ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଇଥିଓପିଆର ଆଡିସ୍ ଆବାବାରେ ଥିବା ଆଡୱା ବିଜୟ ସ୍ମାରକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
17 DEC 2025 1:44PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଆଡିସ୍ ଆବାବାସ୍ଥିତ ଆଡୱା ବିଜୟ ସ୍ମାରକୀରେ ପୁଷ୍ପମାଲ୍ୟ ଅର୍ପଣ କରିବା ସହ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଛନ୍ତି। ଏହି ସ୍ମାରକୀ ସାହସୀ ଇଥିଓପିଆ ସୈନିକମାନଙ୍କୁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ, ଯେଉଁମାନେ ୧୮୯୬ ମସିହାରେ ଆଡୱା ଯୁଦ୍ଧରେ ନିଜ ରାଷ୍ଟ୍ରର ସାର୍ବଭୌମତ୍ୱ ପାଇଁ ଚରମ ବଳିଦାନ ଦେଇଥିଲେ। ଏହି ସ୍ମାରକୀ ଆଡୱାର ବୀରମାନଙ୍କ ଚିରସ୍ଥାୟୀ ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ଦେଶର ସ୍ୱାଧୀନତା, ମର୍ଯ୍ୟାଦା ଏବଂ ନମନୀୟତାର ଗର୍ବିତ ପରମ୍ପରା ପ୍ରତି ଏକ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି।
ସ୍ମାରକୀକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଗସ୍ତ ଭାରତ ଏବଂ ଇଥିଓପିଆ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଦର୍ଶାଉଛି, ଯାହା ଦୁଇ ଦେଶର ଲୋକଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିଛି।

Prime Minister's Office
Prime Minister pays respects at the Adwa Victory Monument in Addis Ababa, Ethiopia
17 DEC 2025 1:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today laid a wreath and paid his respects at the Adwa Victory Monument in Addis Ababa. The memorial is dedicated to the brave Ethiopian soldiers who gave the ultimate sacrifice for the sovereignty of their nation at the Battle of Adwa in 1896. The memorial is a tribute to the enduring spirit of Adwa’s heroes and the country’s proud legacy of freedom, dignity and resilience.
Prime Minister’s visit to the memorial highlights a special historical connection between India and Ethiopia that continues to be cherished by the people of the two countries.