প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইথোপীয়াগী অদিস অবাবাদা অদৱা ভিক্তোরি মোনুমেন্তদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
17 DEC 2025 1:44PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইথোপীয়াগী অদিস অবাবাদা অদৱা ভিক্তোরি মোনুমেন্তদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। মখোয়গী লৈবাক মনিংতম্বা পুরক্নবগীদমক ১৮৯৬ গী অদৱাগী লানফমদা থৱায় কৎখ্রবা থৌনা ফরবা ইথোপীয়াগী লান্মীশিংদমক মেমোরিএল অসি কৎথোকখিবনি। অদৱাগী অথৌবশিং অমসুং নিংতম্বা, ইকায়খুম্নবা অমসুং অৱাবা খাংবা ঙম্বা লৈবাক অসিগী পুৱারিদা ইকায়খুম্নবা উৎনবা মেমোরিএল অসি শেমগৎখিবনি।
মেমোরিএলদা প্রধান মন্ত্রীনা চৎখিবা অদুনা ভারত অমসুং ইথোপীয়াগী মরক্ত লৈনরিবা অখন্নবা পুৱারি ওইরবা মরী অদু উৎলে অমসুং মসিনা লৈবাক অনিগী মীয়াম মরক্ত লৈনরিবা মরীশিং হেন্না ফগৎহনগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister pays respects at the Adwa Victory Monument in Addis Ababa, Ethiopia
17 DEC 2025 1:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today laid a wreath and paid his respects at the Adwa Victory Monument in Addis Ababa. The memorial is dedicated to the brave Ethiopian soldiers who gave the ultimate sacrifice for the sovereignty of their nation at the Battle of Adwa in 1896. The memorial is a tribute to the enduring spirit of Adwa’s heroes and the country’s proud legacy of freedom, dignity and resilience.
Prime Minister’s visit to the memorial highlights a special historical connection between India and Ethiopia that continues to be cherished by the people of the two countries.