প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ইথোপীয়াগী খ্বাইদগী চাউবা মনা ফংলে
16 DEC 2025 11:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী দিশেম্বর ১৬-১৭,২০২৫ দগী লৈবাক অনিগী মহাক্কী অহানবা খোঙচৎ ওইনা ইথোপীয়াদা লৈরি। ঙসি অদিস অবাবা ইন্তরনেসনেল কনভেন্সন সেন্তরদা পাংথোকপা অখন্নবা ওইকপগী থৌরম অমদা, ইথোপীয়াগী প্রধান মন্ত্রী দোক্তর অবিয় অহমদনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা ইথোপীয়াগী খ্বাইদগী চাউবা মনা ‘গ্রেত ওনর নিসান ওফ ইথোপীয়া’ পীখ্রে, মসিনা ভারত-ইথোপীয়াগী মরীশিং ফগৎনবা মহাক্না পাংথোকখিবা অখন্নবা থবকশিং অমসুং মালেমগী লুচিংবা অমনা ওইনা মীৎয়েং শানবা মহাক্কী লুচিংবগী থবকশিংগীদমক পীবনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মালেমগী খ্বাইদগী লিরবা সভেত্য অমদগী মনা অসি ফংবা অসি ইকায়খুম্নবা অমনি অমসুং মনা অসিগীদমক মহাক্না নোল্লুকপা অমসুং তৌবীমল খঙবা উৎখি। মনা অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা ইথোপীয়াগী প্রধান মন্ত্রী দোক্তর অবিয় অমসুং ইথোপীয়াগী মীয়ামদা ইকায়খুম্নবা উৎখি। লৈবাক্কী অপুনবা শক্তম, তুংকোইনা চৎনবা য়াবা অমসুং কাংলুপ খুদিংমক কোনশিনবা চাউখৎ-থৌরাংগীদমক মহাক্না পায়খৎলিবা থবকশিংগী প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ইথোপীয়াগী প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি। লৈবাক অমা শেমগৎপদা লৌশিংগী মরুওইবা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মদুদি চহি ১০০ হেন্না ভারতকী ওজাশিংনা ইথোপীয়াগী চাউখৎপদা মতেং পাংবা ঙম্বা অসি ভারতকী ওজাশিংগী লাইবক ফবা অমনি।
চহি কয়া লৈবাক অনিগী মরীশিং য়োকখৎতুনা লাকখিবা ভারতমচাশিং অমসুং ইথোপীয়ামচাশিংদা মনা অসি প্রধান মন্ত্রীনা কৎথোকখি অমসুং মনা অসিগীদমক ভারতমচা বিল্লিয়ন ১.৪ গী মহুৎশীন্দুনা তৌবীমল খঙবা উৎখি। ভারত অমসুং ইথোপীয়াগী মরক্ত লৈনরিবা অচেৎপা মরী অমসুং গ্লোবেল সাউথকী অফবা পান্দমশিং মখা তানা পুখৎপগীদমক মনা অসি পীবনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister receives the highest award of Ethiopia
16 DEC 2025 11:19PM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi is paying his first bilateral visit to Ethiopia from 16-17 December 2025. In a special ceremony hosted at the Addis International Convention Centre today, the Prime Minister of Ethiopia, H.E. Dr. Abiy Ahmed conferred the highest award of Ethiopia the ‘Great Honor Nishan of Ethiopia’ upon Prime Minister Shri Narendra Modi for his exceptional contribution towards strengthening India-Ethiopia partnership and for his visionary leadership as a global statesman.
Speaking on the occasion, Prime Minister Modi noted that it was an honor for him to accept the award from one of most ancient civilizations of the world, and he did so with a deep sense of humility and gratitude. Prime Minister Modi expressed his heartfelt gratitude to Prime Minister Dr. Abiy and the people of Ethiopia for this honour. He expressed appreciation for the leadership of Prime Minister Dr. Abiy and his initiatives to promote national unity, sustainability, and inclusive development. Underlining the salience of knowledge for nation building, Prime Minister Modi stated that it was a privilege for Indian teachers for over a century now to contribute towards Ethiopia’s progress and development.
Prime Minister Modi dedicated the award to all those – Indians and Ethiopians - who have nurtured the bilateral ties for ages and conveyed heartfelt gratitude on behalf of the 1.4 billion Indians for being bestowed with this honour. The conferment of the award marks a milestone in the close partnership between India and Ethiopia and in furthering the positive agenda of the Global South. Full remarks of Prime Minister may be seen here. [Link]