণ্ডত বিনিয়োগ আকৰ্ষণ আৰু বিশ্বব্যাপী সম্পৰ্ক বৃদ্ধি
09 JAN 2026 12:07PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০২৬ চনৰ ১১ জানুৱাৰীত ৰাজকোট ভ্ৰমণ কৰিব আৰু কচ্ছ আৰু সৌৰাষ্ট্ৰ অঞ্চলৰ বাবে ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট আঞ্চলিক সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিব। দিনৰ প্ৰায় ১.৩০ বজাত তেওঁ সন্মিলনত বাণিজ্য প্ৰদৰ্শনী উদ্বোধন কৰিব। ইয়াৰ পিছত দুপৰীয়া প্ৰায় ২ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজকোটৰ মাৰৱাড়ী বিশ্ববিদ্যালয়ত কচ্ছ আৰু সৌৰাষ্ট্ৰ অঞ্চলৰ বাবে ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট আঞ্চলিক সন্মিলন উদ্বোধন কৰিব। এই উপলক্ষে তেওঁ এক সমাৱেশকো সম্বোধন কৰিব। অনুষ্ঠানৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৪ খন গ্ৰীনফিল্ড স্মাৰ্ট গুজৰাট ঔদ্যোগিক উন্নয়ন নিগম লিমিটেড (জি আই ডি চি) সম্পত্তি উন্নয়নৰ কথাও ঘোষণা কৰিব আৰু ৰাজকোটত জি আই ডি চিৰ চিকিৎসা সঁজুলি উদ্যান উদ্বোধন কৰিব।
ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট আঞ্চলিক সন্মিলন ২০২৬ চনৰ ১১-১২ জানুৱাৰীৰ পৰা অনুষ্ঠিত হ’ব, য’ত কচ্ছ আৰু সৌৰাষ্ট্ৰ অঞ্চলৰ ১২ খন জিলা সামৰি লোৱা হৈছে। এই অঞ্চলসমূহৰ বাবে বিশেষভাৱে উৎসর্গীকৃত এই সন্মিলনৰ লক্ষ্য হৈছে পশ্চিম গুজৰাটত বিনিয়োগ আৰু ঔদ্যোগিক বিকাশৰ বাবে নতুন গতিৰ সূচনা কৰা। সন্মিলনখনৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডসমূহৰ ভিতৰত আছে চিৰামিক, অভিযান্ত্ৰিক, বন্দৰ আৰু লজিষ্টিক, মীন পালন, পেট্ৰোকেমিকেল, কৃষি আৰু খাদ্য সংসাধন, খনিজ পদাৰ্থ, সেউজ শক্তি পৰিবেশতন্ত্ৰ, দক্ষতা বিকাশ, ষ্টাৰ্টআপ, এমএছএমই, পৰ্যটন আৰু সংস্কৃতি আদি। জাপান, দক্ষিণ কোৰিয়া, ৰুৱাণ্ডা আৰু ইউক্ৰেইন এই সন্মিলনৰ অংশীদাৰ দেশ হ’ব।
ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাটৰ সফল আৰ্হিৰ প্ৰসাৰ আৰু প্ৰভাৱ অধিক সম্প্ৰসাৰিত কৰিবলৈ, সমগ্ৰ ৰাজ্যখনত চাৰিখন ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট আঞ্চলিক সন্মিলন অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে। উত্তৰ গুজৰাট অঞ্চলৰ বাবে আঞ্চলিক সন্মিলনৰ প্ৰথম সংস্কৰণটো ২০২৫ চনৰ ৯-১০ অক্টোবৰত মেহছানাত অনুষ্ঠিত হৈছিল। বৰ্তমানৰ সংস্কৰণটো কচ্ছ আৰু সৌৰাষ্ট্ৰ অঞ্চলৰ বাবে আয়োজন কৰা হৈছে। দক্ষিণ গুজৰাট (৯-১০ এপ্ৰিল, ২০২৬) আৰু মধ্য গুজৰাট (১০-১১ জুন, ২০২৬) অঞ্চলৰ বাবে আঞ্চলিক সন্মিলনসমূহ পৰৱৰ্তী সময়ত ক্ৰমে চুৰাট আৰু বদোদৰাত আয়োজন কৰা হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বিকশিত ভাৰত @২০৪৭ৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি আৰু ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গোলকীয় সন্মিলনৰ সফলতা আৰু উত্তৰাধিকাৰৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি আয়োজন কৰা এই আঞ্চলিক সন্মিলনসমূহৰ লক্ষ্য হৈছে অঞ্চল-নিৰ্দিষ্ট ঔদ্যোগিক বিকাশৰ প্ৰচাৰ কৰা, বিভিন্ন খণ্ডত বিনিয়োগ আকৰ্ষণ কৰা আৰু গোলকীয় সম্পৰ্ক বৃদ্ধি কৰা। ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট মঞ্চক অঞ্চলসমূহৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱাৰ জৰিয়তে এই পদক্ষেপটোৱে বিকেন্দ্ৰীকৃত উন্নয়ন, ব্যৱসায় কৰাৰ সূচলতা, উদ্ভাৱন-চালিত বিকাশ আৰু বহনক্ষম নিযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টিৰ ওপৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ গুৰুত্ব প্ৰতিফলিত কৰে।
আঞ্চলিক সন্মিলনসমূহে কেৱল আঞ্চলিক সাফল্যসমূহ প্ৰদৰ্শন কৰা আৰু নতুন পদক্ষেপসমূহ ঘোষণা কৰাৰ এক মঞ্চ হিচাপেই কাম নকৰে, বৰঞ্চ আঞ্চলিক অৰ্থনীতিৰ সবলীকৰণ, উদ্ভাৱনৰ প্ৰচাৰ আৰু ৰাজ্যখনৰ প্ৰতিটো অংশতে কৌশলগত বিনিয়োগৰ সুবিধা প্ৰদান কৰি গুজৰাটৰ বিকাশৰ কাহিনীৰ সহ-সৃষ্টিৰ অংশ হিচাপেও কাম কৰিব। ২০২৭ চনৰ জানুৱাৰীত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট বিশ্ব সন্মিলনৰ পৰৱৰ্তী সংস্কৰণত আঞ্চলিক সন্মিলনৰ সাফল্যসমূহ প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব।

Prime Minister's Office
PM to visit Rajkot on 11th January
PM to inaugurate Vibrant Gujarat Regional Conference for Kutch and Saurashtra region
Vibrant Gujarat Regional Conference to usher in fresh momentum for investment and industrial growth in Western Gujarat
Conference to Focus on Key Sectors including Ceramics, Engineering, Ports & Logistics, Green Energy, Tourism among others
To further expand the reach and impact of the successful model of Vibrant Gujarat, four Vibrant Gujarat Regional Conferences are being held across Gujarat
Regional Conferences aim to promote region-specific industrial development, attract investments across diverse sectors, and enhance global engagement
09 JAN 2026 12:07PM by PIB Delhi
Prime Minister will visit Rajkot on 11th January 2026 and participate in the Vibrant Gujarat Regional Conference for Kutch and Saurashtra Region. At around 1:30 PM, he will inaugurate Trade Show at the Conference. Thereafter, at around 2 PM, Prime Minister will inaugurate the Vibrant Gujarat Regional Conference for Kutch and Saurashtra Region at Marwadi University, Rajkot. He will also address the gathering on the occasion. During the event, Prime Minister will also announce the development of 14 greenfield smart Gujarat Industrial Development Corporation Limited (GIDC) estates and inaugurate the medical device park of GIDC at Rajkot.
Vibrant Gujarat Regional Conference is being held from 11-12 January 2026, catering to 12 districts across the Kutch and Saurashtra regions. Dedicated exclusively to these regions, the conference aims to usher in fresh momentum for investment and industrial growth in western Gujarat. The focus sectors of the conference include Ceramics, Engineering, Ports & Logistics, Fisheries, Petrochemicals, Agro & Food Processing, Minerals, Green Energy Ecosystem, Skill Development, Startups, MSMEs, Tourism and Culture, among others. Japan, South Korea, Rwanda and Ukraine will be the partner countries for the Conference.
To further expand the reach and impact of the successful model of Vibrant Gujarat, four Vibrant Gujarat Regional Conferences are being held across the State. The first edition of the Regional Conference for North Gujarat region was held at Mehsana on 9-10 October 2025. The current edition is being held for the Kutch and Saurashtra region. The Regional Conferences for South Gujarat (9-10 April 2026) and Central Gujarat (10-11 June 2026) regions will subsequently be organized in Surat and Vadodara respectively.
Aligned with the Prime Minister’s vision of Viksit Bharat @2047 and building upon the success and legacy of the Vibrant Gujarat Global Summit, these Regional Conferences aim to promote region-specific industrial development, attract investments across diverse sectors, and enhance global engagement. By taking the Vibrant Gujarat platform closer to the regions, the initiative also reflects the Prime Minister’s emphasis on decentralised development, ease of doing business, innovation-driven growth, and the creation of sustainable employment opportunities.
The Regional Conferences will not only serve as a platform for showcasing regional achievements and announcing new initiatives but also as instruments for co-creating Gujarat’s growth story by empowering regional economies, promoting innovation and facilitating strategic investments in every part of the State. The achievements of Regional Conferences will be showcased during the next edition of Vibrant Gujarat Global Summit to be held in January 2027.